неділя, 26 травня 2013 р.

Порційна картопляна запіканка

Порційна картопляна запіканка



Інгредієнти:
1-2 дуже великих картоплини, тонко нарізати колами
Тертий сир - 1,5 склянки
¼ цибулини, тонко нарізати
Сіль і перець
Жирні вершки - ½ склянки

Приготування:
Духовку нагрійте до 190 градусів. Змастіть форму для кексів вершковим маслом. Викладіть шарами кола картоплі, тертий сир, цибулю і знову картоплю в кожну. Посоліть і поперчіть, кожну залийте 1-2 столовими ложками вершків. Закрийте форму фольгою і випікайте 50-60 хвилин, поки картопля не пропечеться. На середині готування зніміть фольгу.
Порційна картопляна запіканка



Картопляне пюре з сиром



Інгредієнти:
Картопля - 4 шт
Жирні вершки - 1/3 склянки
Вершкове масло - 60 г
Часник - 2 зубчинка
Сир (у пачках) - ¼ склянки
Зелену цибулю дрібно (нарізаний) - 2 столових ложки
Сіль і перець - за смаком

Приготування:
Картоплю відваріть, а в цей час вершки, вершкове масло і часник викладіть в невелику каструльку і поставте на маленький вогонь. Вимкніть як тільки суміш починає закипати. Розімніть картоплю, присипте сіллю і перцем. Готову суміш вершків вилийте до картоплі і знову розімніть товкачиком. Додайте сир (якщо використовуєте зернисты, то сміливі його в блендері до однорідної кремоподібної маси) і нарізаний зелений лук, додайте сіль і перець. . Перемішайте до однорідної маси. Подавайте
Приємного апетиту!
Картопляне пюре з сиром



Тефтелі з картопляним пюре



Інгредієнти на 1 порцію :
На 50 г м'ясної м'якоті - 15 г булки, 1/2 ст. ложки масла
і 1 яєчний білок.

Приготування :
50 г м'яса (м'якоті яловичини, телятини, курки або нежирної риби) без жиру і плівок пропустити два рази через м'ясорубку разом з скибочкою булки без скоринок (15 г), вимоченим в холодній воді. Отриману масу потовкти в ступці з 1 чайною ложкою масла, протерти крізь сито, посолити і перемішати з добре збитим білком; потім обробити невеликі котлети довгастої форми (не обвалюючи в сухарях), викласти їх на сковороду, полити невеликою кількістю холодного бульйону, прикрити промасленим папером і поставити в духову шафу на 1/2 години. Подавати з картопляним або морквяним пюре.

Картопляне пюре:
Інгредієнти :
На 1 кг картоплі - 1 склянку молока, 2 ст. ложки масла.

Приготування :
Очищений і промитий картоплю зварити, злити воду, каструлю ж з картоплею ще деякий час потримати на легкому вогні або в духовій шафі, щоб залишок води випарувався. Після цього, не даючи картоплі охолонути, протерти його крізь сито або розім'яти дерев'яним товкачем, додати масло, сіль і, помішуючи, поступово підливати гаряче молоко. Картопляне пюре подається як самостійне блюдо або як гарнір до шинки, мови, котлет, сосисок та інших м'ясних страв.
Приємного апетиту!
Тефтелі з картопляним пюре
Тефтелі з картопляним пюре






Картопляна запіканка



Інгредієнти

Фарш 400 г
Картопля 300 г
Цибуля ріпчаста 2 головки
Сир 100 г
Сіль за смаком
Майонез 100 г
Перець чорний мелений за смаком

Інструкція

1. У форму для запікання викласти шарами фарш, потім нарізану кільцями цибулю, трохи посолити, поперчити, зверху викласти тертий на крупній тертці картоплю, покрити все майонезом, посипати тертим на дрібній тертці сиром і поставити в нагріту до 180 градусів духовку.
2. Через 30-40 хвилин, як тільки сир підрум'яниться, страва готова.
Картопляна запіканка



Картопляні биточки з начинкою з шпрот



Інгредієнти:

200 г шпрот
цибуля ріпчаста
картопля - 8-10 шт середнього розміру
морква - 1 шт
яйце - 1 шт
масло вершкове 2 ст.л.
1,5 ст. л. борошна
зелена цибуля
кріп, петрушка
масло рослинне для обсмажування
сіль, перець

Приготування

Картоплю і моркву очистити, порізати і зварити до готовності. Злити воду і приготувати пюре, додати в нього вершкове масло і 1 яйце.
Ріпчасту цибулю очистити і подрібнити. Зелена цибуля вимити, обсушити і дрібно нарізати. Шпроти без масла викласти в миску, розім'яти виделкою. Додати ріпчасту і зелену цибулю, кріп, петрушку і перемішати.

З картопляного пюре скачати кульки діаметром 4,5 див. Зробити в центрі кожного поглиблення, покласти по 1 ч. л. начинки, зімкнути краю.

Обваляти кожен кульку в борошні (борошно можна додати спеції для картоплі)

Обсмажити биточки в розігрітій олії до рум'яної скоринки.
Картопляні биточки з начинкою з шпрот






Двічі запечена картопля



Інгредієнти:
1 велика запечена картоплина
100 г будь-якого приготованого (що залишився з вечері/обіду) м'яса або фаршу
1-2 столових ложки блакитного сиру
3 гриба, нарізати
вершкове масла
1-2 столових ложки зеленого лука
сіль, перець
сметана

Приготування:
Нагрійте духовку до 175 градусів. У сковороді на середньому вогні обсмажте гриби на вершковому маслі протягом 5 хвилин. Картоплину розрізати навпіл, ложкою видаліть всю м'якоть і викладіть її в миску. Картопля змішайте з м'ясом, сиром, грибами і зеленою цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком. Начиніть картопляні "човники" цією масою і відправте випікайте на 10 хвилин. Потім увімкніть бройлер, щоб вийшла хрустка скоринка.
Двічі запечена картопля
Двічі запечена картопля



Картопля ескалоп



Інгредієнти:
6 середніх картоплин
4 столові ложки несолоного вершкового масла
3 столових ложки борошна
2,5 склянки молока
200 г тертого сиру
сіль і перець

Приготування:

Духовку нагрійте до 200 градусів.
На середньому вогні нагрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. У розтоплене масло, додайте борошно і перемішайте до коричневого кольору. Посоліть, поперчіть. Влийте молоко і перемішайте.

Зніміть сковороду з вогню і перелийте всю суміш у велику миску. В окремій мисці обваляйте нарізаний колами картоплю в солі і перці. Викладіть ці кружечки на нашу сковороду внахлест і зверху залийте картоплю молочною сумішшю. Між шарами картоплю просыпайте тертим сиром (всього має піти приблизно з половину сиру). Другу половину присипте зверху, посоліть і поперчіть.

Закрийте сковороду фольгою і випікайте 60 хвилин. Зніміть фольгу і потримайте ще 5-10 хвилин до золотистої скоринки. Дістаньте з духовки і дайте постояти хвилин 10 перед подачею. Приємного апетиту!
Картопля ескалоп
Картопля ескалоп

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика