четвер, 30 травня 2013 р.

Картопля ескалоп

Картопля ескалоп



Інгредієнти:
6 середніх картоплин
4 столові ложки несолоного вершкового масла
3 столових ложки умки
2,5 склянки молока
200 г тертого сиру
сіль і перець

Приготування:
Духовку нагрійте до 200 градусів.
На середньому вогні нагрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. У розтоплене масло, додайте борошно і перемішайте до коричневого кольору. Посоліть, поперчіть. Влийте молоко і перемішайте.
Зніміть сковороду з вогню і перелийте всю суміш у велику миску. В окремій мисці обваляйте нарізаний колами картоплю в солі і перці. Викладіть ці кружечки на нашу сковороду на хлестом і зверху залийте картоплю молочною сумішшю. Між шарами картоплю просыпайте тертим сиром (всього має піти приблизно з половину сиру). Другу половину присипте зверху, посоліть і поперчіть.
Закрийте сковороду фольгою і випікайте 60 хвилин. Зніміть фольгу і потримайте з бройлером ще 5-10 хвилин до золотистої скоринки. Дістаньте з духовки і дайте постояти хвилин 10 перед подачею.
Картопля ескалоп



Картопля, запечена в гірчиці



Інгредієнти:

1/2 склянки зерновий діжонської гірчиці
2 столових ложки звичайної діжонської гірчиці
2 столових ложки оливкової олії
2 столові ложки розтопленого вершкового масла
2 столових ложки свіжо вичавленого лимонного соку
4 зубчики часнику, видавити
1 столова ложка сухого орегано
1 чайна ложка цедри лимона
1 чайна ложка крупної солі
1,1 кг картоплі, нарізати часточками

Приготування:
Підготуйте лист для картоплі, застеливши його фольгою і змастити маслом. Духовку нагрійте до 220 градусів. Всі інгредієнти для маринаду змішайте і збийте вінчиком до однорідної маси. У цю ж миску викладіть нарізану картоплю. Поперчіть і посоліть додатково. Перемішайте і викладіть картоплю одним шаром на деко. Випікайте 20 хвилин. Потім переверніть лист іншою стороною і випікайте ще 25 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Подавайте картопля теплим.
Картопля, запечена в гірчиці
Картопля, запечена в гірчиці
Картопля, запечена в гірчиці
Картопля, запечена в гірчиці
Картопля, запечена в гірчиці






Картопляна запіканка з копченим окостом



Інгредієнти:

250-350 гр. копченого окосту
1 кг. картоплі
20 гр. вершкового масла
2-3 зубчики часнику
сіль, перець
400 мл вершків
150-200 гр. тертого сиру

Приготування:

Копчений окіст нарізати кубиками, часник дрібно порубати, картоплю нарізати тонкими скибочками (чим тонше, тим краще).

Форму для запікання з високими бортами змастити вершковим маслом і посипати частиною часнику.

Картопля перемішати з окостом, сіллю, перцем,рештою часником.

Отриманої "масою" заповнити форму для запікання, полити зверху вершками, посипати сиром.

Запікати при 200 С близько 45-55 хвилин, вимкнути духовку і залишити запіканку ще на 5-10 хвилин.
Картопляна запіканка з копченим окостом



Картопляні биточки з начинкою з шпрот



Інгредієнти:

200 г шпрот
цибуля ріпчаста
картопля - 8-10 шт середнього розміру
морква - 1 шт
яйце - 1 шт
масло вершкове 2 ст.л.
1,5 ст. л. борошна
зелена цибуля
кріп, петрушка
масло рослинне для обсмажування
сіль, перець

Приготування:

Картоплю і моркву очистити, порізати і зварити до готовності. Злити воду і приготувати пюре, додати в нього вершкове масло і 1 яйце.
Ріпчасту цибулю очистити і подрібнити. Зелена цибуля вимити, обсушити і дрібно нарізати. Шпроти без масла викласти в миску, розім'яти виделкою. Додати ріпчасту і зелену цибулю, кріп, петрушку і перемішати.

З картопляного пюре скачати кульки діаметром 4,5 див. Зробити в центрі кожного поглиблення, покласти по 1 ч. л. начинки, зімкнути краю.

Обваляти кожен кульку в борошні (борошно можна додати спеції для картоплі)

Обсмажити биточки в розігрітій олії до рум'яної скоринки.
Картопляні биточки з начинкою з шпрот






Картопляна запіканка з грибами



Картопляна запіканка хороша тим, що залишилося картопляне пюре можна використовувати для створення іншого ситного страви.

Нам необхідно буде приблизно для основи:
1. 500 грам пюре (+ сіль + ч.перец)
2. зелену цибулю порізану 4 ст.ложки
3. яйця 2 шт.

Яйця можна попередньо збити, потім ввести в картоплю, але я полінувалася, просто все ретельно перемішала.

Для начинки:
1. порізані дрібно гриби шампіньйони - 4 ст.ложки
2. 300 р. фаршу (до фаршу - сіль+перець+цибуля)
3. 2 варених яйця (потерти на крупну тертку)
Все перемішати. Варені яйця і гриби не дадуть фаршу злипнутися в одну корж.
На дно форми - масло і посипати сухарями. Покласти один шар картоплі, потім начинку, зверху знову картоплю. Зверху накрити щільно фольгою і відправити в духовку хвилин на 30. Потім зняти фольгу і потримати ще запіканку в духовці до зарум'янювання. Я зверху ще посипала натертим сиром.
Картопляна запіканка з грибами



Картопляні кошики з грибами і шинкою



Дуже смачні кошички з картопляного пюре з грибним фаршем. Шинка робить їх ще смачніше і ситніше.
Інгредієнти для начинки:
- 200 г грибів
- 100 г шинки
- 1 цибулина
- олія нерафінована для смаження

Для кошичків:
- 500 г картоплі
- 70 г сиру
- 50 г вершкового масла
- 4 яєчних жовтка
- сіль
- перець
- петрушка для прикраси

Приготування:
Картоплю очистити, нарізати кубиками і відварити з додаванням солі. Поки відварюється картоплю, приготувати начинку для кошиків.
Гриби обсмажити на олії.
Шинку і цибулю порізати кубиками, додати до грибів, посолити, поперчити, обсмажити все разом. Остудити.
Готову картоплю збити в пюре, додати вершкове масло, яєчні жовтки і дрібно натертий сир. Все це ретельно збити.
За допомогою кулінарного шприца видавити картопляне пюре кружечками на заздалегідь підготовлену харчовий папір для випічки. Кошики змастити яєчним жовтком.
Поставити деко в духовку при температурі 180 градусів. Коли кошики підрум'яняться, дістати деко і наповнити кошики начинкою, посипати натертим сиром, і знову в духовку, але вже з начинкою на 15 хвилин.

Прикрасити петрушкою.
Картопляні кошики з грибами і шинкою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика