субота, 25 травня 2013 р.

Дуже смачна запіканка всього з 3-х інгредієнтів!

Дуже смачна запіканка всього з 3-х інгредієнтів!



Інгредієнти:

3 яйця
банку згущеного молока
500 г сиру

Приготування:

Яйця збити зі згущеним молоком, додати протертий сир, вилити отриману масу в змащену маслом форму і випікати до підрум'янення 40-45 хвилин при температурі 160. Це за рецептом. І мої доповнення:
1. Робила і з сиром 18% з молочної кухні і з Рікоттою 8%, результат схожий.
2. Перший раз яйця зі згущеним молоком збивала міксером, а другий - просто вилкою злегка збила, в обох випадках запіканка добре піднялася при випіканні, але потім осіла.
3. Я випікала довше, більше години при невеликій температурі



Сирна запіканка з чорницею



Інгредієнти:

Сир нежирний - 500гр.
Йогурт натуральний-170гр.
Цукор-6 ст.л.
Манна крупа - 1 / 4 ст.
Ягоди - 200-250гр.
Яйце -2 шт.
Масло і панірувальні сухарі для форми.

Приготування:

1. У комбайні змішуємо цукор ,яйця і сир ,добре перемішуємо ,потім додаємо йогурт і знову перемішуємо
2. Тепер додаємо манну крупу і ретельно перемішуємо що б не було грудочок
3. Всипаємо ягоди і обережно перемішуємо (не комбайном)
4. Перелити у форму ,смазаную масло і посыпаную сухарями і випікаємо при температурі 180гр. 30-35 хвилин
5. Після закінчення часу вимикаємо духовку і залишаємо в ній запіканку на 10-15 хвилин ,потім охолоджуємо при кімнатній



Дієтична сирно-вишнева запіканка



Для 1 запіканки нам потрібні:
Сир 4%-5% жирності(можна і знежирений)-700 гр.
Молоко 0% жирності-100 мл
Манна крупа-50 гр.
Яйця(середні)-3 шт.
Пекарський порошок(суміш)-1 пакетик, призначений для 500 гр. борошна.
Рідкий підсолоджувач для випічки-10 мл
Вишня(у власному соку, морожена, свіжа)-175 гр.
Масло вершкове для змащування форми: 3-5 гр.

1. Заливаємо манку молоком і залишаємо на 7-10 хвилин.
2. Подрібнюємо сир міксером для супів-пюре, щоб вийшла однорідна сирна маса.
3. Збиваємо жовтки до стану світлої густої маси.
4. Збиваємо яєчні білки до білої густої піни.
5. Додаємо в сирну масу 10 мл підсолоджувача, 1 пакетик пекарського порошку(розрахунок пакетика на 500 гр. борошна), вводимо набряклу манку з молоком і додаємо збиті жовтки. Все добре змішуємо.
6. Вводимо збиті білки і дуже акуратно змішуємо, зберігаючи пишність суміші.
7. Дно форми для випічки змащуємо вершковим маслом і обсипаємо сухий манкою. На дно викладаємо невеликий шар суміші і зверху рівномірно викладаємо вишні. Вишню викладаєте цілісною частиною зверху, тоді в розрізі будуть видні дірочки від вишні.
8. Накриваємо залишком маси і зверху викладаємо трохи вишні. Виріб при випічці підніметься і вишня накриється.
9. Ставимо в розігріту духовку до 160-170 градусів на нижню полицю. Через 10 хвилин накриваємо посуд алюмінієвою папером, просто кладу зверху, так запіканка краще підніметься і верх не підсмажиться раніше часу. Ще через 30 хвилин прибираємо алюмінієву папір, переставляю грати в середину духовки і даємо запіканці підрум'яниться наступні 20-25 хвилин.

Приємного апетиту:)
Дієтична сирно-вишнева запіканка






Запіканка по Бакински.



Інгредієнти:

Лаваші - 15 шт.(аркушів)
Куряча грудка - 600 р.
Сир голландський - 200 р.
Соус:
Сметана - 400 р.
Яйця - 3 шт.
Сіль - за смаком.

Спосіб приготування:

Крок 1. Курячу грудку дрібно нарізати і злегка обсмажити на олії.
Крок 2. Сир натерти на крупній тертці і додати до курячого м'яса.
Крок 3. Лаваш розділити на 2 частини. І всі інші лаваші також розділити на 2 частини. У середину кожної половинки лаваша кладемо обсмажене куряче м'ясо і сир. Загортаємо в рулетики.
Крок 4. Викладаємо наші рулети (в щільну) у скляну вогнетривкий посуд і заливаємо соусом (для соусу: сметану і яйця потрібно просто змішати й посолити).
Крок 5. Ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 250 градусів.

Приємного апетиту!
Запіканка по Бакински.



Запіканка "Здоров"


88ккал на 100г

нам потрібно :
лосось або будь-яка інша червона рибка - 200 гр
часник - 1 зубчик
цибуля - 1 шт
брокколі - 100-150 гр
цв.капуста - 100-150 гр
1 яйце
100 мл знежиреного молока
100 гр бринзи, сіль, перець, зелень за смаком.

Рибку очищаємо, виймаємо кісточки і перекручуємо в блендері або на м'ясорубці разом з цибулею і часником як можна дрібніше. Викладаємо фарш на дно форми для запікання. Розбираємо капустку на суцвіття і відварюємо в підсоленій воді або на пару хв 2-3. Воду зливаємо, суцвіття капусти укладаємо поверх рибки. Молоко і яйце збиваємо, солимо, перчимо, додаємо зелень, заливаємо нашу рибку з капустою. зверху посипаємо тертою бринзою. Ставимо в розігріту до 180С духовку хвилин на 20-25. Виходить дуже смачно і корисно. Мінімум калорій і максимум користі!
Запіканка "Здоров"






Овочева запіканка з фаршем



І так, я знову напишу, що це смачно і дуже просто готувати, але от за часом зовсім не швидко, у мене пішло десь 1,5 години, зате відразу 8 порцій виходить.
Загалом, ідеальний варіант ситної запіканки, якщо ви чекаєте гостей.

- 700-800 грам яловичого фаршу
- 6 середніх картоплин
- 1 велика ріпчаста цибулина
- 1 середній баклажан
- 3-4 середніх помідора
- сир (ось додала, приготувала з ним, але на мій погляд, він тут все-таки зайвий, вирішуйте самі)
- свіжий фіолетовий базилік
- оливкова олія
- сіль, СМЧП, орегано

Картопля, помідори і баклажани нарізала тонкими кружальцями, баклажани з двох сторін швидко обсмажила на сковороді гриль.
Фарш змішала з подрібненою цибулею і фіолетовим базиліком, посолила, поперчила, додала пару пучок орегано.

Збирала запіканку так:

- змастила оливковою олією
- 2 шари картоплі + сіль, перець
- шар баклажанів
- сир
- шар картоплі + сіль, перець
- фарш
- 2 шари картоплі + сіль, перець
- помідори
- сир
- шар картоплі + сіль, перець
- шар сиру, доданий за 10 хвилин до готовності

До речі, таку запіканку, ну майже таку, готувала одна жінка знайома з Чорногорії, вона в нас працювала шеф-кухарем в кафешці, показувала свої рецепти різні і як показала фотки, як вона там жила, у неї такий класний будинок в Доброта, так гарно там. Чорногорська кухня мені дуже подобається, вона навчила мене готувати кілька страв, незабаром збираюся це тут розмістити.

Я запікала усе це в духовці при 200-220 градусах приблизно 50 хвилин під фольгою, потім фольгу зняла, посипала сиром і запікала ще 10 хвилин.

Приємного =)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика