субота, 25 травня 2013 р.

Шоколадний десерт на паличці

Шоколадний десерт на паличці



Інгредієнти:
170 г міні-маршмеллоу
2 авокадо
1/2 склянки какао
1/2 склянки льоду
50-60 г льоду
1,5 столових ложки цукру

Нагрійте бройлер на високій потужності.
Маршмеллоу викладіть на велике деко, застелене папером для випічки. Викладіть їх досить просторо, щоб по максимуму маршмеллоу не торкалися один одного. Поставте під бройлер на 2 хвилин. Викладіть 110 г обсмажених маршмеллоу в блендер і збийте разом з іншими інгредієнтами до однорідної маси. Потім додайте інші маршмеллоу. Вилийте цю масу у формочки для морозива, вставте палички, закрийте і поставте в морозилку.
Шоколадний десерт на паличці
Шоколадний десерт на паличці
Шоколадний десерт на паличці
Шоколадний десерт на паличці



Сирний десерт в стилі "Тірамісу"



Інгредієнти:

450-500 сиру
50 г сметани
50 г йогурту
5 яийц
150 г цукру/цукрової пудри
250-300 мл свіжозвареної кави
50 мл коньяку/лікеру
100 г "Савоярді" або бісквіта або бісквітного печива
за бажанням кави додати 3-4 краплі мигдальної есенції
какао

Приготування:

Сир перетерти через сито. Додати сметану і йогурт. Перемішати.
Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукром до білого. Поступово підмісити до сирної маси.
Білки збити до густої піни. Обережно ввести в сирну масу.
У остиглий кави додати коньяк і мигдалеву есенцію.
Печиво вмочити в каві, викласти у форму. Зверху викласти сирну массу.Опять вмочити печиво до кави, зверху сирну масу.
Відправити в холодильник. Як правило, десерт смачніше якщо ніч настоїться.
Перед подачею посипати какао.
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"






Десерт "Річний" - свіжі, соковиті персики і абрикоси в сирно-банановому кремі з медом



Інгредієнти:

На 2 порції:
Абрикоси - 4шт.
Персики - 2шт.
Сир - 100г
Сметана - 2ст.л.
Банан(невеликий) - 1шт.
Мед - 2ч.л.
Ванільний цукор - 0.5ч.л.

Приготування:

Абрикоси і персики намити,обсушити, видалити кісточку, нарізати маленьким кубиком. У мисці з'єднати сир, сметану, натертий на крупній тертці банан, мед і ванільний цукор - все збити міксером або блендером до однорідної маси. У креманки або будь-яку іншу десертну ємність викласти десерт, чергуючи шари: персики - крем - абрикоси - крем - персики - крем - абрикоси. Десерт обов'язково витримати в холодильнику мінімум 1годину. При подачі можна посипати горішками або натертим шоколадом. Приємного літнього апетиту!
Десерт "Річний" - свіжі, соковиті персики і абрикоси в сирно-банановому кремі з медом



Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)



У спеку - те що треба, коли за вікном 30 духовку кочегарить хочеться, а хочеться солодкого

Інгредієнти:

Для підкладки (можна обійтися без неї):
150 гр печива (типу Ювілейного)
50-70 гр розм'якшеного вершкового масла

Приготування:

Печиво змолоти блендером в крихту і змішати з маслом, отримане тісто викласти у форму (у нас - 22 см діаметром), розрівняти і заховати в холодильник.

Для суфле:
1 ст.л. желатину
0,5 літра густого вершкового йогурту (я взяла полуничний)
500 гр заморожених ягід (будь-яких, у мене мікс)
цукор за смаком (приблизно півсклянки)

Приготування:

Ягоди розморозити, сік злити. У соку розвести желатин, дати набрякнути хвилин 30-40 і підігріти до повного розчинення (не доводити до кипіння!!!). У ягоди додати цукор, несильно розмолоти блендером, змішати з йогуртом, додати желатин, почекати поки трохи схопитися і вилити у форму з основою. Дати застигнути в холодильнику. Форму брала роз'ємну, потім просто зняла бортик і все.На все про все йде 20 хвилин максимум (при наявності підготовленого желатину і ягід). Для більш святкового варіанту можна збити 200 мл жирних вершків (не менше 30%) і додати в суфле після желатину. Смак стане ще більш вершковим.
Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)






Сирний десерт в стилі "Тірамісу"



Інгредієнти:

450-500 сиру
50 г сметани
50 г йогурту
5 яийц
150 г цукру/цукрової пудри
250-300 мл свіжозвареної кави
50 мл коньяку/лікеру
100 г "Савоярді" або бісквіта або бісквітного печива
за бажанням кави додати 3-4 краплі мигдальної есенції
какао

Приготування:

1. Сир перетерти через сито. Додати сметану і йогурт. Перемішати.

2. Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукром до білого. Поступово підмісити до сирної маси.

3. Білки збити до густої піни. Обережно ввести в сирну массу.В остиглий кави додати коньяк і мигдалеву есенцію. 4. Печиво вмочити в каві, викласти у форму. Зверху викласти сирну массу.Опять вмочити печиво до кави, зверху сирну массу.5. Відправити в холодильник. Як правило, десерт смачніше якщо ніч настоится.Перед подачею посипати какао.
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"



Проста цукрова павутинка як прикраса для десертів



Інгредієнти:

Цукор - 0,5 скл.
Сік лимонний - 0,5 ч. л.

Приготування:

Цукор лимонний сік розігріваємо на сковороді до золотистого кольору, знімаємо з вогню, чекаємо, поки злегка загусне.
Вилку (або віночок) мачає в карамель і коли бачимо, що вона вже не капає, а починає тягнутися, швидкими рухами (тільки дуже вже активно віночком не розмахуйте - заплутаєтеся в павутині) наносимо карамель на ополоник і вилки. Вилки і ополоник змащуємо рослинним маслом, щоб легко відійшла карамель. Творимо. Потрібна деяка вправність і практика. З ополоника знімаємо кокон, а з вилок сітку і споруджуємо ось таку вежу.
Проста цукрова павутинка як прикраса для десертів
Проста цукрова павутинка як прикраса для десертів
Проста цукрова павутинка як прикраса для десертів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика