понеділок, 27 травня 2013 р.

Тефтелі в картопляних кошичках

Тефтелі в картопляних кошичках



Інгредієнти:

4-5 картоплин;
1-2 ст. ложки борошна;
300 г змішаного фаршу;
1 цибулина;
2 ст. ложки відвареного рису;
2 яйця (1 - картопля; 1 - у фарш);
100 г тертого сиру;
сіль, спеції; петрушка.

Приготування:

Відварити картоплю і приготувати пюре з додаванням вершкового масла, збитого яйця, 50 г. сиру і борошна.
Цибулю дрібно порізати, обсмажити до прозорості і остудити.
Змішати фарш з цибулею, рисом, зеленню, спеціями і яйцем.
Формочки для кошиків (у мене силіконові) змастити рослинним маслом. Намочити руки в холодній воді і обережно розкласти картопляне пюре, формуючи бортики.
В картопляні кошики викласти по столовій ложці фаршу, посипати тертим сиром.
Випікати при 190 С 35-40 хв

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Тефтелі в картопляних кошичках



Запечена картопля "Тартіфлетт"



Інгредієнти:

●Оливкова олія - 50 мл
●Цибулина, дрібно нарізана
●Бекон, нарізаний тонкою соломкою - 100 г
●Сухе біле вино - 125 мл
●6 картоплин, нарізати кубиком
●Вершки - 100 мл
●Ропні сир (наприклад: реблошон) - 250 г
●Чебрець (опціонально), для прикраси

Приготування:

1.Духовку нагрійте до 180°C. У великій сковороді нагрійте масло і обсмажте цибулю і бекон на маленькому вогні (5-10 хвилин). Влийте вино і поки воно не вбралося максимально (2-3 хвилини) не викладайте картоплю. Як тільки додали картоплю в сковороду, готуйте його 10-15 хвилин до м'якого стану, додати спецій за смаком. Влийте вершки, тримайте ще з хвилину і знімайте з вогню сковорідку.
2. Викладіть половину обсмаженого картоплі в блюдо для запікання, прокладете шар тертого сиру (рівно половина) і знову картопля-сир. Випікайте до золотистої скоринки, поки сир не почне вирувати, а картопля не пропечеться (30-45 хвилин). Подавайте гарячим.

Джерело: Шедеври Кулінарії
Рекомендуємо підписатися
Запечена картопля "Тартіфлетт"
Запечена картопля "Тартіфлетт"
Запечена картопля "Тартіфлетт"






Картопляні зрази з м'ясним фаршем



Інгредієнти:

- картопля
- 1 морква
- 1 цибуля ріпчаста
- м'ясний фарш
- 1 яйце
- сіль

Приготування:

Начистити картоплю (краще брати великий, щоб зручніше було терти).

Натерти половину на крупній тертці, іншу половину - на дрібній.
Все перемішати, посолити.

З'єднати фарш (краще брати свинячий, так як він жирніше, зрази вийдуть більш соковитими), яйце, нарізану моркву, цибулю. Посолити і перемішати.

Взяти в руку трохи натертого картоплі і гарненько віджати, розподілити на долоні віджатий грудочку. Покласти начинку.
Зверху накрити невеликою кількістю картоплі (віджатою).

Зробити долоні «човником» і сформовать зразу довгастої форми (шар картоплі має бути не надто товстим, щоб добре просмажився).

Обсмажити до золотистої скоринки.

Головне, добре прожарити зрази, якщо ви не з'їли їх за один раз, просто розігрійте їх у мікрохвильовці.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Картопляні зрази з м'ясним фаршем
Картопляні зрази з м'ясним фаршем
Картопляні зрази з м'ясним фаршем
Картопляні зрази з м'ясним фаршем
Картопляні зрази з м'ясним фаршем
Картопляні зрази з м'ясним фаршем



Запіканка картопляна з рибою.



Інгредієнти:

●картопля-5-6 шт
●риба (у мене філе тріски) 500 гр
●помідор 2 шт
●цибуля ріпчаста 1 шт
●сир 50 гр
●зелень
●вершки 250 (у мене 20%)

Приготування:

Картоплю почистити і нарізати кружечками тонший. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Помідори нарізати кільцями або півкільцями. Рибу нарізати невеликими шматочками. У вершки додати сіль, перчик, можна ще якісь спеції для риби. У форму спочатку викласти шар картоплі, потім цибулю, потім риба і помідори. Злегка присолити і залити вершками. Потім посипати тертим сиром. Поставити форму в заздалегідь розігріту духовку і запікати 25-30 хвилин при температурі 200С. Гарячу запіканку посипати рубленою зеленню. Приємного апетиту!

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Запіканка картопляна з рибою.






Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"



Оригінальний, смачний гарнір з запеченого в сметані картоплі з цибулею і рум'яної сирної скоринкою...

Інгредієнти:

-очищений і натертий на крупній тертці (дрібно нарізаний) -картопля - 1 кг
-дрібно нарізаний цибуля - 1 шт.
-тертий сир чеддер - 300 г
-сметана - 1,5 склянки
-сіль і мелений чорний перець за смаком

Приготування:

1. У великій мисці змішати картоплю, цибулю, сир (1/4 частина відкласти), сіль і мелений чорний перець. Додати сметану і акуратно перемішати.
2. Форму для запікання (одну велику або 4-6 маленьких) змастити маслом. Розкласти картопляну суміш, не вирівнюючи поверхню. 3. Посипати сиром і запікати в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хв. до золотистого кольору.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика