понеділок, 27 травня 2013 р.

Домашній молочний лікер

Домашній молочний лікер



Горілка - 2 склянки
Молоко - 2 склянки
Цукор - 2 склянки
Лимон або будь-який інший цитрус (наріжте великими шматками з шкіркою) - мінімум 1/2 шт

Приготування:
Всі інгредієнти змішайте, збовтайте. Перелийте в скляну ємність з щільною кришкою. Поставте в прохолодне темне місце на 10 дней.Каждый день збовтуйте пляшку.
Через 10 днів лікер готовий, пропустіть через марлю кілька разів (мінімум 3 рази). Чим більше, тим прозорішим і чистіше лікер.
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер
Домашній молочний лікер



Домашній смачний майонез



Інгредієнти:
2 яйця
3 столових ложки лимонного соку
1 чайна ложка діжонської гірчиці
1/2 чайної ложки солі
перець за смаком
1,25 склянки оливкової або іншої олії

Приготування:
Збийте в блендері всі інгредієнти до повітряної густої однорідної маси.
Домашній смачний майонез
Домашній смачний майонез
Домашній смачний майонез
Домашній смачний майонез
Домашній смачний майонез






Домашній квас



Інгредієнти:
- півбуханки житнього хліба
- 3 л води
- 2 ст. л. цукру
- 50 г сухих дріжджів

Приготування:

Ріжемо хліб. Робимо сухарики. Заправляємо ними трилітрову банку з кип'яченою гарячою водою (не окропом). Додаємо цукор (2 столові ложки). Додаємо дріжджі. Розмішуємо вміст банки. Закриваємо її марлею (краще скласти в декілька шарів), закріплюємо резиночкою. Ставимо в тепле місце і накриваємо тканиною. Вистоюємо квас 2 доби. Потім прибираємо його в холодильник. Коли квас охолоне, процідимо його і можемо додати цукру до смаку.
Домашній квас



Домашній квас



Інгредієнти:
- півбуханки житнього хліба
- 3 л води
- 2 ст. л. цукру
- 50 г сухих дріжджів

Приготування:

Ріжемо хліб. Робимо сухарики. Заправляємо ними трилітрову банку з кип'яченою гарячою водою (не окропом). Додаємо цукор (2 столові ложки). Додаємо дріжджі. Розмішуємо вміст банки. Закриваємо її марлею (краще скласти в декілька шарів), закріплюємо резиночкою. Ставимо в тепле місце і накриваємо тканиною. Вистоюємо квас 2 доби. Потім прибираємо його в холодильник. Коли квас охолоне, процідимо його і можемо додати цукру до смаку.






Домашній шоколад



Інгредієнти:
- какао - 100 Грам
- цукру - 1 Чайна ложка
- вершкового масла - 50 Грам
- молока - 2 Ст. ложки

Приготування:

Вилити молоко в каструлю і нагріти на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Додати цукор і какао порошок. Розтопити вершкове масло на водяній бані і додати до молока. Перемішати і довести суміш до кипіння. Готувати на повільному вогні близько 2 хвилин. Розлити шоколад по формах і поставити в холодильник на кілька годин для охолодження.



Домашній зефір цукровий



Інгредієнти:

цукор - 2,5 склянки (або 0,5 кг)
води - 0,5 склянки (склянку - 250 мл)
сода - 0,5 ч.л.
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
желатин швидкорозчинний - 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам)

Приготування:
Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.
Домашній зефір цукровий






Домашній коньяк



Інгредієнти на 3 літри горілки:
- жменю шипшини
- жменю глоду
- 1 столова ложка кори дуба
- 5-6 гілочок звіробою
- 10 шт. гвоздики (без кульок)
- пакетик чаю
- 3 столові ложки цукру

Засипати всі інгредієнти в банку з горілкою. Поставити в темне прохолодне місце, пробувати можна вже через три тижні, але чим довше - тим краще. Через 3-4 місяці його не відрізнити від справжнього.
Домашній коньяк

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика