Домашній молочний лікер
Горілка - 2 склянки
Молоко - 2 склянки
Цукор - 2 склянки
Лимон або будь-який інший цитрус (наріжте великими шматками з шкіркою) - мінімум 1/2 шт
Приготування:
Всі інгредієнти змішайте, збовтайте. Перелийте в скляну ємність з щільною кришкою. Поставте в прохолодне темне місце на 10 дней.Каждый день збовтуйте пляшку.
Через 10 днів лікер готовий, пропустіть через марлю кілька разів (мінімум 3 рази). Чим більше, тим прозорішим і чистіше лікер.
Домашній смачний майонез
Інгредієнти:
2 яйця
3 столових ложки лимонного соку
1 чайна ложка діжонської гірчиці
1/2 чайної ложки солі
перець за смаком
1,25 склянки оливкової або іншої олії
Приготування:
Збийте в блендері всі інгредієнти до повітряної густої однорідної маси.
Домашній квас
Інгредієнти:
- півбуханки житнього хліба
- 3 л води
- 2 ст. л. цукру
- 50 г сухих дріжджів
Приготування:
Ріжемо хліб. Робимо сухарики. Заправляємо ними трилітрову банку з кип'яченою гарячою водою (не окропом). Додаємо цукор (2 столові ложки). Додаємо дріжджі. Розмішуємо вміст банки. Закриваємо її марлею (краще скласти в декілька шарів), закріплюємо резиночкою. Ставимо в тепле місце і накриваємо тканиною. Вистоюємо квас 2 доби. Потім прибираємо його в холодильник. Коли квас охолоне, процідимо його і можемо додати цукру до смаку.
Домашній квас
Інгредієнти:
- півбуханки житнього хліба
- 3 л води
- 2 ст. л. цукру
- 50 г сухих дріжджів
Приготування:
Ріжемо хліб. Робимо сухарики. Заправляємо ними трилітрову банку з кип'яченою гарячою водою (не окропом). Додаємо цукор (2 столові ложки). Додаємо дріжджі. Розмішуємо вміст банки. Закриваємо її марлею (краще скласти в декілька шарів), закріплюємо резиночкою. Ставимо в тепле місце і накриваємо тканиною. Вистоюємо квас 2 доби. Потім прибираємо його в холодильник. Коли квас охолоне, процідимо його і можемо додати цукру до смаку.
Домашній шоколад
Інгредієнти:
- какао - 100 Грам
- цукру - 1 Чайна ложка
- вершкового масла - 50 Грам
- молока - 2 Ст. ложки
Приготування:
Вилити молоко в каструлю і нагріти на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Додати цукор і какао порошок. Розтопити вершкове масло на водяній бані і додати до молока. Перемішати і довести суміш до кипіння. Готувати на повільному вогні близько 2 хвилин. Розлити шоколад по формах і поставити в холодильник на кілька годин для охолодження.
Домашній зефір цукровий
Інгредієнти:
цукор - 2,5 склянки (або 0,5 кг)
води - 0,5 склянки (склянку - 250 мл)
сода - 0,5 ч.л.
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
желатин швидкорозчинний - 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам)
Приготування:
Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. В каструлю покласти цукор і воду, помішуючи варити 10 хвилин на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин. Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. розкласти по формочках і 2 години почекати коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.
Домашній коньяк
Інгредієнти на 3 літри горілки:
- жменю шипшини
- жменю глоду
- 1 столова ложка кори дуба
- 5-6 гілочок звіробою
- 10 шт. гвоздики (без кульок)
- пакетик чаю
- 3 столові ложки цукру
Засипати всі інгредієнти в банку з горілкою. Поставити в темне прохолодне місце, пробувати можна вже через три тижні, але чим довше - тим краще. Через 3-4 місяці його не відрізнити від справжнього.
Немає коментарів:
Дописати коментар