пʼятниця, 24 травня 2013 р.

Фруктова запіканка

Фруктова запіканка



Вам знадобиться:

500 гр нежирного сиру
2 яйця
150 мл натурального йогурту
манки 6 ст.л
6 ст.л цукру ( любите якнайсолодше, тоді можете додати ще парочку)
пекарського порошку 1 ч.л
1 апельсин
нежирні вершки 50 мл
Покриття:
Фрукти (2 сливи, 1 нектарин, 2 персика, 3-4 полуниці)
та цукор-2-3 ст.л

Приготування:

У блендері змішати сир, йогурт і манку. Додати туди яйця, цукор, нежирні вершки і пекарський порошок. Апельсин тобто його шкірку натерти на дрібній тертці, щоб отримати цедру. Нам ee потрібно буде зовсім небагато, пів чайної ложки. Цедру кинути в суміш з сиру і змішати.

У форму змащену маслом і посипану сухарями, вилити сирну масу і відправити в розігріту на 220 градусів духовку на 10 хвилин. Нарізати фрукти і ягоди і після того як запіканка постоїть 10 хвилин у печі, викласти наверх фрукти і посипати їх цукром (2-3 ст.л) і відправити в духовку ще на 30 хвилин. Остудити і їсти. Запіканка виходить дуже ніжною, легкої і тане в роті.



Запіканка з пелеменей "Лінива дружина"


Інгредієнти

Пельмені заморожені - 800 р.
Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
Сир твердий - 100 р.
Яйця курячі - 4 шт.
Майонез - 250 р.
Зелень - за смаком.
Сіль, перець - за смаком.
Спосіб приготування

Етап 1 Почистити і помити цибулю нарізати кубиками і обсмажити до золотистого кольору.
Етап 2 Форму змастити рослинним маслом і поставити в духовку на 1-2 хвилини. Злегка підігріта форма не дасть пельменів прилипнути до поверхні. Викласти пельмені у форму одним шаром. Посолити і поперчити.
Етап 3 Зверху викласти смажену цибулю.
Етап 4 курячі яйця Збити, посолити і поперчити. Додати майонез.
Етап 5 Залити пельмені яєчно-майонезній сумішшю. Зверху сир натерти на крупній тертці.
Етап 6 Випікати запіканку з пельменів при t 200-220 градусів близько 40 хвилин.
Етап 7 Посипати готову запіканку "Лінива дружина" нарізаною свіжою зеленню.
Приємного апетиту!






Ситна запіканка для сніданку.



Інгредієнти
Ковбаса - 450 гр.
Яйця - 6 шт.
Твердий сир - 2 ст.
Листкове тісто - 1 упаковка

Спосіб приготування
Змащуємо маслом деко і викладаємо тісто на його дно.
Підсмажуємо ковбасу, позбавляє її від надлишків олії, викладаємо на тісто.
Злегка збиваємо яйця і заливаємо ними шар ковбаси.
Все посипаємо тертим твердим сиром.
Ставимо деко в духовку і випікаємо 30 хвилин при температурі 177 градусів.
Ситна запіканка для сніданку.



Запіканка з макаронів.


Інгредієнти

макарони - 300 р.
яйця - 3 шт
молоко - 100 р.
твердий сир - 100 р.
фарш курячий або м'ясний - 300 р.
сіль, перець - за смаком
Спосіб приготування

Етап 1 Фарш підсмажити на рослинній олії до готовності. Посолити і поперчити за смаком.
Етап 2 Макарони зварити і промити холодною водою в друшляку.
Етап 3 Готовий м'ясний фарш перемішати з макаронами. Викласти у форму для запікання.
Етап 4 Яйця збити з молоком, готовим розчином залити макарони зверху. Сир натерти і рясно посипати зверху. Випікати в духовці 20-25 хв при температурі 180 градусів
Приємного апетиту!






Запіканка з фаршем і гречкою


Інгредієнти

Фарш курячий - 700 р.
Цибуля - 2 шт.
Морква - 2 шт.
Гречка - 250 р.
Яблука - 2 шт.
Сир - 120 р.
Масло рослинне - 2 ст.л.
Сіль - за смаком.
Спосіб приготування

Етап 1 Дрібно нарізати цибулю і обсмажити разом з морквою, натертою на крупній тертці. Остудити.
Етап 2 Змішати з курячим фаршем, посолити, добре перемішати і викласти шаром у форму.
Етап 3 Відварити гречку, охолодити, додати очищені і натерті на крупній тертці яблука і тертий на крупній тертці сир, перешкодити добре і викласти другим шаром у форму, злегка приминаючи.
Етап 4 Запікати в духовці при t 200 градусів 25 хвилин. Присипати ще трохи тертим сиром і повернути в духовку на 5 хвилин.
Приємного апетиту!



Смачна кабачкова запіканка



Приготування:
Відварити рис - 3 столових ложки, змішати з 500гр. фаршу. Посолити, поперчити.

Гриби 300гр порізати невеликими шматочками, цибулю півкільцями. Обсмажити на рослинному маслі

Кабачок очистити від шкірки, нарізати уздовж тонкими (чим тонше, тим краще) скибочками 3мм,злегка присолити. Я не чистила шкірку, поки вона ще м'яка.

Форму для кексу змастити рослинним маслом, викласти кабачки, так щоб краї кабачків звисали. У мене немає такої форми, тому я робила в сковорідці, а вона трохи завелика
Укласти фарш.
Наступний шар гриби з цибулею,потім решті фарш.
Нарізати помідори, укласти,
посолити, поперчити, змастити майонезом з часником і кропом, закрити кінчиками кабачків,покрити шаром майонезу. Поставити в духовку і тушкувати до готовності.
Готову викласти на блюдо, прикрасити помідорами і зеленню.
Смачна кабачкова запіканка






Сирно-шоколадна запіканка "Мармурова"



Інгредієнти:

Для білого тіста:
* сир - 400 гр.
* сметана - 6 ст. ложок
* цукор - 4 ст.л
* яйця - 2 шт.
* борошно - 2 ст.л.
* ванільний цукор - 1 п.( 8г.)
Для шоколадного тіста:
* темний шоколад - 200 гр.
* вершкове масло - 200 гр.
* яйця - 5 шт.
* цукор - 5 ст.л.
* борошно - 5 ст.л.
* ванільний цукор - 1 п.( 8 гр)

Приготування:

1) збити сир зі сметаною, цукром, яйцями і борошном до однорідної маси. 2) окремо, в іншій мисочці, розтопити шоколад з маслом на водяній бані, охолодити. Яйця збити з ванільним і звичайним цукром і змішати з шоколадом і маслом. До цієї суміші додати борошно і гарненько все перемішати. Я збивала миксиром. Вийшло шоколадне тісто. Потім змащуємо форму маслом ( у мене кругла 24 см). Викладаємо в неї спочатку шоколадну масу, зверху - сирну. Дерев'яною паличкою зробіть розлучення. Випікати в нагрітій до 180 гр.духовке від 40 до 60 хв.

Приємного апетиту!
Сирно-шоколадна запіканка "Мармурова"



Фруктова йогуртова запіканка. 130ккал\100 гр



200 гр сиру
150 гр полуничного йогурту
1 яйце
1 пакетик ванільного цукру
1 ст л цукру
менше ніж пів чайної ложечки соди
2 ст л борошна
Спосіб приготування:

1 Всі інгредієнти змішати і збити міксером. Розкласти по формочках і запікати 30-40 хв при 180 гр.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика