пʼятниця, 31 травня 2013 р.

Дорогий, борщ на плиті...буду пізно.

Дорогий, борщ на плиті...буду пізно.

Дорогий, борщ на плиті...буду пізно.



Російський борщ



За основу взято рецепт борщу з книги про смачну і здорову їжу 1952 року.

Продукти на 8 порцій:

Свинина - 400 г
Яловичина духова - 400 г
Лавровий лист - 2 шт.
Перець чорний горошком - 5 шт.
Перець запашний - 5 шт.
Цибуля ріпчаста (100 г) - 1 шт.
Морква - 200 г
Буряк - 300 г
Капуста білокачанна - 200 г
Селера кореневої - 50 г
Сіль - 1 ч.л.
Рослинна олія - 50 мл
Оцет столовий - 20 мл
Помідори червоні - 500 г
Цукор-пісок - 20 г

Приготування:

1. Ставимо варити м'ясний бульйон. В рецепті не зазначено, яке м'ясо необхідно використовувати, але я взяла свинину і яловичину 1:1. Відразу скажу, що вийшло чудово.

2. Промите м'ясо заливаємо чистою холодною водою (3,5-4 літри) і на сильному вогні доводимо до кипіння. Після цього вогонь зменшуємо, щоб кипіло зовсім трохи, знімаємо з'являється на поверхні піну. Варити м'ясо потрібно близько 1,5 годин. Коли його можна буде легко проткнути виделкою або ножем, воно готове.

3. Приблизно в середині варіння додаємо лавровий лист і перець горошком.

Далі рецепт під фото!



Пампушки з часником до українського борщу



М'які, ароматні, так і просять «откуси мене». Що може бути краще зі справжнім українським наваристим борщем.

Інгредієнти на 14 шт.:

Для тіста:
200 мл злегка теплої води
100 мл теплого молока
450 грам пшеничного борошна
1,5 ч.л. сухих дріжджів
1 ч.л. цукру
½ ч.л. солі
30 мл нерафінованої соняшникової олії

Заправка:
1 ч.л. солі
2 ст.л. нерафінованої соняшникової олії
3 зубки часнику, почистити
50 мл холодної води
½ пучка кропу, подрібнити

Приготування:

1) У великій мисці змішати всі інгредієнти для тіста, крім масла і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Викласти тісто на злегка присипаної борошном поверхню і вимісити тісто до еластичного стану (4-5 хвилин).
2) Перекласти тісто назад у миску, рясно змастити поверхню олією, накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце без протягів, на 1 годину 30 хвилин підходити. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі або більше.
3) Виросло тісто обім'яти і розділити на невеликі кульки (14). Викласти в змазану олією форму.
4) Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, добре розігрійте духовку до 190 ᵒС.
5) Після закінчення зазначеного часу, змастіть поверхню пампушок молоком і поставте в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.
6) Приготуйте заправку: розітріть часник з сіллю, водою і олією в ступці, або в блендері (результат такий же). В отриману заправку додайте кріп. Перемішайте.
7) Вийміть готові пампушки з духовки і відразу ж полийте часниковою заправкою. (Якщо це зробити пізніше, вони не вберуть так добре рідина).
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу






Дієтичний Борщ



Інгредієнти:
Капуста білокачанна - 1/4 качана
Картопля - 3 шт.
Буряк - 1 шт.
Оцет яблучний - 70 мл (або сік половини лимона)
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Квасоля зелена - 1 стакан
Томатна паста - 2 ст.л.
Цукор - 1 ст.л.
Лавровий лист - 2 шт.
Масло рослинне - 100 мл
Зелень, сметана, сіль, спеції - за смаком

Капусту помити, видалити качан, порізати соломкою, закинути в киплячу воду. Варити на слабкому вогні.
Покласти очищену і порізану картоплю.
Буряк порізати на дрібні кубики або соломкою, обсмажити в рослинній олії, додати яблучний оцет.
Після того як оцет випарується, покласти буряк до варящимся овочів. Цибулю порізати, обсмажити в олії до золотистого кольору, додати дрібно нарізану моркву, перемішати і продовжити обсмажування 3-5 хвилин на середньому вогні.
Покласти сюди ж томатну пасту і цукор. Перемішати і згасити хвилин 5, потім покласти все в каструлю.
Покласти зелену квасолю. Посолити. Варити ще 15 хвилин, покласти зелень, спеції, вимкнути вогонь і дати настоятися хвилин 20-30. Подавати зі сметаною і зеленню.



Пампушки з часником до українського борщу



М'які, ароматні, так і просять «откуси мене». Що може бути краще зі справжнім українським наваристим борщем.

14 шт.
Інгредієнти:

Для тіста:
200 мл злегка теплої води
100 мл теплого молока
450 грам пшеничного борошна
1,5 ч.л. сухих дріжджів
1 ч.л. цукру
½ ч.л. солі
30 мл нерафінованої соняшникової олії

Заправка:
1 ч.л. солі
2 ст.л. нерафінованої соняшникової олії
3 зубки часнику, почистити
50 мл холодної води
½ пучка кропу, подрібнити

Приготування:

1) У великій мисці змішати всі інгредієнти для тіста, крім масла і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Викласти тісто на злегка присипаної борошном поверхню і вимісити тісто до еластичного стану (4-5 хвилин).
2) Перекласти тісто назад у миску, рясно змастити поверхню олією, накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце без протягів, на 1 годину 30 хвилин підходити. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі або більше.
3) Виросло тісто обім'яти і розділити на невеликі кульки (14). Викласти в змазану олією форму.
4) Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, добре розігрійте духовку до 190 ᵒС.
5) Після закінчення зазначеного часу, змастіть поверхню пампушок молоком і поставте в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.
6) Приготуйте заправку: розітріть часник з сіллю, водою і олією в ступці, або в блендері (результат такий же). В отриману заправку додайте кріп. Перемішайте.
7) Вийміть готові пампушки з духовки і відразу ж полийте часниковою заправкою. (Якщо це зробити пізніше, вони не вберуть так добре рідина).

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу
Пампушки з часником до українського борщу

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика