неділя, 26 травня 2013 р.

Фруктова запіканка

Фруктова запіканка


159ккал. на 100гр.

Нам треба:
500 гр нежирного сиру
2 яйця
150 мл натурального йогурту
манки 6 ст.л
6 ст.л цукру ( любите якнайсолодше, тоді можете додати ще парочку)
пекарського порошку 1 ч.л
1 апельсин
нежирні вершки 50 мл
Покриття:
Фрукти (2 сливи, 1 нектарин, 2 персика, 3-4 полуниці)
та цукор-2-3 ст.л

Приготування: У блендері змішати сир, йогурт і манку. Додати туди яйця, цукор, нежирні вершки і пекарський порошок. Апельсин тобто його шкірку натерти на дрібній тертці, щоб отримати цедру. Нам ee потрібно буде зовсім небагато, пів чайної ложки. Цедру кинути в суміш з сиру і змішати.

У форму змащену маслом і посипану сухарями, вилити сирну масу і відправити в розігріту на 220 градусів духовку на 10 хвилин. Нарізати фрукти і ягоди і після того як запіканка постоїть 10 хвилин у печі, викласти наверх фрукти і посипати їх цукром (2-3 ст.л) і відправити в духовку ще на 30 хвилин. Остудити і їсти. Запіканка виходить дуже ніжною, легкої і тане в роті.
Фруктова запіканка



Запіканка з макаронів з індичкою



Склад:

макарони - 300 г,
філе індички - 300 г,
квасоля стручкова - 300 г,
вершки густі - 1 стакан,
яйця - 3 шт.,
помідори - 2 шт.,
сир твердий тертий - 150 г,
масло вершкове для змащування форми,
сіль, перець білий мелений - за смаком.

Приготування

Квасоля наріжте шматочками завдовжки 3-4 см, відваріть 5 хв у киплячій підсоленій воді, відкиньте на друшляк. Помідори наріжте часточками, філе індички - скибочками. Змішайте з квасолею.

Яйця збийте з вершками і половиною сиру. Посоліть, поперчіть.

У змащену маслом форму укладіть половину зварених макаронів. Зверху - овочі з індичкою. Залийте половиною яєчно-вершкового соусу. Викладіть залишилися макарони, полийте соусом, посипте сиром. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хв.

Приємного апетиту!
Запіканка з макаронів з індичкою






Запіканка з кольорової капусти



Інгредієнти для запіканки з цвітної капусти

1/2 качана цвітної капусти
300 р. печериць
150 г. твердого сиру
250 мл. вершків
1 десертна ложка борошна
50 г. сиру з цвіллю
оливкова олія
сіль
перець
кріп
петрушка

Приготування запіканки з цвітної капусти

Капусту розібрати на суцвіття і відварити 5 хвилин у підсоленій воді.
гриби розрізати навпіл і обсмажити на оливковій олії, влити вершки, додати сир з пліснявою, посолити і поперчити.
У форму з бортами викласти капусту, посипати рубаною зеленню, потім гриби з вершками і сиром.
Твердий сир потерти на дрібній тертці і посипати зверху.
Запекти в духовці при температурі 200 градусів хвилин 15, щоб верх зарум'яниться.

Приємного апетиту!
Запіканка з кольорової капусти



Овочева запіканка «Південна»



Інгредієнти:

1 середній кабачок
3 помідора
2-3 картоплини
3 ст.л. вершкового масла
2 ст.л. борошна
2 ст. молока
1 яйце
сіль
100гр. дрібно натертого сиру.

Приготування:

Овочі нарізаємо тонкими скибочками. Дно форми для запікання змащуємо маслом і викладаємо овочі внапуск, солимо.
Варимо соус: для цього обсмажуємо борошно з маслом, додаємо молоко, безперервно помішуючи, варимо до загустіння. Знявши з вогню, додаємо яйце, добре збиваючи, солимо соус. Заливаємо овочі соусом.
Посипаємо сиром
Запікаємо ~30 хвилин до рум'яної скоринки
Овочева запіканка «Південна»
Овочева запіканка «Південна»
Овочева запіканка «Південна»
Овочева запіканка «Південна»
Овочева запіканка «Південна»






СИРНА ЗАПІКАНКА З ЧОРНИЦЕЮ



ІНГРЕДІЄНТИ:
Сир нежирний - 500гр.
Йогурт натуральний-170гр.
Цукор-6 ст.л.
Манна крупа - 1 / 4 ст.
Ягоди - 200-250гр.
Крохмаль (Борошно) -3 ст.ложки
Масло і панірувальні сухарі для форми.

ПРИГОТУВАННЯ:
1. У комбайні змішуємо цукор , крохмаль і сир ,добре перемішуємо ,потім додаємо йогурт і знову перемішуємо
2. Тепер додаємо манну крупу і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок
3. Всипаємо ягоди і обережно перемішуємо (не комбайном)
4. Перелити у форму, змащену масло і посипану сухарями і випікаємо при температурі 180гр. 30-35 хвилин
5. Після закінчення часу вимикаємо духовку і залишаємо в ній запіканку на 10-15 хвилин, потім охолоджуємо при кімнатній

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
СИРНА ЗАПІКАНКА З ЧОРНИЦЕЮ



Під овочева запіканка



Інгредієнти:
Гірчичне масло - 50 грам,
Баклажани - 1 шт,
Кабачок - 1 шт,
Картопля - 3 шт,
Спаржа - 100 грам,
Перець болгарський - 1 шт,
Цибуля ріпчаста - 1 шт,
Сир Маасдам - 150 грам,
Сіль за смаком

Спосіб приготування:
1. Очищаємо і моєму овочі. Ріжемо кільцями, болгарський перець. Ріжемо кубиками картоплю, кабачок, баклажани. Ріжемо дрібно цибулю.
2. Змішуємо овочі між собою, заправляємо їх гірчичним маслом і сіллю, викладаємо в глиняну сковороду або в таджин.
3. Тушкуємо в духовці, або в таджин на газу 35-45 хвилин, за час томління 2 рази перемішуємо овочеву масу.
4. Натираємо на тертці сир або ріжемо його великими тонкими шматками. Посипаємо овочі натертим сиром, або тонкими шматочками покриваємо всю поверхню овочів. Поверх сиру кладемо кільця болгарського перцю і стебла спаржі. Запікаємо до розплавлення сиру і придбання їм красивого рум'яного кольору.






Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами



Інгредієнти:

- 5 невеликих кабачків (1,2кг)
- 400 г фаршу
- 3 середніх цибулини
- 2 ст.л. томатної пасти
- 7-8 невеликих помідор
- 100 г твердого сиру (можна і без нього)
- 4 яйця
- 150 г сметани
- сіль, перець, соняшникова олія

Приготування:

1. Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту.
2. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік
3. Помідори нарізати кружечками
4. Яйця збити зі сметаною, посолити
5. Форму змастити маслом, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки. Викласти помідори. Залити зметено-яєчної сумішшю, посипати тертим сиром.
6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика