субота, 25 травня 2013 р.

Шоколадно-м'ятні брауні

Шоколадно-м'ятні брауні



Тісто:
- яйця - 2шт
- цукор - 160гр
- вершкове масло - 80гр
- какао-порошок - 3 ст.л.
- борошно - 120гр + додати по дрібці солі і розпушувача
- ванільна есенція - 1/2ч.л.
Начинка:
- знежирений м'який сир - 200гр
- цукор - 40г
- м'ята - листя з 6-7 гілочок
Цукрова глазур:
- цукрова пудра - 140гр
- молоко - 2-3ст.л.
- м'ята - листя з 3-4 гілочок
- кілька крапель зеленого харчового барвника

Приготування:

Квадратну 20-сантметровую форму для кексу застелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Духовку розігріти до 175градС.

Збити яйця і цукор до пишної світлої маси. Розтопити вершкове масло (в мікрохвильовці або в сотейнику на вогні) і розмішати його з какао-порошком. Додати шоколадну суміш до яєчної і все разом збити.

Всипати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Збити міксером до однорідності. Для приготування начинки м'яту перемолоти в блендері або дрібно-дрібно нарізати ножем.

Змішати сир з цукром, м'ятою і ванільною есенцією. Вилити половину тіста у форму і розрівняти поверхню. Обережно розподілити поверх тіста сирну масу (для цього зручно використовувати кондитерський шприц), потім залити рештою тестом.

Випікати протягом 35-40хв. Остудити у формі.
Для приготування цукрової глазурі м'яту перемолоти в блендері (або нарізати ножем), змішати з молоком і вилити в цукрову пудуру при постійному помішуванні. Додати зелений харчовий барвник і ретельно перемішати. Глазур повинна вийде консистенції сметани.

Нанести глазур на остиглий бісквіт і дати схопитися.
Обрізати краю бісквіта і нарізати на квадратики.

Приємного апетиту!



Брауні



Ніжне шоколадне тістечко.

Інгредієнти:
200 г чорного шоколаду (у мене 56%)
180 г цукру
150 г борошна
150 г масла
4 яйця
1 ч.л. ванільного цукру
1⁄2 ч.л. розпушувача
щіпка солі

Брауні (від анг. brown - «коричневий») - це тістечко насиченого шоколадного смаку, подається плоскими прямокутними шматочками. Варіантів приготування таких тістечок досить багато. За бажанням до складу можна додати волоські горіхи, малину, вишню, поливати зверху шоколадною глазур'ю. Хоча, на мій погляд, вони гарні і без всяких добавок. Якщо ви любите чорний шоколад, то вам сподобаються ці тістечка. Я використовувала чорний шоколад 56%, можна використовувати більший відсоток, наприклад 60-70%, але слід враховувати, що тоді тістечко стане більш гіркувате на смак (хоча для когось це тільки плюс).

Приготування:
Шоколад поламати на шматочки, покласти в ємність.
Туди ж додати кубики масла.
Зробити водяну баню - поставити ємність з шоколадом в каструлю з водою (вода не повинна стосуватися дна каструлі).

Розтопити шоколад і масло в однорідну суміш (періодично перемішувати ложкою).
Потім зняти з вогню і злегка охолодити.

Яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, добре перемішати до однорідності.

Влити шоколадну масу, одночасно перемішуючи.

Додати розпушувач, борошно. Добре перемішати до однорідності.

Форму змастити маслом (у мене форма 25х25 см). Вилити тісто, розрівняти.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно 20-25 хвилин (я випікала рівно 25).

Дуже важливо не перетримати брауні в духовці. Поверхня брауні повинна підсохнути, а всередині він повинен залишитися досить вологий. Необхідно періодично перевіряти зубочисткою в самому центрі, якщо на ній вже не залишається рідкої маси, але є ще трохи вологих крихт, значить брауні готовий.

Потім обов'язково повністю остудити, порізати на прямокутні шматочки.
Подавати тістечка до кави або чаю. Також, за бажанням, до брауні можна подати збиті вершки для смакового контрасту.
Брауні
Брауні
Брауні
Брауні
Брауні
Брауні
Брауні
Брауні
Брауні






Двоколірні брауні



Інгредієнти:
- 3/4 склянки цукру
- 120 гр шоколаду (не чорного)
- 2 столові ложки какао-порошку
- 3/4 склянки самовозрастающей борошна
- 280 гр вершкового сиру (Маскарпоне, Філадельфія)
- 200 гр горіхів пекан ( можна волоських)
- 120 гр масла
- 2 яйця
- ½ ч.л. екстракту ванілі
Глазур:
- 60 гр масла
- 90 гр шоколаду (не чорного)
- 1 склянка цукрової пудри
- 1 столова ложка какао-порошку
- 2 столові ложки молока

Спосіб приготування:

Змастити форму для випічки маслом і застелити пергаментним папером. Подрібнити горіхи. Змішати вершковий сир, 2 столові ложки цукру і екстракт ванілі. Розтопити в мікрохвильовці масло, шоколад і какао. Збити яйця з цукром. Додати шоколадну суміш до яєць, перемішати. Просіяти борошно і додати горіхи. Вилити половину тіста у форму. Зверху суміш вершкового сиру, а потім залишився шоколадне тісто. Випікати 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Змішайте вершкове масло, шоколад, какао і молоко, розтопіть. Додайте цукрову пудру, якщо суміш занадто густа розведіть її молоком. Перемішайте міксером.
Коли пиріг буде готовий, розмажте трохи глазурі поверх. Дайте охолонути і використовуйте решту глазур. Прикрасити горіхами і відкладіть на кілька годин. Коли глазур захолоне, розрізати на квадратики і насолоджуйтеся!
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика