Булочки "Синабон"
Інгредієнти:
Для тіста:
1 склянка молока (200 мл)
11 гр. активних сухих дріжджів
1 чайна ложка солі
2 яйця
1/3 склянки розм'якшеного масла чи маргарину
4 склянки борошна
1/2 склянки цукру
1 столова ложка клейковини
1 чайна ложка екстракту ванілі (можна замінити ванільним порошком або цукром)
Для начинки:
1/3 склянки/чашки розм'якшеного масла
1 стакан/чашка коричневого цукру
4 столові ложки кориці (бажано сорти Циннамон)
Для сирної глазурі:
7-8 столових ложок розм'якшеного масла
1,5 склянки/чашки цукрової пудри
1/2 чайної ложечки екстракту ванілі
1/4 склянки/чашки кремового сиру (Філадельфія або будь-який інший схожий вершковий сир)
Приготування:
Готуємо тісто:
Змішати до однорідної маси тепле молоко і дріжджі. Яйця повинні бути теплими! (не з холодильника!) Попередньо збити їх в окремій ємності. Влити збиті яйця в загальну каструлю, додати розм'якшене масло (поставити в мікрохвильову піч на 3-17 секунд, щоб стало м'яким, але не розтопилося, не було рідко жовтим), потім додати цукор і ваніль,тепле молоко з дріжджами .
Довести до однорідності.
В окремій посудині змішати борошно з дрібкою солі.
Додати борошно в загальну каструлю з однорідною масою. Змішати трохи борошна з водою до отримання клейкої маси (щоб вийшла 1 ст. л. це і буде клейковина) і покласти її в тісто. Додати ще борошна, замісити тісто, таке, щоб не прилипало до рук. Тісто накрити рушником, поставити в тепле місце на 1 годину.
Розкачати тісто на столі, попередньо посипати борошном в прямокутник приблизно 40 см на 55 див. Розмазати по раскатанному тесту розм'якшене масло.
Заздалегідь приготовану суміш кориці і коричневого цукру рівномірним шаром посипати на розмазану поверх тіста масло.
Тепер тісто необхідно скрутити в рулет рулет і чим щільніше/ тугіше і рівніше це вийде, тим більше вироби будуть схожі на продавані Синнабоны.
Ділити рулет на булочки краще ниткою/волосінню (якщо до кінця не виходить, дорізати керамічним ножем).
В прямокутну ємність для випікання викласти харчовий папір, покласти булочки впритул один до одного.
Якщо немає форми для випікання, можна на деку (так само застелити харчовою папером). Прибрати в духовку, нагріту до 160 градусів, хвилин на 20 (як булочки підрум'яняться до золотистого кольору, можна витягати).
Глазур:
Для сирної глазурі змішати цукрову пудру, ванілін, розм'якшене масло і сир в однорідну масу.
Гарячі булочки змастити диво-глазур'ю
Приємного апетиту!
Апетитні пиріжечки і булочки
Як зараз пам'ятаю, в дитинстві, кожного недільного ранку я прокидалася від аромату духових пиріжків. Мама завжди готувала їх з такою любов'ю, та й досі їх пече, тільки вже пиріжки їдять з задоволенням її онуки, ну і ми, звичайно, тільки вже не в тих кількостях, як це було в дитинстві. Коли ми разом з братом, не помічали і наминали за обидві щоки, за раз штучки три пиріжка, та ще й запивали молоком в необмеженій кількості. Цей рецепт передається у спадок. Від моєї бабусі він перейшов мамі, а від мами вже до мене.
Ось що нам знадобиться для приготування 20 штук таких смачненьких пиріжків:
- молоко - 0,5 літра;
- борошно - 1 кг;
- масло вершкове або маргарин в розтопленому вигляді - 8 ст. ложок
- яйця - 3 шт;
- цукор - 8 ст. ложок
- дріжджі - 50 г
- масло рослинне - 100 г ( для змащування )
- ванілін - 1 пачка
- сіль - 0,5 ч. ложки
- фрукти або мак - 500 г
Приготування:
Спочатку, як і для будь-якого дріжджового тіста, потрібно поставити опару. Попередньо нагріваємо молоко і розпускаємо в ньому дріжджі. Дріжджі краще брати не сухі, а спиртові. Цукор розтираємо з яйцями і додаємо в опару. Додаємо ванілін, сіль, борошно, замішуємо тісто і в кінці замісу додаємо розтоплене масло. Ставимо тісто в тепле місце на 1 годину. Я зазвичай ставлю на піч, і включаю слабкий газ, щоб опара добре підходила. Якщо температура низька, то опара буде дуже довго підходити і в підсумку вийдуть не такі пишні пиріжки, як би хотілося.
Коли тісто підійшло, ще раз його замішуємо і ставимо далі підходити ще на 30 хвилин. Формуємо коржик і викладаємо на неї чайну ложку цукру, а зверху начинку. Що стосується начинки, то тут на любителя. Можна брати будь-які фрукти, тим більше зараз якраз розпочався сезон, коли їх удосталь.
Потім защипуємо краю пиріжків і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом, тільки обов'язково зліпленим краєм вниз, щоб начинка не витекла.
І самі пиріжки також потрібно змастити маслом, тоді їх легко можна буде дістати після випічки. Зверху пиріжки можна прикрасити кісками. Ставимо пиріжки підходити на 30 хвилин.
Випікаються пиріжки близько 30 хвилин при температурі 170 градусів. Після 15 хвилин потрібно дістати пиріжки і змастити їх збитим яйцем. І тому ставимо в духовку. В цей час готуємо сироп: 3 ч. ложки цукру і 50 г води, кип'ятимо на слабкому вогні 2 хвилини. За п'ять хвилин до закінчення випічки, дістаємо пиріжки і змащуємо солодким сиропом і ставимо в духовку на 1-2 хвилини. Пиріжки готові.
Якщо ви любите солодощі з маком, то можна з цього ж тіста зробити булочки з маком. Приготуйте макову начинку. А для того щоб булочки були смачнішими, коржі з тіста потрібно змастити розтопленим вершковим маслом, а зверху викласти макову начинку. Випікати також, як і пиріжки.
Такі булочки і пиріжки незамінні для сім'ї де є дітки, особливо коли вони починають рости, а їсти не хочуть. Але пиріжки їдять із задоволенням, як і мій синок.
Сирні булочки на сніданок за 15 хвилин
Інгредієнти на 10-12 шт:
250 гр пастоподібного сиру (у мене звичайний 9% злегка розм'якшений молоком)
2 яйця
3 ст.л. цукру
щіпка солі
1 п. ванільного цукру (10 гр)
1 п. розпушувача (15 гр можна менше)
250 гр борошна
1-2 ст.л. молока для змащування
Приготування:
Сир, яйця, цукор, ванільний цукор і сіль розмішати віночком до однорідності. Просіяти борошно з розпушувачем і замісити м'яке, липучее тісто.
Деко застелити пекарської папером і змастити соняшниковою олією. Вологими руками сформувати булочки, викласти на деко і запікати в попередньо розігрітій духовці при 190С приблизно 12 хвилин. Потім дістати булочки, змастити молоком (пензликом), хто бажає, можна посипати трохи цукром і знову в духовку на 3-5 хвилин, до зарум'янювання.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар