понеділок, 27 травня 2013 р.

Куряча відбивна в картопляному клярі

Куряча відбивна в картопляному клярі



Курочка виходить соковита, картопелька хрустка

Інгредієнти:

- куряча грудка(середня, велика)
- 6 середніх картоплин
- 1 яйце
- 1-2 ст.л борошна
- сіль, приправи за смаком
- олія для смаження

Приготування:

- Курку порізати на порційні шматочки (вузькі теж виходять дуже смачні), відбити(в пакеті), посолити, посипати улюбленими приправками
- кляр: картоплю потерти на дрібній! тертці, гарненько віджати, посолити, додати яйце, борошно
- кожен шматочок занурюємо в борошно, потім кладемо в тарілку з кляром і розподіляємо за відбивною картопля
- обсмажуємо на розпеченій сковороді(вогонь трохи менше максимального або максимальний) з маслом до золотистої скоринки з обох сторін
Смачних вам моментів)
Куряча відбивна в картопляному клярі



Картопля по-французьки



Інгредієнти:

1 кг картоплі;
1,5 кг свинини;
4 цибулини;
300 г сиру;
4 зубчики часнику;
70 г рослинного масла;
200 г майонезу;
Улюблені спеції для м'яса;
Сіль і перець

Приготування:

1. Свинину промийте і наріжте великими, але тонкими шматками, і добре відбийте м'ясо. Перекладіть м'ясо в глибоку миску і посипати його дрібно подрібненим часником, сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком. Залиште свинину промаринуватися 15-20 хвилин, і вона поки маринується, розігрійте духовку.

2. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Очистіть картоплю і теж наріжте його кільцями. Сир натріть на крупній тертці. До цього моменту якраз повинна нагрітися духовка до 180 градусів.

3. Налийте на деко рослинне масло і викладіть на нього свинину з цибулею в один або два шари, посоліть, поперчіть і змастіть м'ясо майонезом.

4. Потім укладіть шар картоплі, також змащуємо його майонезом і посоліть, а зверху посипте тертим сиром. Сирний шар також покрийте майонезом і поставте в духовку на 1 годину.

5. Картопля по-французьки готовий, приємного апетиту!
Картопля по-французьки






Найсмачніша картопля, запечена в духовці



Інгредієнти:
2 столові ложки розм'якшеного вершкового масла
6-7 маленьких картоплин
1/2 склянки молока
1,5 склянки жирних вершків
2 столових ложки борошна
3-5 зубчиків часнику, видавити
1 чайна ложка солі
перець
1,5 склянки тертого сиру (в оригіналі - чеддер)
зелений лук, дрібно порубати

Приготування:
Нагрійте духовку до 200 градусів. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Картоплю наріжте і викладіть на блюдо для запікання. Молоко змішайте з вершками, додайте борошно, часник, сіль і перець. Перемішайте. Залийте цієї сумішшю картоплю.
Закрийте фольгою і випікайте 30 хвилин. Зніміть фольгу і тримайте ще 20-30 хвилин. Прямо перед подачею свержу присипте тертим сиром і потримайте ще 3-5 хвилин, щоб він розплавився. Присипте зеленою цибулею і подавайте.
Найсмачніша картопля, запечена в духовці



Картопля, запечена з помідорами і моцарелою



Інгредієнти:
8 склянок води
3 великих картоплини, нарізати на тонкі диски
3 помідора, нарізати на тонкі диски
225 г моцарели, нарізати на тонкі диски
2 зубчики часнику видавити
2 столові ложки тертого твердого сиру
сіль і перець за смаком
оливкова олія

Приготування:
Нагрійте духовку до 175 градусів. Доведіть воду до кипіння, закиньте картоплю і злегка проварити протягом 5 хвилин. Злийте.
У велике блюдо для запікання викладіть картоплю, помідори і моцарелу рядами, присипте тертим твердим сиром, видавіть часник, посоліть і поперчіть. Збризніть оливковою олією.
Випікайте 20-25 хвилин до золотистої скоринки і розплавленого сиру. Подавайте гарячим.
Картопля, запечена з помідорами і моцарелою






Куряча відбивна в картопляній паніровці



Інгредієнти:
2 філе курки
2 середніх картоплини
1 яйце
спеції
ростить. масло

Спосіб приготування:
Філе потрібно гарненько відбити, посолити і поперчити. Картоплю очистити і натерти на крупній тертці. Відбите філе вмочити в яйце і обваляти в натертому картоплі. Відразу викласти на розігріту сковороду з рослинним маслом.Жарить з двох сторін на середньому вогні 10-15 хвилин, не закриваючи кришку. Кожна відбивна виходить досить великий і толстой, наедаешься однією порцією.
Куряча відбивна в картопляній паніровці



Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»



Інгредієнти:

500 г свинини (найкраще корейки)
200 г сиру
2 помідора
3 зубчики часнику
сіль, перець

Приготування

1. Сир порізати пластинами завтовшки 3-4 мм Помідори порізати кружальцями. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 див. Свинину посолити, поперчити (в надрезах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочка помідора, часник.
2. Загорнути свинину у фольгу, покласти на деко, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 гр.С протягом години.
3. Картопляні грибочки. Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити. Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини. Одна частина з шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве.
4. Потім грибочки змастити олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в якихось сухих травках ( хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці.
А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити.
2-й варіант приготування грибів:
відварити цілі картоплини в мундирі до готовності.
Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки і обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки.
Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»






Картопля з шампіньйонами в сметані



Інгредієнти:
- картопля
- печериці
- цибуля
- борошно
- оливкова олія
- сіль, перець
- сметана

Приготування:

1. Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками.
2. Цибулю дрібно нарізати і змішати зі столовою ложкою борошна! Пояснюю навіщо. По-перше, він буде дуже золотистим і красивим після обжарювання, а по-друге, це надасть потрібну консистенцію готового блюда. До речі, цей же прийом дуже хороший для приготування різних соусів! Цибуля, відповідно обсмажуємо на оливковій олії.
3. Гриби теж ріжемо на невеликі шматочки. І теж обсмажуємо. Окремо від цибулі!
4. Отже! Викладаємо картоплю в форму, додаємо гриби, цибулю, спеції і сметану! Все добре перемішуємо! І запікаємо 40 хвилин при 180 градусах!
Якщо до цього блюда у вас в холодильнику знайдуться солоні помідори, то неймовірне задоволення ми вам гарантуємо!
Картопля з шампіньйонами в сметані

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика