четвер, 30 травня 2013 р.

Булочки до обіду

Булочки до обіду



На 35 - 45 булочок (діаметр 6 - 7,5 см)

22 гр. дріжджів (2 пачки сухих дріжджів (7 гр.))
460 мл теплої води
Щіпка цукру
2 яйця, злегка збитих
115 гр цукру
115 гр. рослинного масла
2 ч.л. солі
900 гр борошна пшеничного

Приготування:
Змішати воду, дріжджі і щіпку цукру. Залишити на 5-10 хвилин до появи піни.
Змішати яйця, цукор, масло і сіль. Додати дріжджову суміш. Перемішати.
Додати половину від загальної кількості борошна в суміш. Перемішати дерев'яною ложкою.
Поступово (по 50 - 70 гр) додаючи борошно, замісити м'яке еластичне тісто. (Борошна може знадобитися трохи менше або більше, ніж зазначено в рецепті).
Сформувати тісто в кулю, накрити рушником і залишити на 1-1,5 години до подвоєння розміру.
Вимісити тісто ще раз. Сформувати круглі булочки. Викласти їх у змащену вершковим маслом форму на відстані 1-1,5 см один від одного.
Накрити полоьенцем. Дати підійти ще 45 хвилин.
Розігріти духовку до 180 С.
Випікати булочки 45 хвилин до золотистого кольору.
Відразу після випікання змастити булочки розтопленим вершковим маслом.
І за бажанням обсипати:
- тертим сиром Пармезан
сумішшю кропу (сушеного) і солі
- маком
- обсмаженим кунжутом
- великої сролью
- корицею з цукром
- кмином
Булочки до обіду
Булочки до обіду



Булочки "Трояндочки" з сиром



Це красива і смачна випічка.

Інгредієнти:

-Молоко - 250 мл
-Яйця (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт
-Цукор (100 г в тісто 100 г у начинку) - 200 г
-Злив. масло (або маргарин) - 100 г
-Борошно (приблизно) - 600-700 г
-Ванільний цукор (1 пакетик в тісто,1 в сир) - 2 пакет.
-Дріжджі (свіжі або сухі 2 ч.л.) - 25 г
-Сир - 500 г
-Ізюм - 100-150 г
-Цедра лимона (за бажанням, в тісто)
-Сіль (неповна) - 1 ч. л.

Приготування:

Першим ділом заллємо окропом ізюм
Тепер робимо опару.
Подогреем молоко, перельем в миску.
Додамо в молоко дріжджі ...цукор ...і приблизно половину борошна (краще склянку, щоб опара не була така густа)
Розмішуєм і поставимо в тепле місце підходити
Готуємо здобу:
Розтопимо масло, трохи остудимо
Додамо в масло яйця ...цукор ...ванілін ...сіль. Перемішаємо.
Опара підійшла.
Додаємо в опару здобу
Перемішуємо
Потроху додаємо муку ...і вимішуємо досить круте тісто.
Ставимо його в тепле місце для підйому
Готуємо начинку:
У сир (обов'язково кімнатної температури) додаємо яйце (таааак... а де ж яйце... здається, я його забула додати...)
...ванільний цукор ...цукор (100 г) і родзинки (злити воду через сито)
Всі добре розмішуємо (якщо сир рідкуватим, можна додати борошна або манки)
Тісто підійшло
Із підійшов тіста робимо, приблизно, 24 однакових кульки, і залишаємо їх трохи підійти.
Розкачуємо корж, робимо 3 розрізу так, щоб частини були трохи різні, одна частина трохи більше іншої
Кладемо в середину начинку
Одну з трьох частин (найменшу) обертаємо навколо сиру і скріплюємо.
Потім робимо те ж саме з частиною побільше.
І останній обертаємо найбільшу частину коржі.
Місце скріплення має бути як можна нижче, у підстави булочок, інакше вони будуть падати.
З'єднуємо як можна міцніше,особливо останню його частину.
"Трояндочка" готова
Даємо булочкам добре підійти
В жовток додати трохи молока
Розмішати і змастити булочки
Випікаємо при температурі 180 С
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром
Булочки "Трояндочки" з сиром






Булочки з корицею



Інгредієнти:

- 1 літр молока
- 1 склянка рослинного масла
- 1 склянка цукру
- 2 пакета сухих дріжджів
- 8 чашок борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 чайна ложка харчової соди
- 1 столова ложка сіль
- багато топленого вершкового масла
- 2 склянки цукру
- кориця

Глазур:
- 1 пакетик цукрова пудра
- 1/2 чашки молока
- 1/4 склянки розтопленого вершкового масла
- 1/4 чашки кави
- 1/8 ч.л. солі

Спосіб приготування:

- Нагріти молоко, рослинне масло і цукор в середній каструлі на середньому вогні. Відкласти в сторону і охолодити до теплого стану. Посипати зверху дріжджі і залишити на 2 хвилини
- Додати 8 склянок борошна. Перемішати, потім накрийте чистим кухонним рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Через 1 годину, зніміть рушник і додати розпушувач, соду, сіль і залишилася 1 склянку борошна. Ретельно перемішати.
- Розкачати тісто у великий прямокутник
- Розігріти духовку до 190 градусів.
- Полити прямокутник розтопленим вершковим маслом ( тільки тепдым!) посипати склянкою цукру і щедро присипати корицею
- Скачати в рулон, защипнути кінці і нарізати на товсті кружечки
- Покласти в змащену маслом форму булочки, накрити рушником і залишити на 20-30 під хвилини
- Потім поставити в духовку на 15-18 хвилин або до золотисто-коричневого кольору
- Зробити глазур : у великій мисці збити цукрову пудру, молоко, вершкове масло, каву і сіль.
- Спробуйте глазур, додайте чого не вистачає на ваш смак і по консистенції - глазур повинна бути щільною і густий, але в теж час текучою
- Дістати булочки з духовки і відразу залити глазур'ю
- Дати вбратися і подавати

Приємного апетиту
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею
Булочки з корицею

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика