середа, 29 травня 2013 р.

Фруктовий кекс.

Фруктовий кекс.



Інгредієнти (на 1 великий або 2 маленьких кексу):

3/4 чашки борошна
3 яйця
3/4 чашки коричневого цукру
1/4 год л соди
1/4 год л розпушувача
1/2 год л солі
ваніль (обов'язково! або натуральна, або екстракт)
1/2 чашки кураги
1/2 чашки чорносливу без кісточок
3/4 чашки фініків без кісточок (у мене половина медових, половина шоколадних фініків)
1/4 чашки в'яленої вишні
1/2 чашки інжиру
3 чашки половинок волоського горіха

Приготування:

1. Розігріти духовку до 150С.

2. Змішати борошно з сіллю, розпушувачем, содою, всипати сухофрукти, цукор і горіхи, руками ретельно перемішати.

3. Збити міксером яйця з ваніллю дочиста, і щоб маса збільшилася приблизно в два рази.

4. Залити сухі компоненти і руками все ретельно перемішати, щоб всі сухофрукти були покриті тонким шаром рідкого тіста.
Форму вистелити пергаментом, перекласти в неї тісто, притиснути, щоб не було порожнеч і відправити в розігріту духовку приблизно на 70-75 хвилин. Якщо печете два невеликих кексу, то час треба скоротити до години. Якщо поверхня почне швидко кольорувати слід накрити його фольгою. Кекс повинен бути золотисто-коричневого кольору.

5. Витягнути з духовки і охолодіть прямо у формі. Потім упакувати в пергамент і закласти на зберігання... якщо встоїте перед спокусою, і не спробуєте хоча б маленький шматочок:)
Сухофрукти можете підбирати на свій розсуд. В цілому повинно бути на 3 чашки горіхів 2 і 1/2 чашки сухофруктів.

6. Готовий кекс досить загорнути в пергамет, і при кімнатній температурі можна зберігати місяць, в холодильнику не менше трьох, а заморозити можна взагалі на півроку
Фруктовий кекс.



Кекс за 5 хвилин



Інгредієнти на 1 порцію:

2,5 столової ложки (з гіркою) борошна для випічки
2,5 ложки цукрового піску
1 столова ложка какао-порошку (у даному випадку "Несквік" 1,5 ст.л.,так смачніше)
1 яйце
1,5 столової ложки рослинної олії
1,5 столової ложки молока
¼ чайної ложки ванільного екстракту
¼ чайної ложки розпушувача
¼ ложки меленої кориці (не обов'язково)
щіпка солі.

Приготування:

*Все збити міксером або в блендері,поставити в мікрохвильову піч на 2,5-3 хвилини,готовий кексик посипати цукровою пудрою.
Кекс за 5 хвилин






Смачний кекс з курагою



Дуже простий і смачний кекс!

Інгредієнти:

- 200 г сметани
- 3 яйця
- 2 склянки борошна
- 1 склянка кураги
- 1 склянка цукру
- 2 чайні ложки розпушувача
1 столова ложка вершкового масла для змащування форми

Приготування:

Спочатку курагу заллємо окропом, дамо їй набрякнути хвилин 15.

Збити яйця з цукром, не сильно.

Додамо до цього сметану. Потім борошно.

Наріжемо курагу, віджати від води.

У готове тісто додамо курагу, перемішаємо.

Виллємо в приготовлену для випічки форму.

Випікаємо близько 40 хвилин в духовці при температурі 200 градусів. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником.

Готовий кекс дуже просто вытряхивается з форми.

Посипаємо його цукровою пудрою, вона ніколи не завадить, і їмо
Смачний кекс з курагою
Смачний кекс з курагою
Смачний кекс з курагою
Смачний кекс з курагою
Смачний кекс з курагою



Кекс з йогуртом і какао



Інгредієнти:

170 г борошна
0,5 ч.л. соди
0,5 солі
125 г вершкового масла
200 г цукру
3 яйця
150 г йогурту
40 р какао порошку
60 мл води

Приготування:

Нагріваємо духовку до 180 градусів.

Форма повинна бути достатньо глибока і велика, у мене було 2 одноразові формочки, тому у мене вийшло 2 кексу.

Отже, змішуємо сіль, соду і борошно.

В окремій мисці змішуємо цукор і масло, поступово додаємо яйця і знову все перемішуємо міксером. Тепер додаємо пів порції борошна, перемішуємо, потім пів порції йогурту, перемішуємо, потім борошно і перемішуємо і знову йогурт. Отримуємо дуже ніжну суміш.

1/3 частини цього тесту перекладаємо в іншу ємність. Змішуємо какао з водою і потім змішуємо з цією частиною тіста.

Тепер починаємо заповнювати форму: наливаємо трохи білого тіста, потім переливаємо шоколадне, потім знову біле.

Запікати треба 45-55 хв, я перевіряла сірником.

Зверху можна змастити білим шоколадом.
Кекс з йогуртом і какао






Лимонний кекс-пудинг



Інгредієнти:
Цукор 240 г
Борошно 120 г
Сіль 0,5 ч. л.
Куряче яйце 4 шт.
Масло вершкове 15 г
Цедра лимона 1 ст. л.
Лимонний сік 80 мл
Молоко 360 мл

Розігріти духовку до 175С.
У маленькій мисці змішати цукор, борошно і сіль, перемішати виделкою, щоб розбити грудки (якщо будуть) і відкласти в сторону.
У невеликій мисці збити яєчні жовтки, масло і цедру лимона.
Продовжуючи збивати, додати лимонний сік.
Потім, чергуючи, потроху додати борошняну суміш і молоко, перемішуючи до однорідної маси.
Збити в окремій мисці яєчні білки.
Обережно додати білки їх в тісто.
Викласти тісто у форму для випічки кексу або формочки для міні-кексів.
Налити у велику плоску каструлю трохи гарячої води (можна нагріти воду в духовці, поки розігрівається) і обережно покласти форму або маленькі формочки з тістом на водяну баню.
Поставити в духовку і випікати 40-45 хвилин.
Трохи остудити, посипати цукровою пудрою і подавати.
Лимонний кекс-пудинг
Лимонний кекс-пудинг
Лимонний кекс-пудинг
Лимонний кекс-пудинг
Лимонний кекс-пудинг
Лимонний кекс-пудинг
Лимонний кекс-пудинг
Лимонний кекс-пудинг
Лимонний кекс-пудинг

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика