Бліц-запіканка з трьох інгредієнтів
Інгредієнти:
* сир - 500 гр.
* згущене молоко - 1 банка
* яйця - 3 шт.
Приготування:
Яйця збиваємо зі згущеним молоком (можна міксером, можна просто віночком, можна навіть без фанатизму).
Додаємо сир - у мене 9%-й, справжній з місцевого молокозаводу.
Все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Викладаємо у форму (у мене силіконова) і ставимо в розігріту до 160 гр. духовку на 40 хвилин. Випікаємо до рум'яної скоринки (орієнтуйтеся по своїй духовці).
Даємо охолонути чи їмо теплу, хто як любить.
Приємного апетиту!
Запіканка виходить дуже ніжною, а по консистенції нагадує французький крем-карамель.
Інгредієнти:
3 яйця;
банку згущеного молока;
500 г сиру;
2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю (без гірки);
щіпка солі
Приготування:
Яйця збити міксером до пишного стану, поступово вливаючи згущене молоко. Додати сир, крохмаль і сіль, ретельно все розмішати. Вилити отриману масу в змащену маслом форму і випікати в розігрітій до 160 С духовці до рум'яної скоринки близько 50 - 60 хв.
Така запіканка ідеально виходить в мультиварці на режимі " ВИПІЧКА 65 хв. + 60 хв. охолодження в закритій виключеною мультиварці.
Подавати зі сметаною і з протертою полуницею (без додавання цукру).
Творжно - бананова запіканка.
До 500 г жирного сиру 9% або 18% додаю
3 яйця,
5 ст.л. цукру,
трохи солі,
6,5 ст.л. манки,
3 ст.л. сметани,
0,5 ч.л. соди,
ванілін ,
Все добре перемішуємо і в кінці додаємо 2-3 середніх банана (вони повинні бути трохи недозрілими з щільною світлої шкіркою, інакше в духовці вони перетворяться в запіканці в кашу, а нам потрібні кубики бананів) нарізаємо кубиком 1*1 см і в запіканку , перемішуємо ложкою.
Форму змащуємо вершковим маслом .
Ставимо форму з запіканкою і в духовку 180 С на 50-60 хвилин в залежності від духовки ( скоринка у запіканки повинна бути апетитного коричневого кольору.
Випікаємо, потім охолоджуємо прямо у формі.
Готову запіканку подаємо зі сметаною, зі згущеним молоком ( хто як любить.)
Творжно - бананова запіканка.
До 500 г жирного сиру 9% або 18% додаю
3 яйця,
5 ст.л. цукру,
трохи солі,
6,5 ст.л. манки,
3 ст.л. сметани,
0,5 ч.л. соди,
ванілін ,
Все добре перемішуємо і в кінці додаємо 2-3 середніх банана (вони повинні бути трохи недозрілими з щільною світлої шкіркою, інакше в духовці вони перетворяться в запіканці в кашу, а нам потрібні кубики бананів) нарізаємо кубиком 1*1 см і в запіканку , перемішуємо ложкою.
Форму змащуємо вершковим маслом .
Ставимо форму з запіканкою і в духовку 180 С на 50-60 хвилин в залежності від духовки ( скоринка у запіканки повинна бути апетитного коричневого кольору.
Випікаємо, потім охолоджуємо прямо у формі.
Готову запіканку подаємо зі сметаною, зі згущеним молоком ( хто як любить.)
Творжно - бананова запіканка.
До 500 г жирного сиру 9% або 18% додаю
3 яйця,
5 ст.л. цукру,
трохи солі,
6,5 ст.л. манки,
3 ст.л. сметани,
0,5 ч.л. соди,
ванілін ,
Все добре перемішуємо і в кінці додаємо 2-3 середніх банана (вони повинні бути трохи недозрілими з щільною світлої шкіркою, інакше в духовці вони перетворяться в запіканці в кашу, а нам потрібні кубики бананів) нарізаємо кубиком 1*1 см і в запіканку , перемішуємо ложкою.
Форму змащуємо вершковим маслом .
Ставимо форму з запіканкою і в духовку 180 С на 50-60 хвилин в залежності від духовки ( скоринка у запіканки повинна бути апетитного коричневого кольору.
Випікаємо, потім охолоджуємо прямо у формі.
Готову запіканку подаємо зі сметаною, зі згущеним молоком ( хто як любить.)
Наивкуснейшая запіканка,
підходить для сніданку,що для вечері
Інгредієнти:
●200 г Макарони
●200 г Карбонат (шинка,ковбаса)
●100 г Сир
●Спеції,сіль
●250 Молоко
●250 Вода
●Рослинне масло (для змащування форми)
Приготування:
Форму змастити олією
Викласти макарони
Порізати карбонат.
Викласти на макарони
Поперчити,додати спеції за смаком
Молоко з'єднати з водою,при необхідності посолити
Якщо є бажання можна використовувати одне молоко
Обов'язково дотримуємося співвідношення макарони-рідина, що має величезне значення в кінцевому результаті
Я методом проб і помилок дійшла саме до цієї!
Обсипати сиром,протерту на терці
Закрити форму фольгою
Форма повинна бути висока,достатньо,що б при кипінні рідини, вона не вихлюпувалася з під фольги,форми
Випікаємо під фольгою 30 хвилин,на досить великому вогні
Потім знімаємо Фольгу і даємо запіканці підрум'янитися,
ще хвилин 15-20 .
Запіканці даємо трохи охолонути,і можна різати
Їсти бажано в теплому вигляді!
Немає коментарів:
Дописати коментар