Брауні "Капучино" .
Інгредієнти:
Для шару брауні:
Шоколад темний - 120 р.
Вершкове масло - 6 ст. ложок
Кава розчинна - 1 ст.л.
Цукор - 180 р.
Яйця - 2 шт.
Борошно - 150 р.
Горіхи волоські - 100 р.
Сіль - за смаком.
Для крему з вершкового сиру:
Вершковий сир - 120 р.
Вершкове масло - 3 ст.л.
Цукрова пудра - 150 р.
Ванілін - 0,5 ч.л.
Кориця - 1 ч.л.
Для шоколадної глазурі:
Шоколад темний - 100 р.
Вершкове масло - 1 ст.л.
Вершки 35% - 100 мл
Кава розчинна - 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
Етап 1. Розчинити каву в 1/2 ст. ложки окропу. Розтопити на невеликому вогні шоколад, масло і кавову суміш, поки маса не стане гладкою. Остудити до теплого стану, вмішати цукор і ваніль. Додати по одному яйця; добре збити віночком, поки маса не стане блискучою і гладкою. Просіяти в неї борошно і сіль, ЗЛЕГКА перемішати і додати подрібнені горіхи.
Етап 2. Розігріти духовку до t 180 градусів; змастити і посипати борошном квадратну форму розміром 8Х8 дюймів (20Х20 см).
Етап 3. Розмазати тісто рівним шаром у форму і випікати 22-25 хвилин. Повністю остудити у формі на решітці.
Етап 4. Виготовлення кремового шару: Міксером збити вершковий сир з маслом, поки маса не стане світлою і пишною. Додати цукрову пудру, ваніль і корицю і добре збити. Нанести крем рівним шаром на поверхню брауні. Охолодити в холодильнику 1 годину або поки крем не застигне.
Етап 5. Виготовлення глазурі: На водяній бані розтопити шоколад, масло, вершки і кавовий розчин, помішуючи, поки глазур не стане гладкою. Остудити до кімнатної температури.
Етап 6. Нанести глазур рівним шаром на поверхню крему. Накрити і тістечка охолодити в холодильнику не менше 3 часов.Разрезать охолоджені тістечка на 24 квадрата і вийняти з форми, поки що холодні. Подавати холодними або кімнатної температури. Брауні можна зберігати в холодильнику, накриті і викладені в один шар, 5 днів.
Приємного апетиту!
Американські брауні.
Знаменитий десерт, особливо улюблений дітьми.
Інгредієнти ( на 12 шт.):
200г гіркого шоколаду
100г вершкового масла
4 яйця
100г цукру
пакетик ванільного цукру
щіпка солі
70 г борошна
заморожена вишня десь 100 г
Приготування:
Розтопити шоколад з маслом, яйця збити з цукром, ванільним цукром, сіллю. Поступово частинами додати шоколадно-масляну масу. І в самому кінці борошно.
Все ретельно перемішати.
Змастити формочи вершковим маслом, викласти ложкою тісто, посередині покласти вишеньку (використовувала морожену і не размораживала).
Ставимо все це в духовку розігріту до 180 градусів на 6-10 хв. Перевіряємо готовність: серединка повинна бути рідкою!
Приємного апетиту!
Брауні
Ніжне шоколадне тістечко.
Інгредієнти:
200 г чорного шоколаду (у мене 56%)
180 г цукру
150 г борошна
150 г масла
4 яйця
1 ч.л. ванільного цукру
1⁄2 ч.л. розпушувача
щіпка солі
Брауні (від анг. brown - «коричневий») - це тістечко насиченого шоколадного смаку, подається плоскими прямокутними шматочками. Варіантів приготування таких тістечок досить багато. За бажанням до складу можна додати волоські горіхи, малину, вишню, поливати зверху шоколадною глазур'ю. Хоча, на мій погляд, вони гарні і без всяких добавок. Якщо ви любите чорний шоколад, то вам сподобаються ці тістечка. Я використовувала чорний шоколад 56%, можна використовувати більший відсоток, наприклад 60-70%, але слід враховувати, що тоді тістечко стане більш гіркувате на смак (хоча для когось це тільки плюс).
Приготування:
Шоколад поламати на шматочки, покласти в ємність.
Туди ж додати кубики масла.
Зробити водяну баню - поставити ємність з шоколадом в каструлю з водою (вода не повинна стосуватися дна каструлі).
Розтопити шоколад і масло в однорідну суміш (періодично перемішувати ложкою).
Потім зняти з вогню і злегка охолодити.
Яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, добре перемішати до однорідності.
Влити шоколадну масу, одночасно перемішуючи.
Додати розпушувач, борошно. Добре перемішати до однорідності.
Форму змастити маслом (у мене форма 25х25 см). Вилити тісто, розрівняти.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно 20-25 хвилин (я випікала рівно 25).
Дуже важливо не перетримати брауні в духовці. Поверхня брауні повинна підсохнути, а всередині він повинен залишитися досить вологий. Необхідно періодично перевіряти зубочисткою в самому центрі, якщо на ній вже не залишається рідкої маси, але є ще трохи вологих крихт, значить брауні готовий.
Потім обов'язково повністю остудити, порізати на прямокутні шматочки.
Подавати тістечка до кави або чаю. Також, за бажанням, до брауні можна подати збиті вершки для смакового контрасту.
Карамельно-арахісовий брауні
Інгредієнти:
Для торта:
- Борошно - 1 склянку
- Сода - 1 чайна ложка
- Сіль - ¼ чайна ложка
- Вершкове масло - 8 столових ложок
- Гіркий шоколад - 140 г
- Яйце - 3 шт
- Коричневий цукор - ½ склянки
- Тростинний цукор - ½ склянки
- Паотка - 3 столових ложки
- Ванілін - ½ чайної ложки
Топпінг:
- Цукор - 2 склянки
- Вода - ½ склянки
- Патока -1,5 чайної ложки
- Вершки жирні - 2/3 склянки
- Вершкове масло - 2 столових ложки
- Солоний арахіс - 1 стакан
Приготування:
Духовку нагрійте до 175 градусів. Форму із знімними краями змастіть вершковим маслом. Торт: змішайте борошно, соду і сіль. Маслое і шоколад розтопіть до однорідної маси, помішуючи, на водяній бані. В чаші для міксера збийте яйця, 2 види цукру.
Додайте патоку, ванілін, потім - шоколадно-олійну суміш. Перемішайте і потім поступово введіть сухі інгредієнти. Тісто має бути густим. Перелийте його в приготовану форму і випікайте 40-45 хвилин. Перевірити на готовність зубочисткою.
Остудіть і через 15 хвилин зніміть краю з форми, залишивши на ній пиріг. Дайте йому повністю охолонути, а зетм викладіть його на блюдо.
Для начинки змішайте цукор, воду і патоку і поставте на середній вогонь. Готуйте, помішуючи, 5-10 хвилина поки карамель не стане темно-коричневим. Влийте в каструлю вершки і масло, перемішайте і в самому кінці всипте арахіс. Перемішайте суміш до однорідної маси, остудіть близько 20 хвилин і залийте нею брауні.
Немає коментарів:
Дописати коментар