четвер, 23 травня 2013 р.

хлопців у мене іспит після завтра а я ниххера не ходив і типу такий іспит що треба зробити блюдо і якусь картку типу як я готував!не в темі чо за картка?

хлопців у мене іспит після завтра а я ниххера не ходив і типу такий іспит що треба зробити блюдо і якусь картку типу як я готував!не в темі чо за картка?




Ніжне овочеве блюдо



Інгредієнти:

4-6 картоплин,
2 молодих кабачка,
2 баклажана,
3-4 болгарських перцю,
3-5 помідорів,
2-4 зубчики часнику,
500г сметани,
1 ч ложка солі, перець.

Приготування:

1. Картоплю треба порізати невеликими шматочками і відварити протягом 5 хвилин у підсоленій воді.
2. Баклажани і кабачки також порізати часточками, а перець - соломкою. Помідори натерти на крупній тертці, можна нарізати кружечками, часник дрібно порізати.
3. Потім викласти у глибоку форму картоплю, кабачки (посолити), потім баклажани (посолити і поперчити), перець і зверху посипати часником. Залити все сметаною і поверх її викласти помідорну масу або кружечки помідор. Поставити форму в духовку на 25-35 хвилин.

#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Ніжне овочеве блюдо



Найсумніше блюдо на світі - це пюре. Начебто звичайна картопля, але така пригнічена...







Блюдо турецької кухні Tepsi Kebabi



Для приготування нам знадобиться:

Для першого шару:
500 г фаршу;
100 г води;
1 цибулина;
петрушка, м'ята;
сіль, перець;

Для другого шару:
2 помідори;
2 цибулини;

Для заливки:
150 г води;
1 ст. л. томатної пасти;
сіль;
петрушка для прикраси.

Для першого шару змішуємо фарш, дрібно січену петрушку з м'ятою і подрібнену цибулю. Сіль і перець додаємо за смаком, вливаємо воду і гарненько замішуємо фарш. Даємо 5 хвилин йому пустити сік, потім викладаємо рівномірно по дну форми і відправляємо фарш в холодильник на годину.
Відлежаний фарш дістаємо з холодильника, помідори і цибулю нарізаємо кільцями і викладаємо другим шаром на фарш. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин.
По закінченню часу дістаємо форму з духовки і заливаємо все заливкою. Для заливки у воді розвести томатну пасту і сіль.
У такому вигляді відправляємо запіканку знову в духовку і тримаємо до рум'яної скоринки і випарювання всього соку від заливки. Готову страву посипаємо петрушкою.

Подаємо з рисом або картоплею. У Туреччині це блюдо подають з двома гарнірами.

Автор: Світла Шевчук
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Блюдо турецької кухні Tepsi Kebabi



Національна татарська страва (смакота) - Куптермэ (Куптерма)



6 яєць
1 чашка (приблизно 250 мл) олії
1 чашка манної крупи
1 чашка цукру
4 чашки борошна
2 чайні ложки солі
1 пачка розпушувача (приблизно 12 гр)
1 пачка майонезу (250 мл)
1 пачка сухих дріжджів
1 літр молока

Всі інгредієнти перемішати, крім молока і дріжджів. Молоко підігріти, влити в тісто і висипати дріжджі. Все ретельно перемішати. Залишити в теплому місці приблизно на годину.
Виливати у форму, змащену маслом ( у мене була діаметром 28 см) за три ополоника і випікати в духовці або духовий печі при t 180C приблизно за 15 хвилин. Періодично заглядайте, дивіться, не підрум'янилася поверхня, у всіх духовки різні.
Приємного апетиту!

Автор: Галія Хафизова
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Національна татарська страва (смакота) - Куптермэ (Куптерма)






Такі тефтелі сподобаються всім,навіть запеклим любителям м'яса До того ж блюдо виходить дуже легке і дієтичне,без смаження.



бички - 1 кг
рис - 100 г
ріпчаста цибуля - 2 шт
морква - 1 шт
манна крупа - 50 гр.
томатний сік - 200 мл
сіль - за смаком
перець запашний - за смаком
зелень

Бички почистити, відрізати плавники, голову і добре помити під проточною водой.Пропустить через м'ясорубку один раз. Очистити ніж м'ясорубки, промити сітку (вона повинна бути дрібною). І потім прокрутити в фарш ще раз з додаванням цибулини. У фарш додати манну крупу,зварену до готовності рис, сіль,перець і вимішуємо до однорідної консистенции.Готовим соус: дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на рослинному маслі разом з натертою морковкой.Затем додаємо томатний сік, солимо і тушкуємо хвилин 10-15 .можна в соус додати трохи зелени.С фаршу формуємо круглі тефтелі і викладаємо у форму, заливаємо соусом і відправляємо в розігріту до 180 гр духовку на 25-30 хв.

Автор: Інна Кондрашова
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Такі тефтелі сподобаються всім,навіть запеклим любителям м'яса До того ж блюдо виходить дуже легке і дієтичне,без смаження.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика