субота, 25 травня 2013 р.

Картопляні коржі з пате з вершкового масла з зерненым сиром

Картопляні коржі з пате з вершкового масла з зерненым сиром



Інгредієнти:
для коржів-
500 мл картопляного пюре
1 яйце
300-400 мл борошна
3 ст л розтопленого вершкового масла
1 ч л розпушувача
1 год л цукру
2 ч л солі

Спосіб приготування:
В охолоджене пюре додаємо злегка збите з цукром яйце, сіль, розтоплене масло і частинами змішану з розпушувачем борошно. Накриваємо і залишаємо на 20 хвилин. Ділимо тісто на 8 частин, на присипаної борошном поверхні, формуємо коржики не товщі 1 див. Часто наколюємо виделкою, викладаємо на деко і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 230 гр духовці до рум'яності.

для пате
100 гр м'якого вершкового масло
100 гр зернового сиру
2 зварених круто яйця, розтертих виделкою
2 подрібнених зубчики часнику
сіль, перець
2 ст л дрібно нарізаного кропу і зеленої цибулі

Масло розтираємо з сиром, додаємо яйця, часник, зелень, солимо і перчимо за смаком.
Картопляні коржі з пате з вершкового масла з зерненым сиром



Хрусткі картопляні кульки



Необхідно
700 гр картоплі, почищеної і нарізаного
2 ст л молока
3 ст л вершкового масла
1/4 ч.л. солі
1/4 ч л перцю
1 чашка тертого сиру (близько 50 гр)
1 ст л подрібненого часнику (за бажанням)
1 ст л подрібненої зелені (при бажанні)
1 яйце, злегка збити
1/2 булки хліба - для сухарів

- Картоплю відварити до готовності, близько 20 хвилин
- злити воду, додати сіль, перець, масло і молоко, потовкти в пюре
- додати сир, зелень, часник, перемішати і помістити суміш в холодильник, щоб охолодити протягом 15-20 хвилин
- розігріти духовку до 200*
- м'якоть хліба (якщо скоринка м'яка то й скоринку) розрізати на шматочки і змолоти в крихту на комбайні, висипати на деко і випікати 6-8 хв, пару раз перемішавши
- з картоплі скатати кульки близько 2-2,5 см,
- занурити в збите яйце, потім обваляти в сухарях
- змастити деко, викласти кульки (не впритул)
- випікати близько 12-15 хв або до хрусткої скоринки

Смачних вам моментів)
Хрусткі картопляні кульки






Картопляні зрази з грибами!



Інгредієнти:

600 г картоплі
150 г печериць
70 г ріпчастої цибулі
30 г вершкового масла
½ склянки борошна (або панірувальних сухарів)
1 яйце
рослинна олія
сіль

Приготування:

Картоплю очистіть, наріжте шматочками, відваріть до готовності в підсоленій воді. Злийте воду, додайте яйце і вершкове масло, приготуйте пюре.
Цибулю дрібно покришіть. Гриби обмийте і наріжте невеликими кубиками або брусочками.
Спочатку трохи обсмажте цибулю, потім додайте гриби, посоліть і смажте до готовності. Перемістіть гриби на друшляк, дайте рідини стекти.
З 1 столової ложки, приготовленого раніше картопляного пюре, сформуйте коржик. У середину покладіть порцію грибів. Загорнути начинку в картоплю, утворивши «котлетку».
Обваляйте картопляні зрази з грибами в борошні.
Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки.
Приємного апетиту!
Картопляні зрази з грибами!



Картопляні коржі з пате з вершкового масла з зерненым сиром



Інгредієнти:
для коржів-
500 мл картопляного пюре
1 яйце
300-400 мл борошна
3 ст л розтопленого вершкового масла
1 ч л розпушувача
1 год л цукру
2 ч л солі

Спосіб приготування:
В охолоджене пюре додаємо злегка збите з цукром яйце, сіль, розтоплене масло і частинами змішану з розпушувачем борошно. Накриваємо і залишаємо на 20 хвилин. Ділимо тісто на 8 частин, на присипаної борошном поверхні, формуємо коржики не товщі 1 див. Часто наколюємо виделкою, викладаємо на деко і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 230 гр духовці до рум'яності.

для пате
100 гр м'якого вершкового масло
100 гр зернового сиру
2 зварених круто яйця, розтертих виделкою
2 подрібнених зубчики часнику
сіль, перець
2 ст л дрібно нарізаного кропу і зеленої цибулі

Масло розтираємо з сиром, додаємо яйця, часник, зелень, солимо і перчимо за смаком.
Картопляні коржі з пате з вершкового масла з зерненым сиром






Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»



Інгредієнти:
500 г свинини (найкраще корейки)
200 г сиру
2 помідора
3 зубчики часнику
сіль, перець

Приготування

Сир порізати пластинами завтовшки 3-4 мм Помідори порізати кружальцями. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 див. Свинину посолити, поперчити (в надрезах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочка помідора, часник.
Загорнути свинину у фольгу, покласти на деко, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 гр.С протягом години.

Картопляні грибочки
Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити.
Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини.
Одна частина з шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве.
Потім грибочки змастити олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в якихось сухих травках ( хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці.
А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити.
2-й варіант приготування грибів:
відварити цілі картоплини в мундирі до готовності.
Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки і обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки.
Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками»



Картопляне пюре з перцем і часником



Інгредієнти:

щіпка меленої зіри
червона цибулина - 1 шт.
оливкова олія - 3 ст. л.
червоний солодкий перець - 2 шт.
розсипчаста картопля - 1 кг
часник - 2 зубчики
сіль, перець
гілочки петрушки - 3-4 шт.

Приготування:

Картоплю, цибулю і часник очистити, крупно нарізати і відварити в киплячій підсоленій воді до готовності картоплі, 20 хв.

Перці вимити, покласти на деко і збризнути 1 ст. л. масла. Запікати в розігрітій до 200°С духовці 15-20 хвилин, поки шкірка не почне чорніти. Перекласти в пластиковий пакет, зав'язати і дати охолонути.

Очистити перці від шкірки і серцевини. Збити картоплю, цибулю, часник і перці в пюре. Продовжуючи збивати, додати зіру, сіль, перець і оливкове масло. Посипати нарізаною петрушкою.
Подавати до м'яса, птиці або риби.
Картопляне пюре з перцем і часником

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика