Фруктово-йогуртове желе
Інгредієнти
йогурт (натуральний) - 400 г
білок - 3 шт.
сік (полуничний) - 1 ст.
желатин - 2 ч. л.
лимон (сік + цедра) - 1 шт.
фрукти (асорті) - 400 г
приготування
Замочити половину желатину в 0,25 склянки теплої кип'яченої води. Коли желатин набубнявіє, поставити на невеликий вогонь і нагрівати, помішуючи і не доводячи до кипіння, до повного розчинення. Зняти з вогню. Дати охолонути до кімнатної температури.
Білки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, додати йогурт і терту цедру лайма. Покласти половину остиглого желатину, перемішати.
З пергаменту вирізати смужку такої ж довжини, як окружність використовуваної форми для випічки, і на 5 см ширше, ніж висота бортів форми. Вистелити нею бортики зсередини. Дно форми застелити пергаментом. Влити йогуртову суміш. Поставити в холодильник мінімум на 1 ч.
Залишився желатин замочити в 0,25 склянки кип'яченої води. Фрукти відкинути на друшляк. Сироп зберегти, перемішати з лимонним соком і соком лайма. Додати набряклий желатин і прогріти, не доводячи до кипіння, до повного розчинення.
Зняти з вогню, дати охолонути до кімнатної температури. Додати консервовані фрукти, перемішати.
Акуратно викласти суміш у форму, на йогуртове желе. Повернути в холодильник мінімум на 1 ч.
Банани з сиром і йогуртом
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
Лайм-1 шт.
Банани-5 шт.
Сир-200 г
Йогурт-100 г
Мед-20 г
Яйце куряче-1 шт.
Очистити і нарізати банани (можна нарізати будь-якими варіантами) і побризкати соком лайма.
Змішати сир, йогурт, мед, яйце, ( я це робила в блендері - дуже зручно і маса виходить повітряної)
Викласти банани у форму і залити отриманою сумішшю. Помістити в заздалегідь нагріту духовку до 180 і випікати 20 - 30 хв.
Оладки на йогурті
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
Яйце - 2шт;
Цукор - 2-3ст. л
Сіль - 0,5 ч.л
Борошно - 1-1,5ст. ( дивлячись скільки оладок)
Йогурт ( або кефір) - 0,5 - 1ст
сода ( погасити) - 0,5 ч.л
Рослинне масло - 1ст. л
Готуємо:
Рецепт придумала сама, так як ліпили з того, що залишилося в холодильнику))
Яйця змішати з цукром і сіллю. Вводити борошно і йогурт (спочатку борошно, потім підливати йогурт, щоб не було грудочок) потім кинути соду погашену оцтом, дати постояти пару хвилин, влити олію і можна смажити)) Готові оладки полити медом та йогуртом))
Оладки на йогурті
Інгредієнти:
Яйце - 2шт;
Цукор - 2-3ст. л
Сіль - 0,5 ч.л
Борошно - 1-1,5ст. ( дивлячись скільки оладок)
Йогурт ( або кефір) - 0,5 - 1ст
сода ( погасити) - 0,5 ч.л
Рослинне масло - 1ст. л
Готуємо:
Рецепт придумала сама, так як ліпили з того, що залишилося в холодильнику))
Яйця змішати з цукром і сіллю. Вводити борошно і йогурт (спочатку борошно, потім підливати йогурт, щоб не було грудочок) потім кинути соду погашену оцтом, дати постояти пару хвилин, влити олію і можна смажити)) Готові оладки полити медом та йогуртом))
Сунично-малиновий заморожений йогурт з м'ятою
Інгредієнти:
150 г дрібно нарізаної полуниці
470 г малини
1/3 склянки меду
1/2 склянки цукру
950 мл звичайного йогурту
2 гілочки свіжої м'яти
1/2 чайної ложки екстракту м'яти
Приготування:
У каструльку викладіть малину, полуницю, мед і м'яту. Поставте на середній вогонь і варіть поки ягоди не розваряться. Перекладіть в миску і повністю остудіть в холодильнику.
Охолоджену суміш дістаньте з холодильника, викиньте гілочки м'яти. Додайте цукор, йогурт і екстракт м'яти. Перемішайте і перекладіть суміш в мороженницу. Включіть і готуйте близько 20 хвилин.
Перекладіть приготований йогурт у форму, закрийте харчовою плівкою. Заморозьте мінімум на 3-4 години до подачі.
Фруктово - йогуртове желе
51-70ккал на 100г(залежить від взятих фруктів)
Що потрібно:
натуральний йогурт-1 стакан
свіжі яєчні білки-3 шт.
полуничний нектар-1 стакан
желатин-2 ч. л.
цедра і сік 1 лайма
асорті консервованих фруктів-400 г(можна і свіжих)
Що робити:
крок 1
Замочити половину желатину в 0,25 склянки теплої кип'яченої води. Коли желатин набубнявіє, поставити на невеликий вогонь і нагрівати, помішуючи і не доводячи до кипіння, до повного розчинення. Зняти з вогню. Дати охолонути до кімнатної температури.
крок 2
Білки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, додати йогурт і терту цедру лайма. Покласти половину остиглого желатину, перемішати.
крок 3
З пергаменту вирізати смужку такої ж довжини, як окружність використовуваної форми для випічки, і на 5 см ширше, ніж висота бортів форми. Вистелити нею бортики зсередини. Дно форми застелити пергаментом. Влити йогуртову суміш. Поставити в холодильник мінімум на 1 ч.
крок 4
Залишився желатин замочити в 0,25 склянки кип'яченої води. Фрукти відкинути на друшляк. Сироп зберегти, перемішати з лимонним соком і соком лайма. Додати набряклий желатин і прогріти, не доводячи до кипіння, до повного розчинення.
крок 5
Зняти з вогню, дати охолонути до кімнатної температури. Додати консервовані фрукти, перемішати.
крок 6
Акуратно викласти суміш у форму, на йогуртове желе. Повернути в холодильник мінімум на 1 ч.
Немає коментарів:
Дописати коментар