вівторок, 28 травня 2013 р.

Картопля «Дофинэ»

Картопля «Дофинэ»



Інгредієнти:
- 9 шт. картоплі, середніх, однакової величини
- 9 ч. л. вершкового масла
- 9 пластинок сиру голландського або Гауда товщиною 5 мм
- сіль і мелений перець за смаком

Картоплю вимити і очистити, зрізавши невеликий шматочок з одного краю, так, щоб картопля можна було поставити вертикально.
По всій довжині картоплі ножем зробити надрізи, як якщо б ви нарізали для картоплі фрі, але не дорізуючи до краю, приблизно, 1 див.
Посолити, поперчити, всередину кожної картоплини покласти по 1 ч. л. олії,
За бажанням, можна вкласти в розрізи трохи часнику.
Поставити картоплю в форму для запікання з високими краями.
Зверху на кожну картоплину покласти по скибочці сиру.
Запікати в попередньо розігрітій до 180 гр. С духовці близько 45-50 хвилин - до готовності картоплі.
Подати на стіл гарячим, посипавши кропом. Або нарізаний кріп подати окремо
Картопля «Дофинэ»



ыба в картопляній скоринці



Інгредієнти:
4 тушки тілапії (або іншої білої риби, наприклад, тріски, пикшы і т.д.)
2 яйця
4 картоплини
2 ст. л. борошна + борошно для обвалювання
соняшникова олія
сіль

Приготування:

1. Картоплю тремо на крупній тертці. Віджимаємо руками, щоб пішла зайва волога.
2. Додаємо яйця, борошно, сіль і перемішуємо.
3. Тушки тілапії обвалюємо з двох сторін у борошні
4. З двох сторін притискаємо до риби картопляну масу. Акуратно кладемо рибу на сковорідку з розігрітою олією. Смажимо на середньому вогні.
5. Коли з одного боку скоринка зарум'яниться, перевертаємо на інший. Зменшуємо вогонь і смажимо до готовності.
ыба в картопляній скоринці






Картопля "Ідеал".



Інгредієнти:

Картопля - 500 р.
Гриби свіжі (печериці) - 200 р.
Масло рослинне - до 100 мл
Сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування:

Крок 1. Очищений картопля нарізати великою соломкою.
Крок 2. Гриби помити, обсушити і нарізати соломкою.
Крок 3. Картоплю обсмажити на рослинному маслі. Додати гриби, перемішати, посолити, поперчити. Можна додати улюблені приправи.
Крок 4. Викласти картоплю з грибами у вогнетривку форму і поставити в гарячу (180 град.) духовку на 15-20 хвилин. Потім перекласти на блюдо, посипати зеленню і відразу ж подати на стіл.
Крок 5. До картоплі з грибами можна приготувати салат зі свіжих овочів.
Картопля "Ідеал".



"Картопля, запечена в гірчиці"



Інгредієнти:
- 1/2 склянки зерновий діжонської гірчиці
- 2 столових ложки звичайної діжонської гірчиці
- 2 столових ложки оливкової олії
- 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
- 2 столових ложки свіжо вичавленого лимонного соку
- 4 зубчики часнику видавити
- 1 столова ложка сухого орегано
- 1 чайна ложка цедри лимона
- 1 чайна ложка крупної солі
-1,1 кг картоплі, нарізати часточками

Приготування:
1. Підготуйте лист для картоплі, застеливши його фольгою і змастити маслом.
2. Духовку нагрійте до 220 градусів.
3. Всі інгредієнти для маринаду змішайте і збийте вінчиком до однорідної маси. У цю ж миску викладіть нарізану картоплю. Поперчіть і посоліть додатково.
4. Перемішайте і викладіть картоплю одним шаром на деко.
5. Випікайте 20 хвилин.
6. Потім переверніть лист іншою стороною і випікайте ще 25 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Подавайте картопля теплим.
"Картопля, запечена в гірчиці"






Картопля ескалоп



Інгредієнти:

6 середніх картоплин
4 столові ложки несолоного вершкового масла
3 столових ложки борошна
2,5 склянки молока
200 г тертого сиру
сіль і перець

Приготування:

1. Духовку нагрійте до 200 градусів.
2. На середньому вогні нагрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. У розтоплене масло, додайте борошно і перемішайте до коричневого кольору. 3. Посоліть, поперчіть. Влийте молоко і перемішайте.
4. Зніміть сковороду з вогню і перелийте всю суміш у велику миску. В окремій мисці обваляйте нарізаний колами картоплю в солі і перці.
5. Викладіть ці кружечки на нашу сковороду на хлестом і зверху залийте картоплю молочною сумішшю. Між шарами картоплю просыпайте тертим сиром (всього має піти приблизно з половину сиру). Другу половину присипте зверху, посоліть і поперчіть.
6. Закрийте сковороду фольгою і випікайте 60 хвилин. Зніміть фольгу і потримайте з бройлером ще 5-10 хвилин до золотистої скоринки. Дістаньте з духовки і дайте постояти хвилин 10 перед подачею.
Картопля ескалоп



Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»



Інгредієнти:
• 500 г свинини (найкраще корейки)
• 200 г сиру
• 2 помідори
• 3 зубчики часнику
• сіль
• перець

Приготування

Сир порізати пластинами завтовшки 3-4 мм Помідори порізати кружальцями. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 див. Свинину посолити, поперчити (в надрезах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочка помідора, часник.
Загорнути свинину у фольгу, покласти на деко, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 гр.С протягом години.
Картопляні грибочки
Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити.
Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини.
Одна частина з шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве.
Потім грибочки змастити олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в якихось сухих травках ( хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці.
А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити.
2-й варіант приготування грибів:
відварити цілі картоплини в мундирі до готовності.
Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки і обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки.
Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»
Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»
Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика