середа, 29 травня 2013 р.

Пампушки з часником до українського борщу

Пампушки з часником до українського борщу



М'які, ароматні, так і просять «откуси мене». Що може бути краще зі справжнім українським наваристим борщем.

14 шт.
Інгредієнти:

Для тіста:
200 мл злегка теплої води
100 мл теплого молока
450 грам пшеничного борошна
1,5 ч.л. сухих дріжджів
1 ч.л. цукру
½ ч.л. солі
30 мл нерафінованої соняшникової олії
Заправка:
1 ч.л. солі
2 ст.л. нерафінованої соняшникової олії
3 зубки часнику, почистити
50 мл холодної води
½ пучка кропу, подрібнити

Приготування:

1) У великій мисці змішати всі інгредієнти для тіста, крім масла і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Викласти тісто на злегка присипаної борошном поверхню і вимісити тісто до еластичного стану (4-5 хвилин).
2) Перекласти тісто назад у миску, рясно змастити поверхню олією, накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце без протягів, на 1 годину 30 хвилин підходити. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі або більше.
3) Виросло тісто обім'яти і розділити на невеликі кульки (14). Викласти в змазану олією форму.
4) Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, добре розігрійте духовку до 190 ᵒС.
5) Після закінчення зазначеного часу, змастіть поверхню пампушок молоком і поставте в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.
6) Приготуйте заправку: розітріть часник з сіллю, водою і олією в ступці, або в блендері (результат такий же). В отриману заправку додайте кріп. Перемішайте.
7) Вийміть готові пампушки з духовки і відразу ж полийте часниковою заправкою. (Якщо це зробити пізніше, вони не вберуть так добре рідина).
Пампушки з часником до українського борщу



БОРЩ ЩАВЛЕВИЙ ХОЛОДНИЙ


...для великої компанії:)

Інгредієнти:

-►щавель - 400г
-►картопля - 4-5 бульб
-►яйце (варене) - 2-3 шт.
-►сире яйце - 1 шт.
-►сметана - 3 ст.л.
-►молоко - 3-4 ст.л.
-►свіжий огірок - 2 шт.
-►зелена цибуля, зелень петрушки і кропу, сіль - за смаком

Спосіб приготування:

Щавель перебрати, ретельно промити, дрібно порубати. Картоплю очистити, відварити в підсоленій воді, додати щавель, прокип'ятити 10 хвилин. Сире яйце розтерти з дрібкою солі, влити молоко, розмішати, влити трохи гарячого борщу, знову розмішати і заправити весь борщ. Остудити.
Приготувати зелену заправку: цибулю, кріп, петрушку дрібно нарізати, посолити, добре стовкти в ступці дерев'яним товкачем. Варені яйця очистити і порубати. Огірок очистити від шкірки і нарізати кубиками. Все це змішати, заправити сметаною.
При подачі в кожну тарілку покласти 1-2 ст. ложки зеленої заправки з яйцями і залити холодним борщем.

Приємного апетиту:)
БОРЩ ЩАВЛЕВИЙ ХОЛОДНИЙ






Борщ " Український "



Склад:
на 5 літрів води
м'ясо - 600-700 г (краще свинячі реберця),
картопля - 2-3 шт,
буряк - 1 невелика штука,
цибуля ріпчаста - 2 шт,
морква - 2 шт,
томатна паста - 2 столові ложки,
помідори - 2-3 шт,
болгарський перець (червоний і зелений, можна гіркий) - 1 шт,
капуста,
зелень,
маленький шматочок старого сала,
1 зубчик часнику.

Приготування:
М'ясо вимити, покласти в каструлю, залити холодною водою і зварити до готовності .
Ріжемо кубиками картоплю, і кладемо в бульйон.
На сковороді обсмажуємо буряк, нарізаний соломкою.
Додаємо цибулю, нарізану кубиками, моркву (теж кубиками - приємніше їсти).
Обсмажуємо до золотистого кольору.
Додаємо томатну пасту і натерті на тертці помідори (без шкірки).
Після того, як помідори трохи загустеют влити склянку бульйону.
Туди ж додаємо болгарський перець, порізаний кубиками.
Протушиваем хвилин 10.
Тим часом шаткуємо капусту.
Картопля майже готовий - кладемо зажарку в бульйон, закипить - додаємо капусту і багато(!) зелені (петрушка, кріп - кому що подобається).
Даємо покипіти 5 хвилин і далі - це головний секрет - беремо малесенький шматочок старого сала і зубок часнику, подрібнюють у ступці, і кидаємо в борщ. Відразу ж вимикаємо.
Приємного апетиту !



Пампушки з часником до українського борщу



М'які, ароматні, так і просять «откуси мене». Що може бути краще зі справжнім українським наваристим борщем.

14 шт.
Інгредієнти:
Для тіста:
200 мл злегка теплої води
100 мл теплого молока
450 грам пшеничного борошна
1,5 ч.л. сухих дріжджів
1 ч.л. цукру
½ ч.л. солі
30 мл нерафінованої соняшникової олії
Заправка:
1 ч.л. солі
2 ст.л. нерафінованої соняшникової олії
3 зубки часнику, почистити
50 мл холодної води
½ пучка кропу, подрібнити

Приготування:
1. У великій мисці змішати всі інгредієнти для тіста, крім масла і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Викласти тісто на злегка присипаної борошном поверхню і вимісити тісто до еластичного стану (4-5 хвилин).
2. Перекласти тісто назад у миску, рясно змастити поверхню олією, накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце без протягів, на 1 годину 30 хвилин підходити. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі або більше.
3. Виросло тісто обім'яти і розділити на невеликі кульки (14). Викласти в змазану олією форму.
4. Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, добре розігрійте духовку до 190 ᵒС.
5. Після закінчення зазначеного часу, змастіть поверхню пампушок молоком і поставте в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.
6. Приготуйте заправку: розітріть часник з сіллю, водою і олією в ступці, або в блендері (результат такий же). В отриману заправку додайте кріп. Перемішайте.
7. Вийміть готові пампушки з духовки і відразу ж полийте часниковою заправкою. (Якщо це зробити пізніше, вони не вберуть так добре рідина).






Борщ з квашеною капустою


45ккал на 100г

Інгредієнти для рецепту Борщ з квашеною капустою

2 л м'ясного бульйону
500 г квашеної капусти
4 картоплини
1 велика морква
1 цибулина
2 середніх буряків
2 ст. ложки томатної пасти
8 горошин запашного перцю
3 лаврових листа
зелень кропу за смаком
зелень петрушки за смаком
сіль за смаком
рослинна олія для смаження
зелена цибуля за смаком
сметана за смаком

Спосіб приготування рецепту Борщ з квашеною капустою

Буряк очистимо від шкірки, дрібно наріжемо і покладемо в супову каструлю. Додамо трохи води і тушкуємо на слабкому вогні.

Цибулю і моркву почистимо і дрібно наріжемо. Обсмажимо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору і перекладемо в каструлю з буряком.

Додамо запашний перець, томатну пасту, сіль і квашену капусту. Тушкуємо на повільному вогні протягом години, іноді підливаючи воду.

Потім додати м'ясний бульйон і нарізаний скибочками картопля. Доведемо до кипіння і варимо на повільному вогні протягом 20 хвилин.

Зелень кропу і петрушки дрібно наріжемо.

За 3 хвилини до готовності покладемо в каструлю лавровий лист і свіжу зелень.

Подамо на стіл зі сметаною і зеленою цибулькою.
Борщ з квашеною капустою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика