понеділок, 27 травня 2013 р.

Закуска «Полуничка»

Закуска «Полуничка»



Інгредієнти:

картопля відварна - 3-4 шт (середніх),
оселедець (філе) - 1/2 шт.,
цибуля зелена 3-4 шт.,
буряк - 1/2 шт.,
олія оливкова - 30 гр.,
кунжут - 10-20 гр.,
петрушка,
сіль, перець,
сік лимона - 1 ч. ложка.

Рецепт приготування:

Насамперед, з буряка потрібно добути сік. Буряк потерти на тертці, скласти в посуд для мікрохвильової печі, додати 30 мл води і сік лимона. Накрити кришкою і поставити в мікрохвильову піч на 5 хв при максимальній потужності. Потім сік відцідити і охолодити. Ну, або ви можете добути буряковий сік, будь-яким іншим, зручним для вас способом
Картоплю відварити в мундирі до готовності. Гарячим очистити і розім'яти в "пюре", додавши за смаком сіль, перець і 1 ст. ложку оливкової олії.
Філе оселедця порізати дрібними шматочками, додати дрібно порізану цибулю.
Взяти 1 ст. ложку картопляної маси, скачати кульку, потім приплюснути і зробити поглиблення в центрі. Покласти в центр 1 ст. ложку начинки з оселедця, защипнути краю і сформувати «полуничку». Занурити заготовки в буряковий сік і викласти на тарілку. З петрушки зробити листочки і хвостики. І посипати кунжутом.
Закуска «Полуничка»



Закуска по-пражски.



Щоб закуска по пражски була приготована, знадобиться:

200 г бринзи або будь-якого солоного сиру
3 ст. л. оливкової майонезу
50 г солодкої гірчиці
2 ст. л. світлого пива
1 буханець чорного хліба
1 червоний ріпчаста цибуля
болгарський перець різних кольорів

Закуска по пражски, приготування:

Нарізати цибулю і перець кільцями. Відрізати кілька шматочків бринзи. Все викласти на блюдо. Майонез, гірчицю і розім'яту илкой бринзу з цибулею перемішати. Полити масу пивом. Добити сіль і перець, а зверху прикрасити колечками болгарського перцю. Закуска по пражски готова. Шматочки хліба підсмажити на сковороді і на них накладати салат. Приємного апетиту.
Закуска по-пражски.






Закуска «Морська мушля»



Інгредієнти:
- 5 круглих булочок
- 2 яйця
- 100 г креветки (варені)
- 50 г червоної ікри
- майонез
- сіль
- рослинна олія

для прикраси:
- 5 перепелиних яєць

Приготування:
Закуска цікаво і незвично виглядає на святковому столі.
В якості начинки можна використовувати абсолютно будь-який салат, за смаком.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 5 порцій.

1.Булочки розрізати уздовж, але не до конца.Из нижній частині вийняти м'якуш.
2.На рослинному маслі посмажити м'якуш до золотистого кольору.
3.Яйца натерти на дрібній тертці.
4.Креветки дрібно нарізати.
5.Смешать сухарики, креветки, яйця, ікру.
6.Заправить майонезом.Если необхідно, посолити.
7.Булочки начинити салатом.
Щоб булочки не закривалися, поставити зубочистку.
8.Для прикраси можна покласти перепелине яйце, воно буде символізувати перлину.
Якщо перепелиних яєць немає, можна вирізати овал з білка курячого яйця.

Приємного апетиту!
Закуска «Морська мушля»



Святкова закуска «Дзвіночки»



Інгредієнти:
100 гр. вареної ковбаси або шинки,
50 гр. сиру (замість сиру можна використовувати підсолений жирний сир),
1-2 морквини,
зубчик часнику,
улюблений майонез.

Приготування:
Шинку порізати тонкими пластинами. І
з кожної пластинки поверніть кульочок-дзвіночок і заколіть його шпажкою (я використовувала зубочистки).
Тепер готуємо салат для дзвіночка.
Для цього натріть на дрібній тертці сиру моркву, сир і часник.
Все перемішайте і заправте майонезом.
Наповніть цим салатом дзвіночки і покладіть на блюдо
В середину дзвіночка за бажанням можна покласти шматочок оливки або крапельку кетчупу, що вам більше подобається.
Приємного апетиту!
Святкова закуска «Дзвіночки»






Закуска "Дзвіночки"



Інгредієнти:
- 100 г вареної ковбаси ( «Жуляни»)
- 50 р сиру (замість сиру можна використовувати підсолений жирний сир)
- 1-2 морквини
- зубчик часнику
- майонез

Приготування:
1. Ковбасу порізати тонкими пластинами. З кожної пластинки поверніть кульочок-дзвіночок і заколіть його шпажкою.
2. Тепер готуємо салат для дзвіночка. Натріть на дрібній тертці сиру моркву, сир і часник.
3. Все перемішайте і заправте майонезом.
4. Наповніть цим салатом дзвіночки і покладіть на блюдо, прикрасьте зеленню. В середину дзвіночка за бажанням можна покласти шматочок оливки або крапельку кетчупу, що вам більше подобається.
Закуска "Дзвіночки"



Гаряча закуска в багеті



Інгредієнти:
-Багет 1шт.
-шинка або сосиски 200-300 гр.
-ковбаса копч. 200-300 гр.
-яйце 1 шт.
-помідор 1 шт.
-огірок свіжий 1 шт.
-сир 150-200 гр.
-майонез або сметана
-сіль/перець

Багет розрізати упоперек на 3-4 части.Каждую частину розрізати вздовж на 2 половинки.Аккуратно вийняти м'якуш з половинок багета,залишаючи стінки товщиною 1 см.Приготовить начинку.Ветчину,ковбасу,огірок,помідор порізати кубиками.Все перемешать.Добавить яйце (можливо знадобитися не всі яйце - маса не повинна стати жидкой.Положить трохи майонезу,щоб маса стала вязкой.Наполнить цією начинкою багет,посипати сыром.Запекать в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 гр.
Автор рецепта - Інна Зайцева
Гаряча закуска в багеті






Закуска "Мухомор"



На 30 оригінальних мухоморчиков нам будуть потрібні наступні інгредієнти:

яйця - 3 шт.;
шинка - 120 гр.;
сир - 100 гр.;
помідори черрі - 15 шт.;
огірок - 1-2 шт.;
майонез - 1-2 ст. л.;
зелень - для прикраси.

Приготування:

Варені яйця і сир натремо на дрібній тертці. Шинку нарізаємо дрібними кубиками, розміром приблизно 5 на 5 міліметрів.

У глибокій чашці змішуємо яйця, сир, шинку і 2 столових ложки майонезу. Помідори черрі ріжемо навпіл. Огірок нарізаємо кільцями товщиною по пів сантиметра. Всі компоненти закуски готові, залишилося зібрати їх в оригінальну композицію.

На плоске блюдо викладаємо січену зелень, яка буде служити галявиною для мухоморчиков. Зелень підійде абсолютно будь-яка, яка буде у вас під рукою: цибуля, кріп, петрушка і т. п.

Поверх зелені викладаємо шматочки огірків, які будуть підставою для грибочків. Із суміші яєць, сиру і шинки формуємо невеличкі кульки. Якщо така кулька приплюснути зверху і знизу, то вийде барило, який буде служити ніжкою гриба. Вставляємо отримані ніжки на огірочки. Зверху одягаємо червоні капелюшки з половинок помідорів черрі. Щоб надати вже гарної закуски закінчений вигляд, залишилося лише на червоних капелюшках намалювати білі крапки з майонезу. Найзручніше це зробити звичайної зубочисткою.

Слід лише враховувати, що цю закуску бажано готувати безпосередньо перед приходом гостей (максимум за годину), так як огірки та помідори можуть дати сік.

Приємного апетиту!
Закуска "Мухомор"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика