понеділок, 27 травня 2013 р.

Запечений картоплю (без масла)

Запечений картоплю (без масла)



Інгредієнти:

Картопля - 500 г
Яєчний білок - 2 шт
Сіль, перець та інші спеції - за смаком

Приготування:

1. Картопля чиститься і ріжеться (форму кожен вибирає собі сам)

2. Викласти на деко тонким шаром і поливається злегка збитим білком.

3. Запікається в духовці близько півгодини при температурі 180 градусів. Спеції додаються за смаком.

4. При великому бажанні отримання більш хрусткої скоринки можна додати пару крапель олії, але такої потреби найчастіше не виникає.
Запечений картоплю (без масла)



Жульєн в картопляній "кокотнице"



Отже, з добре промитих бульб ( шкірку бажано не очищати, але там, де є підозрілі місця - просто їх видалити з допомогою ножа) зрізаємо верхівку, якщо бульба покласти набік. Це дозволить майбутньої кокотнице стати більше і просторіше. Потім акуратно десертній або чайною ложкою выскребем, так би мовити, м'якоть, щоб борти і дно "кокотниці" було не товщі 5-7 мм. Що робити з м'якоттю далі - вирішуйте самі, в даному блюді вона не пригодится.Готовые "кокотниці" покладемо в холодну воду, щоб картопля не потемнів.



















































































Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика