четвер, 30 травня 2013 р.

Двічі запечена картопля

Двічі запечена картопля



Інгредієнти:
- Картопля - 5-6 шт
- Бекон - 100 гр
- Сметана - 125 г
- Сир твердий - 200 гр
- Цибулю зелений - 3-4 шт
- Сіль, перець - 0.5 чайної ложки

Приготування:
1. Розігріти духовку до 200°. Ретельно вимити картоплю водою, обсушити паперовим рушником. Присипте сіллю.
2. Кожну картоплину загорнути у фольгу, викласти на термостійке блюдо і випікайте близько години в духовці.
3. Обсмажте скибочки бекону до золотистого кольору, потім їх дрібно поріжте. Натріть сир. Подрібнити зелену цибулю.
4. Вийміть картоплю з духовки. Ложкою вийміть м'якоть з половинок, утворюючи з картоплі «човник». З м'якоті зробіть пюре.
5. Додайте сметану, зелений лук, сіль і перець. Перемішайте. Заповніть картопляні половинки отриманою сумішшю, на них покласти бекон і сир.
6. Випікайте при температурі 175° С протягом 15 хвилин.
Двічі запечена картопля



Запечена картопля



Дане блюдо саме по собі є відмінною закускою, а також підійде як гарнір для м'ясних і рибних страв.

Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 3 зубчики часнику
- 5 чайних ложок гірчиці
- 1 чайна ложка орегано
- перець чорний мелений
- 50 мл олії соняшникової рафінованої
- 1 чайна ложка солі

1. Картоплю очистити й нарізати часточками.

2. Відварити картоплю в підсоленій воді 3-5 хвилин.

3. В піалі змішати: гірчицю, видавлений часник, олія, орегано, чорний мелений перець.

4. Ретельно перемішати маринад виделкою або вінчиком.

5. З відвареної картоплі злити воду, дати охолонути і додати маринад.

6. Перемішати картоплю з маринадом і залишити на 30 хвилин настоятися.

7. Вистелити деко пергаментним папером. Викласти на нього картопляні часточки і запікати в розігрітій до 200 °С духовці 30-40 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Все, запечена картопля з гірчицею готовий. До столу можна подавати як самостійне блюдо, так як гарнір.
Запечена картопля






Картопля-фрі з часником і червоним перцем



Інгредієнти:
4 великих картоплини
масло для смаження

Приправа:
1/4 склянки тертого пармезану
1 чайна ложка пластівців червоного перцю
1/2 чайної ложки нарубаної петрушки

Часниковий соус:
3 зубчики часнику
1/2 чайної ложки солі
1 жовток
1 чайна ложка діжонської гірчиці
1/2 склянки олії
щіпка червоного перцю
трохи соусу табаско

Приготування:
Нагрійте масло до 160 градусів або у фритюрі або у великій каструлі. Масло має повністю покривати картоплю.
Змішайте всі інгредієнти для приправи і відставте на час.
Приготуйте масло. Роздушіть зубчики часнику ребром великого ножа. Присипте сіллю і ножем розітріть часник в пасту. Викладіть в миску, змішайте з жовтком і гірчицею. Гарненько перемішайте. Поступово влийте олію і перемішайте до кремової консистенції.
Картоплю наріжте на тонкі брусочки. Висушити паперовими рушниками.
Обсмажте картоплю невеликими порціями протягом 4 хвилин. Картопля ще не буде хрустким. Перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Збільшіть температуру масла до 190 градусів. Як тільки масло буде готове обсмажте картоплю повторно до хрусткої золотистої скоринки. Дістаньте з масла, знову промокніть рушником. Негайно посоліть. Присипте приготовленої приправою з сиром і червоним перцем. Подавайте з часниковим маслом.
Картопля-фрі з часником і червоним перцем



Листкова картопляна запіканка



Інгредієнти:
-Картопля - 1 кг
-Яйце - 2 шт.
-Фарш свино-яловичий - 400 г
-Шампіньйони консервовані - 250 г
-Морква - 1 шт.
-Цибуля - 2 шт.
-Злив. масло - 20 г
-Сметана - 3 ст. л.
-Сир - 30 г
-Сіль, перець - за смаком

Приготування:
Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності, повністю злити рідину і зробити пюре. охолодити. Фарш і 1 мелкопорезанную цибулину згасити на сковороді до готовності, посолити, поперчити. Гриби нарізати соломкою, моркву очистити і натерти на дрібній тертці, цибулю дрібно порізати - все злегка обсмажити на раст. олії, посолити, поперчити. У картопляне пюре покласти 1 яйце і 1 білок, перемішати. У форму для запікання, змащену злив. маслом і присипану панировачными сухарями чи манкою, викласти 1/3 картопляного пюре, потім шар фаршу, знову шар пюре, далі гриби з морквою і зверху залишки пюре.
Жовток, слив. масло і сметану перемішати до однорідної маси. трохи посолити і змастити цією сумішшю верх запіканки, посипати натертим сиром. Запікати в духовці 180 градусів - 30-40 хвилин до рум'яної скоринки. при подачі полити сметаною або розтопленим злив. маслом. Приємного апетиту.
Листкова картопляна запіканка






Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»



Інгредієнти:

500 г свинини (найкраще корейки)
200 г сиру
2 помідора
3 зубчики часнику
сіль
перець

Приготування:

1. Сир порізати пластинами завтовшки 3-4 мм Помідори порізати кружальцями. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 див.

2. Свинину посолити, поперчити (в надрезах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочка помідора, часник.
Загорнути свинину у фольгу, покласти на деко, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 гр.С протягом години.

3. Картопляні грибочки. Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити. Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини.

4. Одна частина з шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве.

5. Потім грибочки змастити олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в якихось сухих травках ( хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці.
А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити.

2-й варіант приготування грибів:
відварити цілі картоплини в мундирі до готовності.
Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки і обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки.
Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика