пʼятниця, 31 травня 2013 р.

Кабачки в горщику.

Кабачки в горщику.


Рецепт розрахований на два горщика.

Знадобиться:

Кабачки - 300 г, морква - 1 шт, часник - 2 зубчики цибуля ріпчаста - 1 шт лавровий лист - 2 шт, бульйонний кубик - 1 шт, вершкове масло - 2 ст. ложки, рослинна олія - 2 ст. ложки, чорний перець, сіль,зелень за смаком.

Приготування:

Кабачки почистити і нарізати середніми кубиками. Потім почистити моркву. Нарізати його кружечками. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками. Часник очистити, дрібно нашаткувати.

Підготовлені овочі розкласти в горщики в наступному порядку:.
цибуля ріпчаста,
лавровий лист,
кабачки,
часник,
моркву.

Потім покласти по 1 ст. ложки олії вершкового і рослинного.
Додати вершкове і рослинне масло. Посолити і поаерчить за смаком.

Взяти 1,5 стаана теплої води і розчинити в ній бульйонний кубик. Вилити воду в горщики. Потім покласти зелень.

Розігріти духовку до 200 градусів. Поставити в неї горщики. Випікати кабачки в духовці до готовності.
Кабачки в горщику.



Мариновані кабачки



Інгредієнти

- молоді кабачки - 1,5 кг
- оливкова олія - 50 мл
- сіль - 1 ч. л.
- оцет - 2 ст. л.
- мед - 2 ч. л. (мед можна замінити цукром за смаком)
- зелень (петрушка або кріп)
- мелений перець або перець горошком (за смаком)
- часник - 2-3 зубчики

Спосіб приготування

1. Кабачки вимити і нарізати тонкими пластинками з допомогою овочечистки. Покласти кабачки в ємність для маринування, посолити і залишити на 30 хвилин, поки кабачки не дадуть сік. Утворилася рідина злити, кабачки акуратно віджати.
2. Зелень вимити, обсушити і дрібно порубати.
3. Часник подрібнити.
4. Приготувати маринад. Для цього потрібно змішати часник, зелень, перець, оливкова олія, оцет, мед і все добре перемішати.

5. Кабачки помістити в ємність з маринадом, перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник мінімум на 2 години.

Закуска готова.

Якщо ви хочете, щоб ваша закуска придбала «китайський» смак, додайте в маринад соєвий соус і трохи кунжутного масла.
Мариновані кабачки






"Кабачки в сметані"



Інгредієнти:
- 1 цибулина
- 2 невеликих кабачка
- 1 зелений перець
- часник
- 1 склянку сметани
- 1 ст.л. рослинного масла
- сіль

Приготування:
1. Цибулю обсмажити в олії.
2. Очистити від шкірки і насіння (якщо великі) кабачки, нарізати кубиками близько 1,5 см., додати на сковорідку до цибулі, дрібно нарізаний перець додати трохи пізніше, коли кабачки розм'якшаться.
3. Посолити, додати сметану і часник, тушкувати на маленькому вогні ще хвилин 15.
"Кабачки в сметані"



Кабачки, запечені з сухариками



Для рецепта Вам будуть потрібні:
1 ст. л. овочевої приправи
олія рослинна 4 ст.л.
сік і цедра 1 лимона
часник 1 зубчик
4 маленьких кабачка
цибуля ріпчаста 1 цибулина
150 г бекону
масло вершкове 50 г
100 г свіжих крихт білого хліба

Кабачки вимити, розрізати вздовж навпіл. Часник розчавити. Змішати рослинне масло з соком лимона і часником. Помістити кабачки на блюдо, полити приготованим маринадом і залишити на 15 хв.
Нашаткувати цибулю і бекон. Обсмажити у решті олії цибулю і бекон, 3 хв. Додати вершкове масло, цедру і хлібні крихти, потім подрібнену зелень. Готувати, помішуючи, поки крихти не стануть золотистого кольору.
Розігріти духовку до 200ºС. Кабачки викласти на решітку розрізом вгору, 7 хв. запікати кабачки Викласти на суміш цибулі, бекону, цедри і хлібних крихт, поставити в духовку ще на 5 хв.
За 2 хв. до кінця приготування кабачки можна присипати тертим сиром.
Кабачки, запечені з сухариками






Смажені кабачки



Для приготування кабачків з часником вам буде потрібно:1 кабачок2 яйцамука2 зубчики часнокасольперец

Рецепти приготування кабачків
1. Нарізаємо 1 кабачок кільцями
2. У тарілку насипаємо борошно для кляру
3. Розбиваємо 2 яйця
4. У борошно додаємо сіль і перець
5. Збиваємо яйця
6. Обвалюємо кабачки спочатку в борошні, потім в яйцях і викладаємо на розігріту сковороду
7. Смажимо кабачки протягом 10 хвилин на повільному вогні, потім перевертаємо. Закриваємо кришкою і смажимо ще хвилин 10-15
8. Видавлюємо або натираємо на тертці часник
9. Викладаємо кабачки на тарілку, посипаємо часником, додаємо майонез і посипаємо кропом. Чекаємо поки кабачки просочаться.

Кабачки з часником готові!

Приємного апетиту!
Смажені кабачки



Кабачки в вершках



Кабачки почистити від шкірки, розрізати уздовж навпіл і потім порізати напівкружечками. Очистити помідори і порізати так само півколами. Кабачки посолити, поперчити, обсмажити на раст. маслі, додати помідори, трохи протушкувати і додати сметану . Спробувати на сіль, при необхідності досолити-доперчить. Все, готово! Додати улюблену зелень.
Кабачки в вершках






Кабачки, мариновані з перцем



-кабачки 2 кг
- перець солодкий 3 шт.
- часник 3 зубчики
- сіль 100 г
- цибуля 1 цибулина
- лід 15-20 кубиків

Для маринаду:
- вода 500 мл
- 250 мл оцет
- цукор 200 г
- гірчиця суха 1,5 ст. л.
- естрагон сухий 1,5 ст. л.
- 1 щіпка шафран

Спосіб приготування:

1. Кабачки і перці вимити. Кабачки нарізати кружальцями. Перці очистити від серцевини і нарізати кільцями. Цибулю очистити і нарізати кільцями. Часник очистити і подрібнити. Підготовлені овочі скласти у велику миску. Додати сіль і кубики льоду. Дати настоятися 3 години.
2. Злити воду з миски. Овочі укласти шарами в простерилизованную банку.
3. З'єднати в сотейнику воду, оцет, цукор, естрагон, шафран і гірчицю. Довести до кипіння. Залити овочі гарячим маринадом. Закрити, дати охолонути, поставити в прохолодне місце.
Кабачки, мариновані з перцем

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика