субота, 25 травня 2013 р.

Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи




Інгредієнти:


- свіжий картопля (6-7 середніх картоплин);
- рослинне масло (2 ст. ложки);
- зелень базиліка (пучок);
- зелень кропу (пучок);
- перець паприка (2 ст. ложки);
- сушений орегано (1 ст. ложка);
- сіль (1/2 ч. ложки).


Приготування:


1. Картоплю (беремо свіжу, як раз зараз саме час) ретельно миємо й нарізаємо шматочками.
2. Змішуємо олію зі спеціями і подрібненою зеленню.
3. Обмазуємо картопляні часточки заправкою.
4. Викладаємо у форму на фольгу
5. Ставимо в розігріту духовку на 20-30 хвилин.
6. Подаємо зі свіжими овочами.



Тістечко «Картопля»



Інгредієнти:
- Сухарі ванільні - 500 г
- Молоко згущене - 400 мл
- Какао-порошок - 50 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Шоколад темний 70-80% какао - 100 грам
- Коньяк - 30 мл
- Цитрусові цукати (за смаком) - 20 грам

Час приготування - 2 години. Кількість "Картоплин" - 20 штук.



Запечена картопля



Інгредієнти:
- картопля
- ваші улюблені спеції
- трохи рослинного масла
- сіль

Приготування:

1.Картошку очистити і нарізати часточками. Відварити у воді протягом 5-7 хвилин.
2.Выложить у форму для запікання, посипати вашими улюбленими спеціями, посолити, збризнути маслом і запекти в заздалегідь розігрітій духовці до золотистого кольору.
Якщо хочете щоб спеції більш рівномірно розподілилися складіть картоплю, спеції і масло в целофановый пакет, затисніть зверху рукою і добре все там потрясіть.
Молода картопля буде готова через 15 хвилин. Дрібну картоплю можна запекти цілком.






Запечена картопля



Інгредієнти на 6 порцій:
- 12 картоплин
- 6 ст. л. вершкового масла, розм'якшеного до кімнатної температури
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. солі
- 3 зубчики часнику
- 1 ч. л. перцю

Приготування:

1. Змастити сковороду для запікання оливковим маслом і натерти часником. Відкласти в сторону.

2. Потім часник натерти на дрібній тертці, змішати з вершковим маслом, сіллю і перцем.

3. Картоплю помити, але не чистити (вибрати рівні картоплини).

4. Відварити картоплю в підсоленій воді до неповної готовності.

5. Дати картоплі трохи охолонути і розрізати на тонкі скибочки, не дорізуючи її до кінця.

6. Змастити маслом і запікати в духовці при 180С протягом 30 хвилин.



Тістечко «Картопля» заварне



Інгредієнти:
- заварний крем
- 200 мл молока
- 100 р масла
- 2 столові ложки цукру
- 2 чайні ложки борошна
- 1 яйце
- ванілін
- 300 г крихти від печива
- 2 столові ложки какао
- 50 г горіхів (за бажанням!)

Приготування:
Горіхи посікти або перемолоти на м'ясорубці, перемішати із крихтою. Додати какао.
Готуємо заварний крем:
Цукор борошно і ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати віночком, щоб не було грудочок!)
Вбити яйце, перемішати. Інше молоко влити в каструлю і нагріти.
Тоненькою цівкою вливаємо яєчно-молочну суміш у гаряче молоко, при постійному помішуванні, на мінімальному вогні!
Молочна суміш швидко густіє! Додати масло і заважати до повного його розчинення. Зняти з вогню.
Поступово в гарячий крем всипаємо крихту.
Формуємо тістечко.
Готове тістечко обваляти в какао або в напої Несквік. Прикрасити за бажанням.
Тістечко «Картопля» заварне
Тістечко «Картопля» заварне
Тістечко «Картопля» заварне
Тістечко «Картопля» заварне
Тістечко «Картопля» заварне
Тістечко «Картопля» заварне






Тістечко "Картопля"



Інгредієнти на 20 штук:
- Сухарі ванільні - 500 г
- Молоко згущене - 400 мл
- Какао-порошок - 50 г
- Вершкове масло - 200 г
- Шоколад темний 70-80% какао - 100 г
- Коньяк - 30 мл
- Цитрусові цукати (за смаком) - 20 г
Приготування:
Спершу потрібно перемолоти сухарі в дрібну крихту. Це можна зробити за допомогою м'ясорубки або млини, головне щоб не залишилося неперемолотых шматочків.
В окремій мисці перемішуємо банку згущеного молока з какао-порошком. Какао потрібно взяти 2 столові ложки з гіркою. Перетираємо до зникнення грудочок, додаємо вершкове масло, порізане на шматочки і ставимо на маленький вогонь (поки масло не розтане).
Далі в мисці розтоплюємо на водяній бані плитку гіркого шоколаду. Для цього в каструлю наливаємо гарячу воду, воду поміщаємо посудину з поламаним шоколадом і ставимо на вогонь, щоб вода постійно кипіла.
З шоколадної маси додаємо до шоколадно-масляного крему половину, тобто 50 грам, а решта піде на украшение.В кінці підмішуємо в шоколадний крем дві столові ложки коньяку (для аромату).тепер змішуємо сухарную крихту і шоколадний крем.
В результаті вийде ось така шоколадна крихта. Якщо «тісто» вийде сухим, додайте в нього трохи молока.
Для формування картоплин краще спочатку формувати з тіста ковбаски, розрізати на однакові шматочки і катати з них кульки або бруски.
Можна покласти всередину яку-небудь начинку, краще щось з яскравим смаком. Як варіант, цитрусові цукати (на смак).
Для прикраси нарізаємо всі ті ж цитрусові цукати дуже тоненькими смужками.
Залишився від приготування тіста шоколад ще раз підігріваємо до рідкого стану. Кожне тістечко обмазуємо зверху шоколадом і кладемо по два шматочки нарізаного цукатов.Теперь чекаємо коли шоколад застигне.



Запечена картопля



Інгредієнти:
- картопля
- ваші улюблені спеції
- трохи рослинного масла
- сіль

Приготування:

1.Картошку очистити і нарізати часточками. Відварити у воді протягом 5-7 хвилин.
2.Выложить у форму для запікання, посипати вашими улюбленими спеціями, посолити, збризнути маслом і запекти в заздалегідь розігрітій духовці до золотистого кольору.
Якщо хочете щоб спеції більш рівномірно розподілилися складіть картоплю, спеції і масло в целофановый пакет, затисніть зверху рукою і добре все там потрясіть.
Молода картопля буде готова через 15 хвилин. Дрібну картоплю можна запекти цілком.

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Запечена картопля
Запечена картопля

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика