середа, 29 травня 2013 р.

Пікантний запечена картопля.

Пікантний запечена картопля.



1 кг. картоплі;
2 ст.л. соняшникової олії;
2 ст.л. панірувальних сухарів;
1 ч.л. порошку солодкої паприки;
1/2 ч.л. меленого кмину;
по щіпці чорного і кайенского перцю;
1 ч.л. сушеного чебрецю;
сіль.

Розігрійте духовку до 220 градусів.
Картоплю очистіть, наріжте часточками на 6-8 частин, кожну картоплину.
Складіть в миску і полийте олією. Добре перемішайте, щоб масло розподілилося по всьому картоплі.
Змішайте в мисці панірувальні сухарі, спеції і сіль. Обваляйте в цій суміші скибочки картоплі.
Викладіть їх в один шар на деко і, періодично перевертаючи, запікайте в розігрітій духовці 35-40 хвилин до золотисто-коричневого кольору, поки шматочки не стануть хрусткими.
Подавайте гарячими з улюбленим вами соусом. Я робила такий соус: змішала майонез, дрібно нарізаний часник і петрушку.
Смачного!
Пікантний запечена картопля.



Рибно-картопляна запіканка

Рибно-картопляна запіканка
Рибно-картопляна запіканка
Рибно-картопляна запіканка
Рибно-картопляна запіканка
Рибно-картопляна запіканка






Картопляні тефтелі



Інгредієнти:
картопля - вісім штук.
борошно пшеничне - три столові ложки
яйце - одна штука.
масло рослинне - чотири столові ложки
перець чорний мелений, сіль за смаком


Спосіб приготування:

Картоплю відваріть і протремо гарячим.
Картопля з'єднаємо з борошном, яйцем, посолити і поперчити.
З отриманої маси сформуйте тефтелі, обсмажимо їх на рослинному маслі.
При подачі оформимо зеленню.
Картопляні тефтелі



- молода картопля


- молодий кабачок
- жовтий болгарський перець
- цибуля порей
- бекон
- оливкова олія
- сіль, СМЧП, орегано, майоран
Картоплю нарізати тонкими слайсами, кабачок кружечками, товщиною в пів сантиметра, порей нашаткувати, болгарський перець теж нашаткувати довгими пір'ям.
Форму змастити оливковою олією, першим шаром викласти картоплю, трохи посолити поперчити, викласти ще один шар картоплі, знову посолити і поперчити, потім зверху шар кабачків

На кабачки додати суміш з порею і болгарського перцю, все це посолити, поперчити, посипати орегано і майораном, полити парою крапель оливкової олії

Викласти шар бекону
Зверху покласти ще 2-3 шари молодого картоплі, посоливши і поперчив кожен шар змастити верх оливковою олією. накрити фольгою і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин, потім фольгу зняти, поставити форму під самий верх духовки і запікати ще 20 хвилин до зарум'янювання картоплі
- молода картопля






Картопляна фрітатта



Нам знадобиться:
картопля - 500 р.
яйця-5-6 шт.
сир твердий - 50 р.
соус (томатний або будь-який, відповідний для запікання, не дуже гострий) - ¾ склянки.
Рослинна олія для смаження
Сіль, перець, приправи, зелень

Як приготувати?
Очищену картоплю порізати кубиками, обсмажити. Злегка збити яйця віночком або вилкою. В яйця додати соус, тертий сир, спеції. За кілька хвилин до готовності картоплі влити отриману суміш, накрити кришкою. Через кілька хвилин можна переставити сковороду в духовку хвилин на 5-10, а можна смажити до готовності на плиті. Коли страва буде готове, прикрасити зеленню. Можна додати скибочки свіжих помідорів.
Картопляна фрітатта



Фарширований картопля



Інгредієнти:

картопля 2 кг
фарш змішаний (яловичина,баранина)400 гр
цибуля 200 гр
часник 3 зубчики
горішки пінії або кедрові 3 ст.л
банку томатів пюре 400 гр
1 ст.л томатна паста
зелень коріандру 30 гр
листя базиліка 20 гр
листя м'яти 10 гр
3-3 .5 склянки вода
рослинна олія
1/2 ч.л куркума

спеції для начинки:
1 ч.л мелена паприка
1 ч.л куркума
1 ч.л ямайський перець(або чорний мелений за смаком)
1/4 ч.л мелений мускатний горіх
сіль за смаком

Приготування:
Картопля краще вибрати невеликий за розміром,приблизно з велике куряче яйцо.С двох сторін зверху і знизу картоплі,зробити зрізи,знизу не великий,щоб тільки картопля стійко стояв .Специальным ножем,вирізати картопляну масу з усередині,залишаючи донышко.Очистить картофель.Помыть і обсушити паперовим полотенцем.Раскалить масло у фритюрниці і обсмажити картоплю,не довго,щоб тільки подрумянился.Убрать на паперові рушники.
Розжарити в сковороді олію 2 ст.л. цибулю Очистити,дрібно нарізати і обсмажити до рум'яного цвета.Добавить фарш і спеції,і дерев'яною лопаткою,добре розбиваючи фарш,обсмажити близько 1 хвилини,посолить.После чого додати кедрові горіхи,перемешать.Нафаршировать картопля начинкою.
У блендер кладемо томати,томатну пасту,часник,свіжий коріандр,базилік,м'яту,спецію куркума і наливаємо воду.Все інгредієнти збити.
У сотейник налити соус,дати закипіти і посолити за вкусу.В іншому сотейнику потрібно акуратно поставити нафарширований картофель.Подлить соус,дати закипеть.Убавить вогонь,прикрити кришкою і готувати 15 минут.Подавать картопля з натуральним йогуртом!

Приємного апетиту!
Фарширований картопля






Картопля по-селянськи а-ля Макдональдс



картопля - 5 шт .
куркума - 1 / 2 ч. л.
каррі - 1 / 2 ч. л.
паприка - (солодка) - 1 / 2 ч. л.
коріандр (мелений ) - 1/2 ч. л.
суміш перців - 1 / 2 ч. л.
майоран - 1 / 2 ч. л.
сіль (за смаком )
олія оливкова - 4 ст. л.
Картоплю краще брати молодий.
Картоплю дуже добре моєму (краще зі щіточкою), шкірку не знімаємо. Висушуємо. Картоплю розрізаємо на шматочки - спочатку навпіл, потім кожну половинку ще раз навпіл. Суміш перців можна купити в магазині, а можна самим змішати чорний, червоний і білий. Змішуємо всі спеції і кладемо в масло 1 ч. ложку спецій, решта відкладаємо. Деко змащуємо оливковою (або рослинним) маслом. Кожну часточку картоплі занурюємо в масло потім посипаємо спеціями. Викладаємо на деко зрізом вгору. Ставимо в розігріту духовку 200 градусів і випікаємо 30 - 40 хвилин або до готовності картоплі.
Приємного апетиту!
Картопля по-селянськи а-ля Макдональдс

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика