четвер, 30 травня 2013 р.

Булочки з кремом "Патисьер"

Булочки з кремом "Патисьер"




на 9 булочок (слова автора, у дужках мої доповнення)


200 мл. теплого молока
35 гр. вершкового масла
1 яйце
2 ст. ложки цукру
щіпка ваніліну
1\4 ч. ложки солі
1 ч. ложка сухих дріжджів
2-2 .5 склянки борошна (склянка=250 мл)


Начинка:
крем "Патисьер"


Приготування:
У теплому молоці розчинити дріжджі, поки відставити убік. Масло розтопити, перелити в миску, додати яйце, цукор, сіль і ванілін, все добре розтерти виделкою.
В молоко з дріжджами просіяти 1 склянку борошна, перемішати, додати суміш з масла яйця і цукру, перемішати, поступово додаючи решту просіяне борошно замісити гладке тісто, перекласти його в миску змащену олією, накрити, прибрати в тепле місце на 1 годину.


(Поки підходить тісто, зваримо крем, трохи остудимо. Взагалі-то, цього кол-ва крему вистачить на 18 булочок, але я, щоб не залишалося, розклала його на 9 булочок і мені було забагато крему. Краще трохи менше. Але це на мій смак.)
Тісто обім'яти, поділити на 9 частин, кожен шматочок розкачати щоб був овальної форми, відступивши трохи від верхнього краю покласти трохи крему (приблизно 2 чайних ложки), накрити верхнім краєм тесту, краю придавити щоб начинка не витекла.
Залишився нижній краї тіста порізати на смужки (я не до кінця дорезала, так легше загортати) і загорнути на верх булочки.
На деко укладати так, щоб краї смужок виявилися знизу, так вони не розкриються при випіканні.
Булочки накрити плівкою і дати постояти 10 хвилин, духовку нагріти на 180 градусів, булочки змастити збитим яйцем.
Поставити в духовку, випікати до золотистого кольору.
Готові булочки перекласти на решітку, посипати цукровою пудрою.


Джерело рецепта - кулінарна книга Алії



Шоколадні булочки з корицею



Інгредієнти:
Борошно - 3,25 склянки
Дріжджі - 2-3 чайних ложки
Цукор - 1/3 склянки
Вершкове масло - 75 г + 2 столових ложки
Сіль - ½ чайної ложки
Звичайний йогурт - ½ склянки
Коричневий цукор - ¾ склянки
Гвоздика - ½ чайної ложки
Кориця - 2 чайних ложки
Мускатний горіх - ¼ чайної ложки
Шоколадна крихта або стружка - ½ склянки
Волоські горіхи - ½ склянки
Жирні вершки - 4 чайних ложки
Глазур:
Цукрова пудра - 1 стакан
Мигдальне молоко - 2 столові ложки
Лікер (наприклад Гран Марнье)

Приготування:
1,5 склянки борошна змішайте з дріжджами і відставте. У каструлі нагрійте молок, 75 р масла, цукор і сіль, щоб масло розчинилося.
Влийте в борошно-дріжджову суміш разом з йогуртом. Збийте міксером на маленькій швидкості близько 30 секунд, збільшіть швидкість до максимуму і збийте 3 хвилини.
Додайте решту борошно по ситуації (чим більше, тим краще із зазначеного кол-ва). Викладіть тісто на обробну дошку, присипану борошном. Замісіть до м'якого еластичного стану. Зліпіть у великий кулька, покладіть у змащену маслом миску, закрийте рушником і поставте в тепле місце на годину-півтора. Викладіть тісто на присипану борошном дошку. Закрийте і залиште ще 10 хвилин. Блюдо для запікання змастіть вершковим маслом. Тісто розкачайте не занадто тонко. Змішайте коричневий цукор і спеції. Присипте цією сумішшю тісто. Викладіть нарізаний шоколад і горіхи. Скрутіть рулет. Наріжте (повинно вийти близько 18 шт). Викладіть булочки в блюдо, накрийте і залиште на 30-40 хвилин (повинні збільшитися приблизно вдвічі). Змастіть Булочки жирними вершками і випікайте при 175 градусах 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Злегка остудіть і діставайте із страви. Цукрову пудру змішайте з мигдальним молоком і лікером. Збризніть булочки приготованим соусом.
Шоколадні булочки з корицею
Шоколадні булочки з корицею
Шоколадні булочки з корицею
Шоколадні булочки з корицею
Шоколадні булочки з корицею
Шоколадні булочки з корицею






Липкі булочки з корицею і горіхами



Інгредієнти:

Тісто:
Жовток - 4 шт
Яйце (ціле) - 1 шт
Цукор-пісок - 2 столових ложки
Коричневий цукор - 2 столових ложки
Вершкове масло - 6 столових ложок
Вершковий сир - 4 столових ложки
Кисле молоко (тепле) - ¾ склянки
Дріжджі - 2,25 чайної ложки
Борошно - 3,5 склянки
Морська сіль - 1,25 чайної ложки

Начинка:
Вершкове масло - 60 г
Коричневий цукор - ¾ склянки
Кориця - 1,5 столової ложки
Мускатний горіх - ½ чайної ложки
Сироп:
Вершкове масло - 110 г
Коричневий цукор - 1,25 склянки
Мед - 1/4 склянки
Сироп (будь за смаком) - 2 столових ложки
Кориця - 1 столова ложка
Ванілін - 1 столова ложка
Волоські горіхи (подрібнені) - 1,5 склянки

Приготування:

Підігрійте кисле молоко (не доводити до кипіння). Всипте цукор-пісок і дріжджі і залиште на 5-10 хвилин, щоб дріжджі забродили.
В чаші для міксера збийте вершкове масло, вершковий сир, яйце і жовтки і коричневий цукор. Продовжуючи збивати, додайте готові дріжджі на кислому молоці.
Всипте 2 склянки борошна і сіль і продовжуйте заважати. Коли всі інгредієнти ретельно перемішані, дістаньте лезо з миксреа, всипте решта 1,5 склянками борошна і замісити руками тісто (3-4 хвилини). Зліпити з тіста кульку і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі (тісто має збільшитися вдвічі в розмірі).
Начинка:
Вилкою розімніть вершкове масло з коричневим цукром, корицею і мускатним орехом.Перемешайте до однорідної маси.
На середньому вогні доведіть майже до кипіння в маленькій каструльці вершкове масло, коричневий цукор, мед і сироп. Періодично помішуйте, щоб цукор повністю розчинився. Зніміть з вогню, додайте корицю, ванілін і вилийте цю масу на дно форми для запикания.Сверху присипте нарубаними горіхами (або пеканами).
Руками розкачайте і розтягніть тісто (воно має бути досить еластичним, але не рідким - якщо занадто рідке додайте ще борошна і знову замісіть перед тим, як розкачувати) на присипаної борошном поверхні. Приготувавши великий прямокутник з тіста, нанесіть маслянно-коричну масу по всій поверхні. Зверху присипте коричневим цукром.
Скрутіть рулет, змазаним маслом гострим ножем наріжте рулет на 12 частин (досить широких).
Викладіть спіральки-булочки на блюдо прямо в карамельний соус. Закрийте блюдо харчовою плівкою і залиште на годину-дві, щоб булочки увеличись вдвічі в розмірі. Він має практично торкатися один друга.Духовку нагрійте до 175 градусів і випікайте 12-15 минув, потім дістаньте блюдо і закрийте щільно фольгою і випікайте ще 15-20 минут.Достаньте з духовки і пройдіться гострим ножем по краях, щоб дістати булочки. Через 5-10 хвилин, після того, як страва трохи охололо переверніть блюдо і дістаньте булочки. Липкий соус повинен бути згори.
Подавайте теплими.
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами
Липкі булочки з корицею і горіхами

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика