субота, 25 травня 2013 р.

Картопляна запіканка

Картопляна запіканка



Інгредієнти:

великий картопля - 2 шт.
печериці - 300 гр.
великий помідор - 1 шт.
відварна куряча грудка - 1 шт.
твердий сир - 300 гр.
вершки - 150 гр.
яйце - 1 шт.
сіль, спеції

Приготування:

Картоплю і помідор нарізати не крупно соломкою. Гриби теж нарізати. Курячу грудку порвати на тонкі волокна. Сир натерти на крупній тертці.
Соус: змішати яйце з вершками і спеціями.
Всі овочі, курку і половину тертого сиру перемішати, посолити і викласти у форму для запікання.
Залити все соусом. Зверху засипати залишилися сиром.
Накрити фольгою або кришкою і поставити в розігріту до 180-200 градусів духовку. Через 40 хв зняти кришку (фольгу) і залишити в духовці до утворення рум'яної скоринки.

Приємного апетиту!
Картопляна запіканка



Гарячий "Наполеон" з картопляно-грибний кремом



Інгредієнти:

1 упаковка листкового бездріжджового тіста
4 невеликі картоплини
150 мл вершків (чим жирніше, тим смачніше)
1 велика цибулина
100 г сиру
300 г грибів
пучок зелені
сіль, перець,
2 ст. ложки ростить. масла

Приготування:

1) Картопля відварити
2) Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити 2-3 хвилини на рослинному маслі. Додаємо гриби і смажимо все разом, поки вся вода не випарується. Я брала 300 г заморожених лісових!
3) Картопля зім'яти в пюре з додаванням гарячих вершків.
4) Змішуємо грибну і картопляну маси. Додаємо зелень, дрібно нарубану, солимо і перчимо. Як слід перемішуємо! Все, начинка готова.
5) Тісто розкачати в тонкий пласт і нарізати на 3 або 4 прямокутника! У мене було 2 листа і вийшло 4 заготовки, якщо у вас 1 - то можна і на 3 частини! Укладаємо на деко по 2 пласта тіста і випікаємо при 200 гр. 12 хвилин, вони повинні трохи підрум'янитися.
6) На деко кладемо 1 корж, промазуємо його кремом. Посипаємо тертим сиром...Так викладаємо всі верстви - зверху буде корж. Його вже не промазуємо, а просто посипаємо сиром!
7) Випікаємо ще 5 хвилин при тій же температурі.
Гарячий "Наполеон" з картопляно-грибний кремом






Картопляний сендвіч на швидку руку



Відварити картоплю в мундирі, розрізати упоперек на три частини, між покласти ковбасний сир і загорнути в бекон. У духовку на 15-20 хв. поки сир не розплавиться, а бекон не підсмажиться!
Картопляний сендвіч на швидку руку



Молода картопля з кунжутом і часником


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
буде потрібно: часник молодий (2 голівки), кріп свіжий (30 г), картопля молода (1 кг приблизно рівних за величиною бульб), сметана 20%-ва (350 мл), кунжут чорний і білий (по 1,5 ст. л.), масло пісне (60 мл), соус з білого хрону (2 ст. л.), сіль.

Важку сковороду (бажано з антипригарним напиленням) добряче нагріти. Висипати на неї насіння кунжуту (і білі, і чорні). Струшуючи час від часу, смажити, поки білі зерна не придбають золотистий колір.

Молоду картоплю помити, висушити бульби на рушник і потім порізати половинками (уздовж), кожну обсипати сіллю.

Форму облити олією, викласти молоденький картопля, обсипати підсмаженою і став надзвичайно ароматним кунжутом. Ретельно перемішати, вирівняти в один шар.

Молоденькі зубчики часнику очистити від верхньої, хоча і тонкої, але не їстівної шкірки. Нашаткувати скибочками, розподілити між картопляними часточками. В духовку, прогріту при 200 градусах, відправити це пишність. І через півгодини витягти приголомшливо красиву, із дивний аромат картоплю.

Викласти на велике блюдо, а поруч поставити мініатюрні пиалочки з соусом із сметани, хрону і рубаного кропу. Тут два варіанти смачного поїдання: полити свою порцію гострим соусом або вмочати в нього хрусткі картопляні часточки.
Молода картопля з кунжутом і часником






Картопля з грибами в мікрохвильовці за 15 хв!


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
картопля середній - 2шт.
гриби печериці - 200-300г.
Цибуля - 1шт.
олія соняшникова - крапелька
Сіль, спеції за смаком

1. Очистити картоплю, нарізати як для фрі (а взагалі, як душа ваша забажає).
2. Цибуля тоненько нарізати півкільцями.
3. Гриби помити, нарізати за своїм бажанням.
4. Все змішати, посолити, додати улюблені спеції.
5. На серветку капнути соняшникову олію і натерти форму для мікрохвильової печі. (більше олії нам не треба, картопля буде «смажитися» в цибульно-грибному соку)
6. Викласти картоплю з грибами і цибулею у форму, закрити кришкою і випікати близько 15 хвилин.
7. На підлогу шляху до готовності перемішати.
Хотілося зверху потерти сирок, але не виявилося.
Інгредієнтів вистачило на 2 порції.
На 100г. страви виявилося близько 60ккал, що ще більше мене порадувало, так як на 100г. звичайної смаженої картоплі близько 150.
Картопля з грибами в мікрохвильовці за 15 хв!



Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»



Інгредієнти:

500 г свинини (найкраще корейки)
200 г сиру
2 помідора
3 зубчики часнику
сіль
перець

Приготування:

1. Сир порізати пластинами завтовшки 3-4 мм Помідори порізати кружальцями. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 див.

2. Свинину посолити, поперчити (в надрезах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочка помідора, часник.
Загорнути свинину у фольгу, покласти на деко, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 гр.С протягом години.

3. Картопляні грибочки. Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити. Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини.

4. Одна частина з шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве.

5. Потім грибочки змастити олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в якихось сухих травках ( хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці.
А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити.

2-й варіант приготування грибів:
відварити цілі картоплини в мундирі до готовності.
Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки і обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки.
Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика