понеділок, 27 травня 2013 р.

Десерт "Інь-Ян"

Десерт "Інь-Ян"



Інгредієнти:

борошно - 1 склянка;
яйце - 1 жовток;
масло вершкове - 100 г;
цукор - 50 г;
груша, хурма - по 2 шт;
лимон - 1 шт;
гранат - жменю зерен;
ванілін - 1 пучок.
желе лимонне - 1 пакет

Для десерту спочатку необхідно приготувати пісочне печиво. Нічого складного в цьому немає. Перше - розтерти з цукром яєчні жовтки, а потім додати розм'якшене масло, борошно і ванілін. Тісто добре розім'яти, розкачати і нарізати круглі печеньки.
Все це добро викласти на деко і на 10-15 хвилин у 200-градусну духовку. Коли вони охолонуть, можна відірватися від комп'ютера і продовжити.
Готуємо желе згідно інструкції на пакеті. Щоб воно не було надто солодким і десерт не викликав сильно широку посмішку ваших близьких, я для контрасту додав в нього сік лимона.
Далі желе потрібно дати охолонути і почати потроху застигати (але не до кінця).
Поки воно остигає, очистити від шкірки хурму та груші і нарізати на тонкі скибочки за розмірами печеньок, формуючи ті фігури, які захочете.
Потім потрібно викласти печиво на блюдо і трохи полити желе. Після цього укласти скибочки груш і хурми, прикрасивши гранатовими зернами. В кінці залити печиво желе і поставити застигати в холодильник.
Через годину десерт можна подавати до столу.
Десерт "Інь-Ян"



Десерт "Оксамитовий шоколад"



Інгредієнти:
100 г гіркого шоколаду
80 г вершкового масла
2 яйця
1/2 ч. л. ванільної есенції
2 ст. л. цукру
1 ст. л. борошна
щіпка солі

Приготування:
Розтопити шоколад разом з маслом на водяній бані.
Яйця збити ,потім, не припиняючи збивання, поступово додаємо цукор і ванільну есенцію. У утворився пишний світлий крем просіяти борошно з дрібкою солі і збивати ще хвилину до однорідної консистенції.
Акуратно з'єднати яєчний крем з шоколадно-масляною сумішшю і розподілити по невеликих формочках. Випікати в духовці, нагрітій до 180 градусів. Піч приблизно 10-12 хвилин . Подавати можна відразу, прикрасивши збитими вершками.
Десерт "Оксамитовий шоколад"






Сирний десерт в стилі "Тірамісу"



Інгредієнти:

450-500 сиру
50 г сметани
50 г йогурту
5 яийц
150 г цукру/цукрової пудри
250-300 мл свіжозвареної кави
50 мл коньяку/лікеру
100 г "Савоярді" або бісквіта або бісквітного печива
за бажанням кави додати 3-4 краплі мигдальної есенції
какао

Приготування:

Сир перетерти через сито. Додати сметану і йогурт. Перемішати.
Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукром до білого. Поступово підмісити до сирної маси.
Білки збити до густої піни. Обережно ввести в сирну масу.
У остиглий кави додати коньяк і мигдалеву есенцію.
Печиво вмочити в каві, викласти у форму. Зверху викласти сирну массу.Опять вмочити печиво до кави, зверху сирну масу.
Відправити в холодильник. Як правило, десерт смачніше якщо ніч настоїться.
Перед подачею посипати какао.

Рецепт від Vanilla Dream ( vsebydetvanilno.blogspot.com )
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"



Десерт із запечених бананів



Інгредієнти (на 4-5 порцій):
5 бананів
1 лимон
3 ст. ложки цукру
1 ст. ложка вершкового масла
300-400 г вершкового морозива
100 г пісочного печива
25 г шоколаду

1. Духовку розігрійте до 220С.
2. Форму, в якій будете запікати, щедро змастіть вершковим маслом. Банани очистіть і розріжте кожен з уздовж. Викладіть банани в один шар у форму.
3. З лимона за допомогою дрібної терки зчистите цедру, присипте нею банани. Розріжте лимон навпіл і вичавити з нього весь сік - на банани. Посипте банани цукром (ласуни можуть збільшити кількість цукру).
4. Запікайте в розігрітій духовці 10 хвилин.
5. Викладіть на тарілку пару шматочків банана, зверху покладіть морозиво і розкришите печиво. Полийте соком, що залишився від лимона у формі і присипте натертим шоколадом.
Десерт із запечених бананів






Полуничний десерт



Інгредієнти:

Полуниця 300 г
Цукрова пудра 30 г
1 пакет Желе
Сир 300 г
Цукор пісок 2 ст.л.
Сметана 3 ст.л.
Вода проста 100 мл
Желатин 10 г

Пакетик готового желе заливаємо кипятком.Полученную рідина розливаємо по високих склянках.
Для того, щоб желе застигло не рівним шаром, а красивою діагоналлю, стакани потрібно поставити в холодильник під нахилом.
Поки застигає полуничне желе, приготуємо сирний шар. Все дуже просто-змішати сир з цукром і сметаною за смаком. Ретельно розтерти. У чашці розвести в 100 мл води 10 г желатину, ретельно розмішати і додати до сиру.
Сирну масу викладаємо на вже трохи застигле полуничне желе. І знову відправити склянки в холодильник застигати.
Полуничку потрібно подрібнити. Полуничне пюре змішати з цукровою пудрою, щоб смак пюре був гармонійним, без крупинок цукру.
Полуничне солодке пюре викладаємо на сирний шар.
Настав горіховий черга. Можна використовувати будь-які горіхи, які Ви любите. Горіхи подробити немелко
змельченные горіхи потрібно викласти на практично готовий десерт.
Поверх горішків викласти полуничку, можна цілу або нарізати шматочками.
Полуничний десерт



Сирний десерт з манго



На 8 порцій:
Склад
24 г желатину
3 яєчних жовтка
120 г цукрового піску
150 г сиру (20%-ной жирності)
сік 1 лимона
400 г натурального йогурту
250 г вершків
3 манго

Приготування
1. Для сирної маси замочити 18 г желатину. Жовтки розтерти з цукром і збити. Додати сир, лимонний сік і йогурт. Віджатий желатин розпустити, змішати з 2 стіл. ложками сирної маси і підмісити до сирної маси. Поставити в холодильник. Як тільки крем почне застигати, збити і додати вершки.
2. Для мангової маси замочити 6 г желатину. Манго очистити, зрізати м'якоть з кісточки часточками і нарізати кубиками. Взяти 400 г кубиків манго і зробити пюре. Желатин віджати, розчинити і змішати з 3 стіл. ложками пюре. Ввести в основний пюре.
3. Форму (1,5 л) вистилати харчовою плівкою і викласти шарами сирну масу, чергуючи її з мангової. Потім форму накрити плівкою і поставити на 4 години в холодильник. Перед подачею розрізати на порційні шматочки.
Сирний десерт з манго

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика