понеділок, 27 травня 2013 р.

Домашній choco pie з арахісовим маслом

Домашній choco pie з арахісовим маслом



Інгредієнти:
- 1 чашка олії, пом'якшеного
- 1 чашка шоколадних крапель ( можна замінити на ламані шматочки шоколаду)
- 3/4 склянки цукру
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1 ціле яйце
- 1,5 склянки борошна
- 3/4 склянки какао-порошку
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки харчової соди
Для начинки:
- 175-180 гр вершкового сиру
- 1,5 склянки цукрової пудри
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1 столова ложка молока
- 1 щіпка солі
- 3/4 склянки арахісового масла

Спосіб приготування:
1) Змішати шоколадні краплі і масло і розтопити в мікрохвильовці 30 секунд, дістати - перемішати і знову на 30 секунд, і так поки повністю не розтане і не змішує
2) Потім додати цукор перемішати
3) Ванільний екстракт, яйце і перемішати віночком
4) Окремо змішати какао, борошно, сіль і соду
5) Змішати обидві суміші і перемішати до однорідності
6) Растелить харчову плівку чи пергаментний папір, скачати тісто в ковбаску і покласти в плівку, згорнути і затягнути кінці
7) Поставити в холодильник на 2 години
8) Розігрійте духовку до 180 градусів
9) Дістати ковбаску з холодильника і нарізати на кружечки
10) Деко застелити папером для випічки і розкласти кружечки
11) Випікати 12-18 хвилин
12) Остудити повністю
13) Збити вершковий сир, додати цукрову пудру, молоко і ретельно перемішати
14) На один гурток печива покласти начинку з вершкового сиру, другий гурток намазати арахісовим маслом - з'єднати
15) Повторити з рештою печивом

Приємного апетиту!
Домашній choco pie з арахісовим маслом



Домашній марципан


Цей рецепт особливо актуальний перед Великоднем

Інгредієнти:
230 грам цукру
125 мл води
250 грам мигдалю
220 грам цукрової пудри
1 ст.л. мигдального екстракту (або 1 ч.л. мигдальної есенції)

Приготування:

1) Бланшируйте мигдаль: опустіть на 2 хв в киплячу воду. Відцідіть і промийте холодною проточною водою. Очистіть від шкірки, вона повинна легко зісковзувати.
3) Розігрійте духовку до 100 оС. Розкладіть чищений мигдаль на деку і сушіть 10-15 хвилин. Тільки стежте за тим, щоб мигдаль не почав рум'янитися. Вийміть деко з духовки і дайте горіхам повністю охолонути на деку.
2) В невеликий сотейник з товстим дном, покладіть цукор і воду. Підігрівайте на середньому вогні, помішуючи, щоб розчинився цукор. Варіть, поки суміш не досягне температури 112 С., в кондитерській справі, цю стадію розігріву називають «м'який м'яч» (soft ball stage). Трошки остудіть.
P.S.: якщо у Вас немає кулінарного термометра, зробіть тест водою, пустіть кілька крапель киплячого сиропу в холодну води. Цукрова маса повинна стати еластичною, м'якою. Можна знімати сироп з вогню.
3) В блендер помістіть мигдаль і цукрову пудру. Подрібніть, пульсуючи, до стану борошна.
4) Залийте мигдаль гарячим сиропом, додати мигдальний екстракт і продовжуйте збивати. Спочатку маса буде трохи рідкої, але під час остигання вона почне ставати все густішим і твердіше.
5) Якщо маса надто суха, додайте кілька ложок води і ще раз збийте, якщо занадто липка, додайте цукрову пудру. На цій стадії додайте, якщо бажаєте, харчовий барвник або 1-1,5 ст.л. рому для аромату. Щоб маса була більш еластичною, її бажано трохи вимісити руками, посипавши цукровою пудрою, щоб марципан не лип до рук.
6) Загорніть марципан в харчову плівку і зберігайте в холодильнику до 3-х місяців.

Час приготування: 40 хвилин
Близько 850 грамів готової маси
Домашній марципан
Домашній марципан
Домашній марципан
Домашній марципан
Домашній марципан
Домашній марципан






Домашній шоколадний зефір



Інгредієнти:

желатин - 2 ч.л.
вода - 2/3 ст.
цукор - 3/4 ст.
мед - 1/2 ст.
шоколад 70% - 100-110гр.
какао - 1/4 ст.

Приготування:

1. Желатин залийте водою і дайте настоятися. Потім поставте розмочений желатин на вогонь і додайте цукор, помішуйте поки цукор повністю не розчиниться. Потім зніміть суміш з вогню і трохи остудіть.

2. Розтопіть шоколад. Потім залийте суміш в міксер, додати мед і розтоплений шоколад, перемішуйте 5-10 хвилин. Коли суміш стане повністю однорідною, розлийте майбутній зефір у форму і поставте в холодильник на годину.

3. Коли зефір затвердіє, наріжте його кубиками і обваляйте в какао.
Домашній шоколадний зефір



Домашній зефір цукровий



Інгредієнти:

цукор - 2,5 склянки (або 0,5 кг)
води - 0,5 склянки (склянку - 250 мл)
сода - 0,5 ч.л.
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
желатин швидкорозчинний - 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам)

Приготування:

1. Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води.
2. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин.
3. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу.
4. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону.
Домашній зефір цукровий






Домашній марципан


(легкий спосіб):
400 г мигдалю (очищеного від шкірки)
200 г сах.пудры
200 г цукру (можна коричневого)
1 стакан води
З води і цукру зварити сироп; довести до кипіння і кип'ятити 20-30 сек. Сироп повністю охолодити.
Мигдаль покласти в комбайн і розмолоти до стану пилу.
Потім додати цукрову пудру і, не вимикаючи мотор, тонкою цівкою влити цукровий сироп.
Коли вміст перетвориться на гладку однорідну масу - процес завершено.
Зберігати марципан найкраще упакованим в харчову плівку.

Барвники при необхідності додають у готову марципан.
Домашній марципан

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика