вівторок, 28 травня 2013 р.

Худни смачно

Худни смачно


Курячий салат з ананасом (90 ккал/100 гр)

Має незвичайний кисло-солодкий смак. Він добре поєднується з білим вином. Приготуйте для дружньої вечірки.

Інгредієнти:

200 гр курячої грудки
1 склянку ананаса нарізаного кубиками
лимонний сік з 1 лимона
3 ст.л. консервованої кукурудзи
3 ст.л. сметани
сіль і перець за смаком

Приготування:

Відварити курячу грудку в підсоленій воді, охолодити і порізати на кубики. Додати нарізаний ананас, попередньо замочений в лимонному соці, кукурудзу, сметану, сіль і перець.

Приємного апетиту!
Худни смачно



Поради господиням для приготування смачної картоплі:



1. Варена картопля буде смачнішою, якщо додати у воду 3-4 зубчики часнику, цибулину або трохи кропу.

2. Картопля швидше звариться, якщо у воду додати ложку маргарину.

3. Щоб на старому картоплі при варінні не з'явилися сині плями , у воду потрібно додати трохи оцту.

4. Молода картопля легко очистити, якщо попередньо опустити його в холодну воду.

5. Картоплю смажать на попередньо розігрітій сковороді і сильному вогні, потім його зменшують. Перед смаженням картоплю можна обсушити, тоді він краще підрум'янитися.

6. У картопляне пюре додають тільки гаряче молоко, якщо
влити холодне, то пюре набуває синього відтінку.

7.Очищенный картоплю треба відразу використовувати, поки він не потемнів. Якщо потрібно почистити картоплю заздалегідь, зав'яжіть його в кулінарну плівку і міцно зав'яжіть.

8. Підморожений картоплю треба на хвилину опустити в холодну воду, а потім зварити в окропі, додавши по 1 ч. л. солі і оцту.
Поради господиням для приготування смачної картоплі:



Фарширований перець - ну дуже смачно!



Інгредієнти:
-Болгарський перець - 4 кг
Начинка:
-Рис - 1 кг
-Свинина - 1 кг (я завжди беру шию, так фарш виходить більш соковитий)
-Морква - 1 велика
-Цибулю - 1 велика цибулина
-Кріп - півпучка
-Петрушка - півпучка
-Сіль, перець - за смаком
-Рослинна олія
-Томатна паста - при желанье 2-3 ст.л.

З цієї кількості перцю і фаршу у мене виходять завжди штук 5-6 невеликих казанков - частина готую одразу, частину - на наступний день, а решту можна заморозити і швиденько приготувати, наприклад, набагато пізніше - як цього разу.
Підлива (на 1 невеликий казан з 8 перців):
Морква - 2 середні штуки
Цибуля - 1 велика цибулина
Помідор - штук 7 (5 на підливку, 2 щоб закрити перець)
Рослинна олія
Сіль, перець - за смаком
При желанье в саму підливку при готуванні можна додати сметану і зелень, замість помідор використовувати готовий томатний сік, а можна зварити перець просто у воді з 2 ст.л. рослинного масла і залишками фаршу. Теж буде смачно.
Приготування:
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками (саме нарізаємо, якщо використовувати перемелений на м'ясорубці фарш, смак буде вже не той) і злегка обсмажуємо на рослинному маслі, тушкуємо. Солимо і перчимо наше м'ясо. Додаємо дрібно порізану цибулю, далі натерту на крупній тертці моркву. Всі разом пасеруємо. При желанье додаємо томатну пасту (я в цей раз не стала), обсмажуємо ще буквально хвилину, потім дрібно порізану зелень, все добре перемішуємо і відразу знімаємо з вогню.
Рис я завжди беру разваристый, Краснодарський наприклад (це улюблений рис сина). Відварюю його буквально пару хвилин в підсоленій воді і зливаю воду. Додаю вже готовий м'ясний фарш, добре перемішую і залишаю остигати.
У цей час можна зайнятися приготуванням перцю для фарширування.
Моєму його і акуратно зрізаємо ніжку з серцевиною.
При варінні перцю, я накрила його помідором, при желанье замість помідор можна використовувати як раз ці зрізані плодоніжки без серцевини.. А можна взагалі не накривати. Кому як подобається.
Отже фарш трохи охолов і можемо спокійно начинити їм наш очищений перець. Щільно забивати перець не варто, інакше при варінні, коли рис збільшиться в розмірі, що він може лопнути. Ступінь «затурканості» визначайте за мірою вже сваренности» рису.
Як я вже говорила, заготівлі я приготувала і заморозила раннє.
Отже, займемося підливою. Для цього нам потрібно буде дрібно нарізати цибулю. Натерти на тертці моркву. Окремо я натерла на тертці помідори (2 штуки залишила для «кришечок на перець»).
Отже, цибулю обсмажуємо на повільному вогні, додаємо моркву.
Пасеруємо буквально пару хвилин.
І викладаємо зверху наш фарширований перець.
В помідори додаємо дрібку цукру, дві щіпки солі, перець, спеції за смаком, перемішуємо
І заливаємо цією сумішшю наш фарширований перець.
На викладаємо перець помідор, накриваємо кришкою і ставимо на вогонь або в духовку).
Фарширований перець - ну дуже смачно!






Фарширований перець - ну дуже смачно!



Інгредієнти:
-Болгарський перець - 4 кг
Начинка:
-Рис - 1 кг
-Свинина - 1 кг (я завжди беру шию, так фарш виходить більш соковитий)
-Морква - 1 велика
-Цибулю - 1 велика цибулина
-Кріп - півпучка
-Петрушка - півпучка
-Сіль, перець - за смаком
-Рослинна олія
-Томатна паста - при желанье 2-3 ст.л.

З цієї кількості перцю і фаршу у мене виходять завжди штук 5-6 невеликих казанков - частина готую одразу, частину - на наступний день, а решту можна заморозити і швиденько приготувати, наприклад, набагато пізніше - як цього разу.
Підлива (на 1 невеликий казан з 8 перців):
Морква - 2 середні штуки
Цибуля - 1 велика цибулина
Помідор - штук 7 (5 на підливку, 2 щоб закрити перець)
Рослинна олія
Сіль, перець - за смаком
При желанье в саму підливку при готуванні можна додати сметану і зелень, замість помідор використовувати готовий томатний сік, а можна зварити перець просто у воді з 2 ст.л. рослинного масла і залишками фаршу. Теж буде смачно.
Приготування:
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками (саме нарізаємо, якщо використовувати перемелений на м'ясорубці фарш, смак буде вже не той) і злегка обсмажуємо на рослинному маслі, тушкуємо. Солимо і перчимо наше м'ясо. Додаємо дрібно порізану цибулю, далі натерту на крупній тертці моркву. Всі разом пасеруємо. При желанье додаємо томатну пасту (я в цей раз не стала), обсмажуємо ще буквально хвилину, потім дрібно порізану зелень, все добре перемішуємо і відразу знімаємо з вогню.
Рис я завжди беру разваристый, Краснодарський наприклад (це улюблений рис сина). Відварюю його буквально пару хвилин в підсоленій воді і зливаю воду. Додаю вже готовий м'ясний фарш, добре перемішую і залишаю остигати.
У цей час можна зайнятися приготуванням перцю для фарширування.
Моєму його і акуратно зрізаємо ніжку з серцевиною.
При варінні перцю, я накрила його помідором, при желанье замість помідор можна використовувати як раз ці зрізані плодоніжки без серцевини.. А можна взагалі не накривати. Кому як подобається.
Отже фарш трохи охолов і можемо спокійно начинити їм наш очищений перець. Щільно забивати перець не варто, інакше при варінні, коли рис збільшиться в розмірі, що він може лопнути. Ступінь «затурканості» визначайте за мірою вже сваренности» рису.
Як я вже говорила, заготівлі я приготувала і заморозила раннє.
Отже, займемося підливою. Для цього нам потрібно буде дрібно нарізати цибулю. Натерти на тертці моркву. Окремо я натерла на тертці помідори (2 штуки залишила для «кришечок на перець»).
Отже, цибулю обсмажуємо на повільному вогні, додаємо моркву.
Пасеруємо буквально пару хвилин.
І викладаємо зверху наш фарширований перець.
В помідори додаємо дрібку цукру, дві щіпки солі, перець, спеції за смаком, перемішуємо
І заливаємо цією сумішшю наш фарширований перець.
На викладаємо перець помідор, накриваємо кришкою і ставимо на вогонь або в духовку).
Фарширований перець - ну дуже смачно!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика