пʼятниця, 31 травня 2013 р.

Тістечко шоколадна картопля

Тістечко шоколадна картопля



Інгредієнти:

- 800гр. пісочного печива
- 1 банка згущеного молока
- 1 упаковка вершкового масла
- 5год. ложок какао порошку
- 1ст. ложка коньяку

Приготування:

Збиваємо згущене молоко з вершковим маслом. Додаємо коньяк і какао порошок.
Пропускаємо печиво через м'ясорубку. Змішуємо печиво з мяслянно-молочної масою і гарненько перемішуємо отриману масу.
Формуємо тістечка у вигляді невеликих картоплин. Відправляємо наші тістечка в холодильник на 5 годин. Приємного апетиту! Знайомий всім смак дитинства. Приготуйте картоплю прямо у себе вдома. Рецепт досить простий, а тістечка будуть ніжні, соковиті і смачні.

#десерты@bon.appetit
Тістечко шоколадна картопля



Картопля «Песто» з яйцями



Інгредієнти:
З 1 середньої картоплині на персону
По 1 яйцю на персону
Песто - 1,5 столової ложки/персона
Оливкова олія - 1 столова ложка
Часник
Сіль і перець

Духовку нагрійте до 175 градусів. Картоплю вимийте і очистіть. Тонко наріжте, викладіть в сковороду і присипте сіллю, перцем, збризніть оливковим маслом. Видавіть часник і закиньте його в сковороду. Обсмажте картоплю близько 5 хвилин, потім перекладіть в блюдо для запікання, перемішайте з соусом песто і поставте в духовку на 5-10 хвилин. Готуйте до хрусткої скоринки. Розбийте поверх яйця і тримайте в духовці до готовності яєць. Прикрасьте базиліком.






Картопля по-селянськи



Інгредієнти:

- свіжий картопля (6-7 середніх картоплин);
- рослинне масло (2 ст. ложки);
- зелень базиліка (пучок);
- зелень кропу (пучок);
- перець паприка (2 ст. ложки);
- сушений орегано (1 ст. ложка);
- сіль (1/2 ч. ложки).

Приготування:

1. Картоплю (беремо свіжу, як раз зараз саме час) ретельно миємо й нарізаємо часточками.
2. Змішуємо олію зі спеціями і подрібненою зеленню.
3. Обмазуємо картопляні часточки заправкою.
4. Викладаємо у форму на фольгу
5. Ставимо в розігріту духовку на 20-30 хвилин.
6. Подаємо зі свіжими овочами.

Автор рецепта - Олена Соколова



Фарширована картопля «Турша»



Інгредієнти:

5 великих картоплин,
250 г будь-якого фаршу,
1 морква,
2 цибулини,
1,5 ст. л. томатної пасти,
2 ст. л. рослинної олії,
сіль, чорний мелений перець, запашний перець, часник.

Приготування.

Картоплю помити, очистити. Вирізати середину, можна зробити це спеціальним ножем.

Фарш посолити, додати часник, чорний і запашний перець.

Начинити фаршем картоплю, разом з вирізаними серединками скласти в каструлю, залити гарячою водою і варити на слабкому вогні.

В цей час спасерувати цибулю і моркву, наприкінці пасерування додати томатну пасту, трохи води.

Коли картопля буде зварений до напівготовності, додати пасерування і тушкувати до готовності.

Подавати з підливою і зеленню
Фарширована картопля «Турша»






Тістечко картопля



Інгредієнти:
- Яйце куряче 5 шт.
- Цукор-пісок 150 г
- Борошно пшеничне 150 г
- Вершкове масло 150 г
- Згущене Молоко 200 мл
- Коньяк 30 мл
- Ром світлий 30 мл
- Какао-порошок 10 г
- Цукрова пудра-10 р

Спочатку потрібно зробити бісквіт. Для цього збити жовтки з цукром дочиста, додати просіяне борошно і перемішати. Окремо збити білки до твердих піків, акуратно додати їх в тест і запекти при температурі 190 градусів 35-40 хвилин.
Готовий бісквіт охолодити, дати постояти день або більше, щоб він підсох. Якщо його розрізати, справа піде швидше.
Якщо зовсім немає терпіння, можна наламати бісквіт на шматочки і підсушити в духовці. Сухий бісквіт легко кришиться, його можна подрібнити в блендері, м'ясорубці або просто покласти в поліетиленовий пакет і розім'яти качалкою.
Для крему потрібно збити масло кімнатної температури, поступово додаючи в нього згущене молоко, до отримання легкого світлого крему. Відразу відкладіть пару чайних ложок крему для прикраси.
До крему додати бісквітні крихти, коньяк або ром. Я взяла і те і інше. Зверніть увагу, що без цих компонентів вийде просто солодка маса і буде не так смачно, так що алкоголь не шкодувати!
З отриманої маси зліпити довгасті тістечка і обваляти їх в суміші какао і цукрової пудри. Дати трохи полежати і обваляти ще раз.
Готові тістечка повинні полежати пару годин у холодильнику, щоб як слід просочитися. Але перед тим, як їх з'їсти, потримайте їх півгодинки при кімнатній температурі, тоді вони будуть правильно, трохи м'якої консистенції.
Відкладений крем використовувати для прикраси тістечок.
Тістечко картопля
Тістечко картопля
Тістечко картопля
Тістечко картопля
Тістечко картопля
Тістечко картопля
Тістечко картопля
Тістечко картопля



Картопля по-королівськи



Інгредієнти:

- 1 кг сирої картоплі
- 1 велика цибулина
- 400 г курячого філе
- 200 г твердого сиру
- сіль
- перець за смаком
- 3 столових ложки соняшникової олії

Приготування:

В першу чергу займаємося м'ясом, для цього нам буде потрібно невеликий шматочок філе, приблизно 400 грам

Відбиваємо філе на обробній дошці за допомогою молоточка. Краще відбивати великими зубцями, так як маленькі рвуть м'ясо.

Після того як ми злегка відбили м'ясо з двох сторін, перчимо його меленим запашним перцем

Після того як філе поперчили, солити його не потрібно, тільки обмазати майонезом з двох сторін, це необхідно для того, щоб м'ясо не було сухим, а було м'яким і ніжним. Кладемо кожен шматочок один на одного, для того, щоб вони просочилися майонезом. Замість майонезу можна використовувати гірчицю. Солити шматочки не потрібно, так як буде посолена картопля, солоний сир і сам майонез

Нарізаємо цибулю. Найкраще нарізати цибулю півкільцями.

Далі очищаємо картоплю й нарізаємо його. Так як картопля у нас буде смажитися в духовці, краще нарізати її пластинками, для того, щоб вони швидше пропеклися.

Далі готуємо сковороду до приготування. Добре розігріваємо її і змащуємо олією з усіх боків

Починаємо викладати картоплю. Половину всього сирої нарізаної картоплі кладемо на сковороду і солимо

Половину картоплі також кладемо зверху і солимо

Після того як картопля викладена посолена і викладаємо на неї м'ясо. Намагаємося викласти так, щоб картопля була максимально прикрита.

Після м'яса викладаємо нарізану цибулю. Кладемо за смаком.

Далі тремо сир на дрібній тертці. Можна взяти плавлений сирок, але твердих в цьому блюді смачніше

Сир викладаємо зверху на картоплю таким чином, щоб він утворив шубку і щоб під них не було видно нічого, адже саме сир надає цій страві особливої родзинки

Останнім шаром буде майонез. Не потрібно брати майонез з великим відсотком жирності, так як в духовці він не розплавиться, а буде засохлими шматочками, краще взяти майонез 20-30% жирності. Після того, як всі дії виконані, відправляємо нашу картоплю в духовку приблизно на 60 хвилин при температурі 230 градусів. Коли картопля майже готова на ній утворюється рум'яна кірочка. Готовність картоплі можна перевірити за допомогою сірника, якщо страва добре протикається - картопля готова. Приємного апетиту!
Картопля по-королівськи
Картопля по-королівськи
Картопля по-королівськи
Картопля по-королівськи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика