пʼятниця, 24 травня 2013 р.

Як просочити бісквіт. 10 варіантів

Як просочити бісквіт. 10 варіантів



1. Інгредієнти:
- Горілка "Фінляндія" - 50 мл
- Домашнє Повидло грушеве - 2 ст. ложки
- Вода кип'ячена холодна - 250 мл

Всі інгредієнти змішати і поливати приготований бісквіт.

2. Інгредієнти:
- Цукор - 5 ст. ложок
- Лікер, або настойка, або Вода - 7 ст. ложок
- Коньяк - 1 ст. ложка

У каструлю насипати цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння. Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій, будь-які фруктові есенції.

3. Інгредієнти:
- Масло вершкове - 100 гр
- Какао - порошок-1 ст. ложка
- Згущене молоко - 1/2 банки

Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметру, в якій і готувати просочення.
Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.
Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Просочувати торт гарячої просоченням.

4. Інгредієнти:
- Сироп з смородини - 1/2 склянки
- Цукор - 2 ст. ложки
- Вода - 1 склянку

Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.

5. Інгредієнти
- Цукор - 250 гр
- Вода - 250 мл
- Кагор - 2 ст. ложки
- Лимонний сік - 1 ч. ложка
- Ванілін

Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.
Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.

6. Інгредієнти:
- Вода - 1 склянку
- Коньяк - 1 ст. ложка
- Кава мелена - 2 ст. ложки
- Цукор - 1 склянку

Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок; розчинений сироп доводять до кипіння, на останньому кількості води (півсклянки) варять каву. Потім проціджують кави і чистий кавовий настій вливають разом з коньяком в цукровий сироп, який ретельно розмішують і охолоджують.

7. Ингреденты:
- Зелений чай
- Лимонний сік

Змішати зелений годину з лимонним соком.

8. Ингрединты:
- Згущене молоко - 1 банка
- Вода - 3 склянки
- Ванілін

Змішати всі інгредієнти до однорідної консистенції.

9. Інгредієнти:
- Дрібно нашаткована шкірка одного апельсина
- Апельчиновый сік - 1/2 склянки
- Цукор - 1/4 склянки

Поєднати все інгредієнти в каструльку. Варити на повільному вогні поки розійдеться цукор. Зменшити вогонь і відкритим готувати ще 15 хвилин, поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.

10. Інгредієнти:
- Вишневий сік - 1/3 склянки
- Цукор - 1-2 ст. ложки
- Коньяк - 3-4 ст. ложки
- Вода - 1/3 склянки

Розчинити цукор у воді і перемішати з іншими інгредієнтами.
Як просочити бісквіт. 10 варіантів



Пісний апельсиновий бісквіт



Інгредієнти:

(стакан - 200 мл)

1 і 3/4 скл. борошна (просіяти)
1/2 ч.л. солі
3/4 ст. свіжовичавленого соку апельсинового соку
2 ч.л. апельсинової цедри
3/4 ст. цукру
1/3 скл. кукурудзяного (або іншої рослинної) без запаху
30 мл винного оцту
1 ч.л. питної соди, розчиненої у 2 ст.л. води

Для просочення і начинки:

100 мл свіжовичавленого апельсинового соку закип'ятити з 50 г цукру

апельсиновий (або абрикосовий) джем

Приготування:

1) Духовку розігріти до 175°С. Форму (діаметром 20-22 см) змастити рослинним маслом.
2) У чаші міксера збити на високій швидкості сік, масло, цедру і цукор до розчинення останнього. Додати оцет і знову збити.
3) Додати борошно і знову збити (на маленькій швидкості).
4) Ввести содовий розчин. Дуже швидко перемішати. Тісто почне збільшуватися в об'ємі. І швидко перелити тісто в підготовлену форму.
5) Випікати протягом 30-45 хвилин (в залежності від духовки). Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
6) повністю Готовий бісквіт остудити, розрізати вздовж на два коржа, просочити охолодженим апельсиновим сиропом і змастити підігрітим джемом. Прикрасити за бажанням.
Пісний апельсиновий бісквіт






"М'ясні бісквіти"



Інгредієнти:
-Активні сухі дріжджі - 14 гр
-Тепла вода - 1/4 чашки
-Маслянка - 2 чашки
-Борошно - 5 чашок
-Цукор - 1/3 чашки
-Сіль - 2 ч.л.
-Пекарський порошок - 2 ч.л.
-Харчова сода - 1 ч.л.
-Розпушувач - 1 чашка
-Вершкове масло (розтоплене) - за необхідності

Приготування:
1. Розчиняємо дріжджі в теплій воді і даємо постояти 5 хвилин. Змішуємо дріжджі з нагрітої пахтою і відкладаємо в сторону.
2. Змішуємо борошно, цукор, сіль, пекарський порошок і соду у великій мисці. Додаємо розпушувач, збиваємо тісто блендером.
3. Додаємо дріжджову суміш з пахтою, добре перемішуємо.
4. Викладаємо тісто на злегка посипану борошном поверхню. Замішуємо 3-4 рази, розкачуємо лист товщиною в 1 см.
5. За допомогою різака для печива робимо заготовки.
Застеляємо деко пергаментним папером, викладаємо заготовки. Накриваємо сковороду кришкою і даємо піднятися в теплому місці на 1,5 години. Випікаємо при 230 градусах 8-10 хвилин. Змащуємо верхівки топленим маслом.
6. Розрізаємо отримані бісквіти навпіл.
Начиняємо ковбасою або беконом. Бісквіти готові!
"М'ясні бісквіти"



Бісквіт "Ніжність"



Бісквіти - це європейський вигляд тортів. Просочені простим сиропом або ароматизаторами, вони чудові. Рецепт цього бісквіта я взяла з книги On Cooking, в оригіналі рецепта була апельсинова просочення, але я вирішила зробити звичайну, зі згущеного молока і нежирної сметани. Текстура цього бісквіта виходить ніжна і дуже повітряна. Так як бісквіт дуже добре піднімається, він чудово підійде і як основа для будь-яких бісквітних тортів.

Інгредієнти:
Для бісквіта:
-400 гр борошна
-300-450 гр цукру
-1 чашка молока,
-5 яєць,
-100 г несолоного вершкового масла,
-10 г розпушувача тіста,
-щіпка солі,
для просочення:
-250 гр нежирної сметани,
-350 гр згущеного молока,
-1 ст.л. ванільної есенції.

Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У миску просіваємо борошно, розпушувач і сіль. Прибираємо в бік.
2. На маленькому вогні в каструлі розігріваємо молоко з маслом, нам треба тільки, щоб розтануло масло.
3. У більш глибокій каструлі збиваємо яйця з цукром до однорідності, до тих пір, поки маса трохи не посвітлішає, приблизно хвилин 5.
4. Потім поступово і по черзі починаємо додавати борошно і молоко. По ложці борошна.
5. І 1/4 чашки молочної суміші.
6. Збиваємо все разом до однорідної маси. Знімну форму змащуємо маслом і присипаємо злегка борошном. Виливаємо в неї тісто і прибираємо вдуховку на 40-50 хвилин. У мене пішло 55 хвилин рівно.
7. Готовий бісквіт повинен вийде рум'яний і пружний. Даємо йому трохи охолонути.
8. А поки робимо просочення: збиваємо згущене молоко, сметану і ванільну есенцію в блендері до однорідної маси.
9. Виймаємо бісквіт з форми.
10. І перекладаємо його в глибоку ємність, каструлі типу, яка трохи ширше в діаметрі. Глибоко протикаємо бісквіт по всій поверхні гострим ножем або виделкою.
11. Повільно заливаємо його просоченням.
12. І залишаємо його просякати, накривши кришкою, годин на 5, а краще всього на ніч, так він пропитаеся набагато краще. Текстура бісквіта, як губка, за цей час повинна ввібрати в себе всю просочення.
13. Все! Бісквіт абсолютно готовий. Виразно було легко, але я вважаю, що так буває з усіма рецептами бісквітів. Цей смачний ніжний, вологий, і вже не такий лекгий, а більш щільний, з-за солодкої молочної просочення, бісквіт, просто тане в роті і прекрасно підійде до традиційної чашки чаю або кави.
╾╾╾
nicer-dicer5.ru - Спільнота "Кулінарна школа" рекомендує!
▲ ТИСНИ▲
Бісквіт "Ніжність"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика