пʼятниця, 24 травня 2013 р.

"Голубці"

"Голубці"



Інгредієнти:
- 1 склянки рису
- 2 склянки великого фаршу
- 1 великий велок капусти
- 2 склянки нарізаного дрібними кубиками цибулю
- 6 ст.л оливкова олія
- чорний мелений перець за смаком
- кайнеский або червоний мелений перець за смаком
- сіль за смаком

Для соусу:
- домашня пасату 2 склянки (або домашній томатний сік)
- 1/2 ст не жирні вершки
- 200 мл вода
- сіль за смаком

Приготування:
1. Рис промити відкинути на сито.
2. У каструлю налити олію 3 -4 ст.л і обсмажити рис.
3. Додати киплячої води 1.5 ст,дати закипіти,посолити.
4. Зменшити вогонь до мінімуму,закрити кришку і зварити рис майже до готовності,трохи не доварить.Остудить рис.
5. Змішати в мисці відварений рис,фарш,цибулю.
6. Додати сіль і перець,оливкова олія-3 ст.л. Перемішати.
7. У капусти вирізати ″кочерышку″,покласти в гарячу воду в каструлю,відварити листи ,зрізати товсту частину.
8. На кожен лист покласти начинку і загорнути рулетиками.
9. Покласти голубці в антипригарну форму для запікання,в один ряд.
10. Полити соусом.Закрыть фольгою і запекти в попередньо розігрітій духовці до 200 гр,30 хвилин.
11. Відкрити фольгу і готувати ще близько 20 хвилин.
12. Готову страву посипати зеленню.
"Голубці"



Голубці з духовки



Інгредієнти:

- фарш телячий - 600 гр
- рис - 100 гр
- капуста - 300 гр
- ріпчаста цибуля - 100 гр
- яйце - 3 шт - 210 гр
- сметана 15% - 400 гр

Приготування:

1. Фарш змішати з дрібно нарубаним цибулею, рисом, вареними яйцями, додати сіль, перець.
2. Капусту відварити, зняти листя, загорнути в кожен лист фарш.
3. Викласти голубці плотненько один до одного на глибоке деко, скропіть олією (близько 1 гр), намазати зверху сметаною.
4. Поставити в духовку на 1 годину (приблизно). Поки сметана не зарум'яниться.

Приємного апетиту!

Джерело: Кулінарна школа
Рекомендуємо підписатися!
Голубці з духовки






Голубці



Інгредієнти:

Начинка:
Яловичий фарш - 700 г
Свинячий фарш - 250 г
Рис (відварений) - 1 склянка
Яйце - 1 шт
Петрушка - 1 столова ложка
Цибулина
Паприка - 1 чайна ложка
Сіль і перець - за смаком
Томат-паста - 100 г
Капуста - 1 середній качан
До вашеная капуста - 500 г

Соус:
Томат паста - 425 г
Томати у власному соку - 800 г
Курячий бульйон - 1/2 склянки
Часник - 1 зубчик
Коричневий цукор - 1 столова ложка
Сіль і перець - за смаком

Приготування:
1. Зніміть верхні листки з качана і вимийте.
2. Підготуйте велику каструлю з водою. Занурте качан капусти в киплячу воду на 3-4 хвилини, щоб листя стали мягче.Достаньте і остудіть.
3. Всі інгредієнти для начинки змішайте.
4. Як тільки качан капусти охолов, відокремте листя.
На кожен лист викладіть фарш, загорніть конвертиком.
5. Якщо весь фарш витрачений, а капуста ще залишилася, то нашаткуйте її і викладіть на дно чистої каструлі. Наверх викладіть квашену капусту . Інгредієнти для соусу змішайте.
6. Якщо весь фарш витрачений, а капуста ще залишилася, то нашаткуйте її і викладіть на дно чистої каструлі. Наверх викладіть квашену капусту . Інгредієнти для соусу змішайте.
7. Викладіть 1 шар голубців і залийте половиною приготованого соусу. Знову викладіть капусту - інші голубці - томатний соус. Закрийте каструлю кришкою і доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте 2-2,5 години.
Голубці
Голубці
Голубці
Голубці
Голубці
Голубці
Голубці
Голубці
Голубці



Ліниві голубці без краплі жиру



Інгредієнти:

• 350 р. фаршу з курячої грудки (1 велика)
• П'ята частина середнього качана капусти (130 р.)
• третину склянки рису (70 р.)
• 1 яйце
• 100 р. 15% сметани
• 300 р. консервованих томатів у власному соку
• Півпучка кропу
• Півпучка петрушки

Приготування:

1. Рис викладіть в каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала його на 1.5 см. Варіть, поки рис не вбере воду.
2. Прокрутіть через м'ясорубку філе курячої грудки.
3. Капусту дрібно наріжте.
4. Добре змішайте в мисці фарш, капусту, рис, яйце. Потім посоліть.
5. Зліпіть з отриманого фаршу невеликі круглі котлетки і викладіть їх у сковороду з високими бортиками.
6. Для соусу змішайте в блендері 300г. томатів у власному соку і 100 р. сметани. Потім додайте дрібно нарізану зелень і посоліть.
7. Заправити томатним соусом голубці, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 30 хвилин.

Приємного апетиту!
Ліниві голубці без краплі жиру






ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ



Інгредієнти:
- М'ясний фарш -500 гр.
- Відварений рис - 100 гр.
- Білокачанна капуста - 200 гр.

Для соусу:
- Кетчуп -2 ст. л.
- Майонез -1 ст. л.
- Вода кип'ячена -300 мл
- Борошно - для паніровці

Приготування:
1. Капусту нашаткувати не дуже дрібно, залити гарячим окропом і дати постояти 5-10 хвилин. Це робиться для того, щоб капуста стала м'якше і прибрати гіркоту.
2. Після злити воду і віджати капусту. Змішати й посолити фарш, рис, капусту.
3. Скачати кульки і обваляти в борошні. Обсмажити на соняшниковій олії з двох боків до рум'яної скоринки.
4. Залити соусом і тушкувати 40-60 хвилин.

Приємного апетиту!
ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика