четвер, 30 травня 2013 р.

Шоколадний кекс до чаю

Шоколадний кекс до чаю



Рецепт:
яйце - 2 шт
цукор - 1 ст.
кефір - 1 ст.
сода - 0,5 ч.л.
борошно - 1,5 ст.
какао - 2 ст.л.
Все змішати, вилити у форму, випікати 20 хвилин при 180 град. Готовність перевірити зубочисткою.
Можна полити шоколадною глазур'ю.
Приємного чаювання!)

Джерело: Спритний кухар
Автор: Оксаночка Гришина
Шоколадний кекс до чаю



Різдвяний кекс з марципаном



Ну от і прийшов час піч довгограючий пряний кекс до Різдва . Такий кекс може зберігатися цілий місяць упакованим в папір, настаиваясь і стаючи все смачніше і ароматнішою ))

250 гр вершкового масла
100 гр цукру
100 мл темного сиропу (патоки )
3 ст л меду
4 яйця
280 гр борошна
1 ч л розпушувача
по 1 ч л кориці і меленого імбиру
по 1/2 год л меленого мускатного горіха, кардамону, гвоздики
по 100 мл родзинок, кураги, чорносливу , в'яленої журавлини(замочити за добу в бренді)
цедра 1 апельсина

Марципан - 500 гр
Фондан - 500 гр

Розтоплюємо вершкове масло, яйця збиваємо з цукром, додаємо мед і сироп (коричневий сироп має смак паленої карамелі і надає кексу особливий аромат, можна замінити пахучим медом), змішуємо борошно з розпушувачем, кладемо всі спеції , родзинки, курагу, журавлину, чорнослив . І змішуємо разом масло, яєчну суміш, борошно зі спеціями і цедру .
Перекладаємо тісто в форму , покриту пекарської папером , випікаємо кекс в заздалегідь розігрітій до 165 градусів духовці близько 50 хвилин.
Остуджуємо кекс на решітці.
Розкачуємо марципан тонким шаром в пласт за розміром більше , ніж кекс , накриваємо їм кекс , розрівнюємо . Розкачуємо в тонкий пласт фондан , кладемо зверху на марципан , розрівнюємо . Прикрашаємо кекс за бажанням ))

Джерело: Спритний кухар
Автор: Angelika Zorkina
Різдвяний кекс з марципаном
Різдвяний кекс з марципаном



навчіть готувати кекси,нічого не виходить((((







Шоколадні кекси з родзинками



рецепт:
- 2 яйця,
- 3/4 ст. цукру,
- ванілін,
- 100 г вершкового масла,
- 100 мл кефіру,
- 1,5 ч.л. розпушувача,
- 1/4 ч.л. солі,
- 2 ст.л. какао,
- 1,5 ст. борошна,
- ізюм,
- коньяк.
родзинки попередньо замочити в коньяку хвилин на 30. яйця збити з цукром і ваніліном. додати розтоплене масло, кефір. борошно змішати з сіллю, розпушувачем і какао. невеликими порціями додати борошняну суміш, ретельно вимішуючи. додати в тісто родзинки, перемішати, розкласти по формах і випікати ~ 30 хвилин при температурі 180-200 С.

Джерело: Спритний кухар
Автор:Наталія Дмитрієва
Шоколадні кекси з родзинками



Допоможіть!в кекси принципеально класти масло??або можна маргарин??







підкажіть будь ласка кекси в паперових формочках випікаються в спеціальному листі з поглибленнями? чи можна на простому аркуші? І по одній формочці або по дві потрібно на один кекс?




Народ, допоможіть...чому кекси не піднімаються?







Друзі! Підкажіть будь ласка де можна в Пітері купити - паперові формочки для кексів і харчові фломастери!


В "стрічці" і "перехресті" ні, вчора була там



всім привіт))) дуже смачно у моєї мами вийшов кекс в мікрохвильовці)) а в мене він не піднявся(







Не бананові кекси((((




Свята: 26 листопада - День кексиків =)


Зі святом, спритні кухаря!!!
Свята: 26 листопада - День кексиків =)
Він же.. посыпаный цукровою пудрою =)






як приготувати смачно і швидко солодкий кекс?




дайте посилання на мармуровий кекс,а то заплуталася в альбомах і не знайшла







Ягідні кекси з білим шоколадом



Інгредієнти:
Лимонний сік - 2 чайні ложки
Молоко - 250 мл
Рослинна олія - 125 мл
Яйце - 1 штука
Борошно - 260 гр.
Розпушувач - 3 чайні ложки
Сіль - 1/4 чайної ложки
Цукровий пісок - 150 гр.
Білий шоколад - 200 гр.
Ягоди (заморожені або свіжі) - 400 гр.
Ягідні кекси з білим шоколадом
В одну миску вливаємо все "мокрі" інгредієнти: сік лимона, олія, молоко і яйця. Гарненько перемішуємо їх.
Ягідні кекси з білим шоколадом
Беремо білий шоколад. Розрізаємо його на дрібні шматочки. Можна скористатися вже нарізаними шматочками, які продаються у магазинах.
Ягідні кекси з білим шоколадом
Викладаємо в другу миску сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль, цукор, шоколад. Залишаємо приблизно половину чашки шматочків шоколаду для прикраси. Перемішуємо сухі інгредієнти.
Ягідні кекси з білим шоколадом
Додаємо мокру суміш сухої.
Ягідні кекси з білим шоколадом
Обережно перемішуємо. Невеликі грудочки - це не страшно, якщо перестаратися зі змішуванням, наші кекси можуть стати занадто жорсткими.
Ягідні кекси з білим шоколадом
Додаємо в суміш ягоди. Якщо ви будете брати заморожені фрукти, не розморожуйте перед додаванням до тесту. Інакше воно забарвиться в червоний.
Ягідні кекси з білим шоколадом
Обережно змішуємо тісто з ягодами.
Ягідні кекси з білим шоколадом
Викладаємо у форми папір, потім ложкою наповнюємо її тестом , тоді при випіканні кекс утворює той самий чудовий купол. Прикрашаємо зверху шматочками білого шоколаду. Якщо ви не хочете використовувати папір - змастіть форму будь ростить. маслом.
Ягідні кекси з білим шоколадом
Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Ягідні кекси з білим шоколадом
Коли кекси стануть золотисто-коричневими, а зубочистка, якої ми протикаємо в середині кекси, буде чистою, деко можна діставати з духовки. Потім даємо їм охолонути протягом п'яти минут.Вынимаем з форми.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика