пʼятниця, 24 травня 2013 р.

Бісквіт, який завжди виходить!;)

Бісквіт, який завжди виходить!;)



Повинна зізнатися, що я до свого сорому ще ні разу в житті не пекла бісквіт - я їх чомусь боялася Це був мій перший раз. Бісквіт вийшов просто відмінний - м'який і повітряний. При складанні торта можна бісквіт не просочувати. Так що всім, у кого спостерігаються проблеми з бісквітом або боязнь його, або якщо вам просто потрібен дуже хороший і перевірений рецепт!

Інгредієнти:

Масло вершкове - 300 г
Цукор - 350 г
Сіль (Щіпка)
Яйце куряче - 6 шт
Борошно пшеничне - 300 г
Крохмаль - 100 г
Розпушувач для тіста ((15г)) - 1 пакет.
Молоко (3,5%) - 100 мл

Приготування:

Масло з цукром і сіллю збити до пишноти.

По одному забивати яйця, не перестаючи збивати.
Борошно перемішати з крохмалем і розпушувачем, і додавати по черзі з молоком до яєчно-масляною масою.

Форму застелити папером і змастити маслом дно.
Вилити тісто і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Дістати, дати охолонути і розрізати на коржі.

Це кількість продуктів розрахована на форму 32Х38см, я отримане тісто поділила навпіл і випікала в 2 заходу у формі 26см - в результаті вийшло 4 коржа.
Бісквіт, який завжди виходить!;)



Просочення для бісквітів



Безумовно, вибір просочення залежить від виду торта і Ваших смакових уподобань. Пропоную Вашій увазі кілька видів просочення бісквіта, щоб було легше визначитися))

Дуже смачна просочення
-Горілка журавлинна "Фінляндія" прозора (червону краще не брати, вона з барвником) - 50 г,
-Домашнє Повидло грушеве - 2 ст.л.,
-Вода кип'ячена холодна - 250 мл
Всі інгредієнти змішати і поливати приготований бісквіт.

Сироп для просочення бісквітів
-Цукор - 5 ст. ложок
-Лікер, або настоянки, або Вода - 7 ст. ложок
-Коньяк - ложка
У каструлю насипати цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння. Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій, будь-які фруктові есенції.

Шоколадна просочення
-Масло вершкове - 100 гр.,
-Какао - порошок-1 столова ложка ,
-Згущене молоко - пів банки
Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметру, в якій і готувати просочення.
Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.
Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Я використовую міксер. Просочувати торт гарячої просоченням, бажано теплий або гарячий корж.

Смородинова для просочення торта з варення
-0,5 склянки сиропу з смородини,
-2 столових ложки цукру,
-один стакан води.
Ця просочення йде для торта Негр в піні. Але її можна використовувати і в інших тортах у поєднанням зі сметанним кремом. Приготування просочення стандартне. Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.

Просочення для торта
-250 г цукру,
250 мл води,
-2 ст. ложки кагору,
-1 ч. ложка лимонного соку,
-ванілін.
Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.
Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.
Готовий сироп охолодити.

Сироп кавовий
-Вода - 1 склянку
-Коньяк - 1 ст.л.
-Кава мелена - 2 ст.л.
-Цукор - 1 склянку
Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок; розчинений сироп доводять до кипіння, на останньому кількості води (півсклянки) варять каву, який ставлять на край плити для настою. Через 15-20 хвилин кави проціджують і чистий кавовий настій вливають разом з коньяком в цукровий сироп, який ретельно розмішують і охолоджують.

Просочення із зеленим чаєм і лимоном
Заварити зелений чай, додати туди сік лимона. Коли охолоне, просочити коржі.

Ананасова просочення
Робиться на сиропі з-під консервованих ананасів. Роблю на око. Сироп трохи розбавити водою, додати лимонний сік, трохи коньяку для аромату і на вогонь буквально на пару хвилин

Молочна просочення 1
Банку згущеного молока залити 3 склянками окропу. Додати ваніль, дати охолонути , і просочувати коржі дуже щедро.

Молочна просочення 2
3 ст молока довести до кипіння з 1 ст (250 мл) цукру

Лимонна просочення
1 склянку окропу + пів лимона, порізаного на дольки + 3 чайних ложки цукру + ваніль. Дала настоятися, як раз і охолов. Лимони сьела, використовувала рідина.

Апельсиновий сипроп
- дрібно нашинкованую шкірку одного апельсина
-1/2 чашки апельсинового соку
-1/4 часгки цукру
Поєднати все інгредієнти в каструльку. Варити на медленом вогні поки розійдеться цукор. Зменшити вогонь і відкритим готувати ще 15 хвилин, поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.

Вишнева просочення
У чашку влити приблизно на 1/3 вишневого соку, додати 1-2 ст.л. цукру, 3-4 ст.л. коньяку і долити водою, щоб загальна кількість просочення було приблизно 1 чашка. Кількість просочення я расчитала на багатоповерховий шар, якщо ви робите один торт, вам можливо вистачить і пів порції.
Просочення для бісквітів






Бісквіт із згущеного молока



Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.

Інгредієнти:

- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.

Приготування:

Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.

Поступово додавати борошно з розпушувачем.

За бажанням додати какао або інші наповнювачі.

Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.

Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С

Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Бісквіт із згущеного молока



Як просочити бісквіт. 10 варіантів



1. Інгредієнти:
- Горілка "Фінляндія" - 50 мл
- Домашнє Повидло грушеве - 2 ст. ложки
- Вода кип'ячена холодна - 250 мл

Всі інгредієнти змішати і поливати приготований бісквіт.

2. Інгредієнти:
- Цукор - 5 ст. ложок
- Лікер, або настойка, або Вода - 7 ст. ложок
- Коньяк - 1 ст. ложка

У каструлю насипати цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння. Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій, будь-які фруктові есенції.

3. Інгредієнти:
- Масло вершкове - 100 гр
- Какао - порошок-1 ст. ложка
- Згущене молоко - 1/2 банки

Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметру, в якій і готувати просочення.
Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.
Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Просочувати торт гарячої просоченням.

4. Інгредієнти:
- Сироп з смородини - 1/2 склянки
- Цукор - 2 ст. ложки
- Вода - 1 склянку

Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.

5. Інгредієнти
- Цукор - 250 гр
- Вода - 250 мл
- Кагор - 2 ст. ложки
- Лимонний сік - 1 ч. ложка
- Ванілін

Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.
Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.

6. Інгредієнти:
- Вода - 1 склянку
- Коньяк - 1 ст. ложка
- Кава мелена - 2 ст. ложки
- Цукор - 1 склянку

Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок; розчинений сироп доводять до кипіння, на останньому кількості води (півсклянки) варять каву. Потім проціджують кави і чистий кавовий настій вливають разом з коньяком в цукровий сироп, який ретельно розмішують і охолоджують.

7. Ингреденты:
- Зелений чай
- Лимонний сік

Змішати зелений годину з лимонним соком.

8. Ингрединты:
- Згущене молоко - 1 банка
- Вода - 3 склянки
- Ванілін

Змішати всі інгредієнти до однорідної консистенції.

9. Інгредієнти:
- Дрібно нашаткована шкірка одного апельсина
- Апельчиновый сік - 1/2 склянки
- Цукор - 1/4 склянки

Поєднати все інгредієнти в каструльку. Варити на повільному вогні поки розійдеться цукор. Зменшити вогонь і відкритим готувати ще 15 хвилин, поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.

10. Інгредієнти:
- Вишневий сік - 1/3 склянки
- Цукор - 1-2 ст. ложки
- Коньяк - 3-4 ст. ложки
- Вода - 1/3 склянки

Розчинити цукор у воді і перемішати з іншими інгредієнтами.
Як просочити бісквіт. 10 варіантів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика