пʼятниця, 24 травня 2013 р.

Картопля по-бомбейски

Картопля по-бомбейски



Інгредієнти:
15-20 молодих картоплин, розрізати навпіл
Олія рафінована - 1 столова ложка
Насіння гірчиці - 1 чайна ложка
Часник - 2 зубчики, видавити
Імбир - 2,5 см, натерти
Пластівці чилі перцю - ¼ чайної ложки
Кмин мелений - ¼ чайної ложки
Спеції гарам масала - 1 чайна ложка
Сіль за смаком
Великий пучок кінза
Сік половини лимона

Приготування:
Відваріть картоплю в підсоленій воді до м'якого стану. Злийте воду. Нагрійте на середньому вогні масло. Викладіть насіння гірчиці і зачекайте приблизно 30 секунд, поки вони не почнуть вибухати.
Викладіть часник і імбир, пластівці червоного перцю, кмин і гарам масала. Тушкуйте близько хвилини поки спеції не перемішається і не випустять запах.
Викладіть в сковороду картоплю і перемішайте з усіма спеціями. Обсмажте 2-3 хвилини до скоринки.
Посоліть додатково і знімайте з вогню. Додайте рубану кинзу. Перед подачею вичавіть сік лимона на картоплю.

Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Картопля по-бомбейски
Картопля по-бомбейски
Картопля по-бомбейски



Запечений картоплю (без масла)



Інгредієнти:

Картопля - 500 г
Яєчний білок - 2 шт
Сіль, перець та інші спеції - за смаком

Приготування:

1. Картопля чиститься і ріжеться (форму кожен вибирає собі сам)

2. Викласти на деко тонким шаром і поливається злегка збитим білком.

3. Запікається в духовці близько півгодини при температурі 180 градусів. Спеції додаються за смаком.

4. При великому бажанні отримання більш хрусткої скоринки можна додати пару крапель олії, але такої потреби найчастіше не виникає.

Автор рецепта - Kira Kira
Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Запечений картоплю (без масла)






Картопляні мафіни з грибами



Інгредієнти:
На 24 шт

300 мл ( ~ 300 г) картопляного пюре
200 г натурального йогурту
50 мл рослинного масла.. або розтопленого маргарину
2 яйця
150 г смажених із цибулею грибів
300 мл борошно
2 ч. ложки розпушувач
щіпка солі, рубаний кріп або петрушка, тертий сир Emmental. кунжут або мак

Приготування:
. Змішати картопляне пюре з йогуртом, маслом, і збитими яйцями.
. Додати смажені гриби, січену зелень.
. Змішати сухі ингридиненты разом і замісити тісто.
. Обережно перемішати.
. Змастити форми ( за необхідності) маслом і наповнити тістом
. Посипати зверху тертим сиром , кунжутом або маком.
. Випікати при 200 З 15 - 20 хв на середньому рівні духовки
Картопляні мафіни з грибами



Пряний картопля з беконом.



Інгредієнти (на 4 порції):

- картопля
- сирокопчений бекон
- суміш перців
- базилік

Приготування:

Безсумнівний плюс цього рецепту - це швидко і смачно! Не потрібно ніякого масла і солі, бекон зробить свою справу! Картоплю нарізати великими часточками, бекон невеликими скибочками, додати спеції за смаком, викласти у форму для запікання і відправити в духовку на 25 хвилин при 180 градусах. Це дуже ароматний і смачний гарнір, і цілком зійде і за повноцінне блюдо!

Автор рецепта - Юлія Шнайдт
Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Пряний картопля з беконом.
Пряний картопля з беконом.
Пряний картопля з беконом.
Пряний картопля з беконом.
Пряний картопля з беконом.
Пряний картопля з беконом.






Свинячий окіст з картопляно-лимонним пюре



Інгредієнти:
1,5 кг варено-копченого окосту
8 невеликих буряка
1 кг картоплі
сік 2 лимонів
3 ст. л. готового хрону
200 мл сметани
2 гілочки петрушки
2 стебла зеленої цибулі
6 ст. л. рослинного масла
сіль, перець

Приготування:

1. Буряк ретельно вимити, обсушити, відрізати денця і хвостики. Помістити на деко, скропити 1 ст. л. олії і поставити в розігріту до 160 °С духовку на 2 год.

2. Розігріти в сковороді ще 1 ст. л. масла і обсмажити окіст з усіх боків до коричневої скоринки. Перекласти окіст на чистий лист і поставити в духовку на 50 хв.

3. Приготувати пюре. Картоплю очистити і відварити до готовності, 25 хв.

4. Злити з каструлі воду, картоплю розім'яти в грубе пюре. Додати лимонний сік і масло, що залишилося (4 ст. л.). Посолити, поперчити, перемішати. Загорнути в ковдру і залишити в теплому місці.

5. Петрушку і цибулю вимити, обсушити й подрібнити. Хрін змішати зі сметаною і подрібненою зеленню, приправити сіллю і перцем. Поставити в холодильник.

6. Буряк очистити від шкірки і нарізати великими шматками. Окіст дістати з духовки, накрити фольгою і дати постояти 10 хв. Потім нарізати тонкими скибочками.

Розкласти на блюді м'ясо, буряк і картопляне пюре. Подавати з приготовленим соусом.
Свинячий окіст з картопляно-лимонним пюре

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика