пʼятниця, 24 травня 2013 р.

Булочки "Трояндочки" з сиром

Булочки "Трояндочки" з сиром



Це красива і смачна випічка.

Буде потрібно:
-Молоко - 250 мл
-Яйця (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт
-Цукор (100 г в тісто 100 г у начинку) - 200 г
-Злив. масло (або маргарин) - 100 г
-Борошно (приблизно) - 600-700 г
-Ванільний цукор (1 пакетик в тісто,1 в сир) - 2 пакет.
-Дріжджі (свіжі або сухі 2 ч.л.) - 25 г
-Сир - 500 г
-Ізюм - 100-150 г
-Цедра лимона (за бажанням, в тісто)
-Сіль (неповна) - 1 ч. л.

Приготування:
Першим ділом заллємо окропом ізюм
Тепер робимо опару.
Подогреем молоко, перельем в миску.
Додамо в молоко дріжджі ...цукор ...і приблизно половину борошна (краще склянку, щоб опара не була така густа)
Розмішуєм і поставимо в тепле місце підходити
Готуємо здобу:
Розтопимо масло, трохи остудимо
Додамо в масло яйця ...цукор ...ванілін ...сіль. Перемішаємо.
Опара підійшла.
Додаємо в опару здобу
Перемішуємо
Потроху додаємо муку ...і вимішуємо досить круте тісто.
Ставимо його в тепле місце для підйому
Готуємо начинку:
У сир (обов'язково кімнатної температури) додаємо яйце (таааак... а де ж яйце... здається, я його забула додати...)
...ванільний цукор ...цукор (100 г) і родзинки (злити воду через сито)
Всі добре розмішуємо (якщо сир рідкуватим, можна додати борошна або манки)
Тісто підійшло
Із підійшов тіста робимо, приблизно, 24 однакових кульки, і залишаємо їх трохи підійти.
Розкачуємо корж, робимо 3 розрізу так, щоб частини були трохи різні, одна частина трохи більше іншої
Кладемо в середину начинку
Одну з трьох частин (найменшу) обертаємо навколо сиру і скріплюємо.
Потім робимо те ж саме з частиною побільше.
І останній обертаємо найбільшу частину коржі.
Місце скріплення має бути як можна нижче, у підстави булочок, інакше вони будуть падати.
З'єднуємо як можна міцніше,особливо останню його частину.
"Трояндочка" готова
Даємо булочкам добре підійти
В жовток додати трохи молока
Розмішати і змастити булочки
Випікаємо при температурі 180 С
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром



Французькі булочки



Інгредієнти:

Молоко - 400 мл
Яйце - 4 шт
Масло вершкове - 200 г
Дріжджі (сухі) - 20 г
Борошно - 1 кг
Цукор (для тіста - 6 ст.л., для сиропу - 400 г)
Ванілін - 1-2 пач.
Вода (для сиропу) - 400 мл
Масло рослинне - 70 гр.

Приготування:

Поставити опару: 200 мл молока, дріжджі і 3 ст.ложки цукру. Жовтки відокремити від білків. Жовтки розтерти з 3 ст л. цукру і ваніліном,додати 200мл. молока , підійшла опару.
і збиті білки
Обережно перемешать.Добавить поступово борошно, додаючи також поступово рослинна масло.Мука не вся "піде" в тісто, повинна залишитися. Вона Вам потім буде потрібна для "присипки" робочого столу
Вимісити м'яке тісто
Розділити тісто на 5 частин. Кожну частину розкачати в прямокутник товщиною в 1,5 см.Масло розділити на 5 частин. У центр прямокутника з тіста покласти шматочки масла (я його розрізала на тонкі пластинки).Верхний і нижній край загорнути, як показано на фото
Скласти правий край до центрупотом лівий край.
Ці два кроки обов'язково повинні бути в такому порядку!
Качалкою розкотити Тільки уздовж наш "конвертик" з тіста, товщиною в 1 см.
Повторити складання тесту і лід,але вже без масла. Розкачати прямокутник товщиною 0,8 див.
Після цього згорнути прямокутник в рулетик,а потім згорнути рулетик "равликом".
Присипати трохи борошном, викласти на присипану борошном дерев'яну дошку, прикрити серветкою і поставити в холодильник на 1 годину
Після цього діставати по одній "равлику" з холодильника (решту залиште в холодильнику). Повторити "розкочування", наведену вище, 2 рази.
Розкачати тісто в коло товщиною 0,8-0,6 см, розділити на 12 секторів і згорнути рогалики.
Викласти рогалики на деко, покрите папером, і залишити підходити приблизно на 1,5 години.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 220-240°Ц приблизно 11-13 хвилин.

Зробити з цукру і води сироп. Гарячі булочки занурити в сироп.
Приємного чаювання!

автор Nata-lia






Булочки до обіду за 2 години



Інгредієнти:
- 3 чашки теплої води
- 1/2 чашки цукру
- 6 столових ложок рослинного масла
- 1 столова ложка солі
- 2 столових ложки дріжджів
- 2 яйця
- 7-9 чашок борошна

Дуже простий і швидкий рецепт дуже смачних булочок, які можна використовувати для хотдогів або гамбургерів, а так само подати замість хліба до обіду.

Змішайте п'ять перших інгредієнтів, додайте яйця і борошна, щоб отримати м'яке тісто, не прилипающее до рук, додайте масла, якщо необхідно.

Викладіть тісто в змащену олією миску і дайте підійти, через 15 хвилин обімніть, і обминайте кожні 15 хвилин протягом години.

Сформуйте булки і дайте їм підійти протягом години. Випікайте в духовці при температурі 180 C 20-25 хвилин.
Булочки до обіду за 2 години
Булочки до обіду за 2 години
Булочки до обіду за 2 години
Булочки до обіду за 2 години
Булочки до обіду за 2 години

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика