середа, 29 травня 2013 р.

ДЕСЕРТ ІЗ ЗЕФІРОМ І ФРУКТАМИ (117 ккал/100 гр)

ДЕСЕРТ ІЗ ЗЕФІРОМ І ФРУКТАМИ (117 ккал/100 гр)


Просто і смачно!

У відділі книг з кулінарії побачила буклет з рецептами всяких солодощів. Сподобався рецепт десерту. У книжці радили взяти банан і грушу, а я взяла: апельсин, яблуко і грушу.

Ще в книжці радили зефір крем-брюле, а я взяла ванільний зефір.

Ну і далі в рецепті кожен з шарів фруктів рекомендували поливатися сметаною, а я полила зверху. Отже, по-порядку:

У сметану, якій грамів 200, додаємо 2 столові ложки цукру, перемішуємо і чекаємо, коли остаточно розчиниться цукор. Поки ми всі з себе такі в очікуванні ріжемо дрібно фрукти і зефір; сік, який став судорожно текти з апельсина виливаємо в ємності, з яких потім будемо поїдати наш десерт. А далі все просто:
шар яблука, шар груші, шар апельсина, між шарами зефір.

Зверху сметана з цукром. Потім всі пхаємо в холодильник або морозильник щоб всі захолодело як слід.

Приємного апетиту!



Сирний десерт з виноградом (169 ккал/100 гр)



все дуже просто:
1. желатин (30 гр) заливаємо молоком (200 мл) і прибираємо в бік на 1 годину;
2. сир (700 гр), сметану (250 гр) і цукор (200 гр) за допомогою міксера перетворюємо в однорідну масу;
3. фрукти, в даному випадку виноград (тут все справа смаку і фантазії) дрібно (можна і більше) нарізаємо;
4. набряклий желатин нагріваємо на вогні до 50-60 градусів, але ні в якому разі не даємо закипіти;
5. все змішуємо воєдино, заливаємо в будь-яку ємність (в нашому випадку - силіконова форма - фото нижче) і прибираємо в холодильник на 4-5 годин.






Десерт з молока і сиру


111 ккал/100 гр

Швидко, легко,смачно!
Вимагається:
- 50 гр желатину ( заливаємо 2 склянками холодної кип'яченої води)
- 0,5 літра молока (кип'ятимо, з'єднуємо з 2 ст. ложками цукру, змішаного з 2 ст. ложками какао і ваніліном за смаком)
- 2 пачки класичного сиру (з'єднуємо з 2 збитими з цукром яйцями, цукру - півсклянки, ванілін за смаком)
- 1 склянку будь-якого соку і фрукти ( у мене банан і апельсиновий сік)

Розчиняємо Желатин на водяній бані і остуджуємо. 250 г розчину желатину додаємо в сирну масу і викладаємо у красиву форму, прибираємо на 5-7 хв. в морозилку.По закінчення зазначеного часу дістаємо форму з вмістом і заливаємо зверху сумішшю з молока і какао, з'єднану з 150 г розчину желатину .
Прибираємо на 5-7 хвилин у морозилку (какао займе місце між формою і сиром). Наступний шар з фруктів та соку , з'єднаного зі 100 г розчину желатину (при бажанні можна додати трохи цукру). Подальше охолодження в холодильнику!( не в морозилці!)!
Якщо форма м'яка, він легко відокремиться від стінок, якщо металева - трохи підігріти в теплій воді. Перевернути на блюдо!
Приємного апетиту!



Банановий десерт "Сон на яву"


167ккал/100гр

Інгредієнти
Банан - 2 шт
Цукор - 1/2 стак.
Яйце куряче - 1 шт
Ванілін (трохи (на кінчику ножа)
Сметана (10% ) - 400 г
Борошно - 1/2 стак.
Журавлина (для прикраси)
Шоколад (для прикраси)

банани з цукром і ваніліном подрібнюємо блендером

додаємо в бананове пюре сметану і яйце, гарненько перемішуємо

тепер висипаємо борошно, ретельно розмішуємо (можна міксером або блендером)

викладаємо бананову масу в силіконові формочки, злегка змочені водою (якщо у Вас залізні, скляні і т.д. форми, то треба змастити їх маслом)

силіконову форму кладемо у форму більшого розміру (або глибоке деко), наповнену водою і відправляємо готуватися в розігріту до 200С духовку, хвилин на 30 (десерт готовий, коли він пружинить, якщо до нього торкаєшся пальцем)

бажано, дати охолонути десерту в формочках, але якщо немає часу, то можна відразу перевертати, на велике блюдо..

прикрашати тертим шоколадом з клюковкой і
найприємнішого Вам апетиту!!






Десерт «Секс у сковороді»



Інгредієнти:
Основа:
Волоські горіхи (або пеканы) подрібнені - 1 стакан
Цукор - 3 столових ложки
Вершкове масло - 110 г
Борошно - 1 склянка

Начинка:
Перший шар:
Вершковий сир - 500 г
Цукрова пудра - 1 стакан
Вершки для збивання - 1 стакан
Ванільний пудинг:
Суха суміш ванільного пуддинга - 144 г
Молоко - 3 склянки
Шоколадний пудинг:
Суха суміш ваніль шоколадного пуддинга - 144 г
Молоко - 3 склянки
Останній шар:
Вершки для збивання - 2 склянки
Тертий шоколад

Приготування:
Духовку нагрійте до 175 градусів.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
У міксері збийте всі інгредієнти для основи. Цю суміш викладіть на дно блюдо і щільно утрамбуйте її.
Випікайте близько 20 хвилин.
Ванільний і шоколадний пудинг приготуйте на молоці у відповідності з інструкціями на упаковці (кожен окремо). Збийте В міксері вершковий сир, цукрову пудру і склянку сливою до повітряного стану.
Остудіть основу. Викладіть шар вершкового сиру. Зверху шоколадний і ванільний пуддинг.Сверху викладіть збиті вершки і присипте тертим шоколадом. Поставте в холодильник на пару годин і подавайте до столу.



Сирний десерт Стара Рига - повітряний і ніжний


113 ккал/100 гр

400 гр сиру
200 гр сметани
20 гр желатину
банку ананасів кубиками
0,5 літра ананасового соку
ванілін
0,5-3/4 банки згущеного молока (солодкість регулюйте по своєму смаку)

Желатин розчинити хвилин 40 - 1година в ананасовому соку (до нього ж додати і рідина з ананасових кубиків). Сир збити зі сметаною, вініліном і згущеним молоком (можна блендером). Набряклий желатин розчинити на повільному вогні (до кипіння не доводити!), змішати зі сметанно-сирною сумішшю і додати кубики ананаса ( ананас бажано повинен бути завжди, з них більш яскравий смак). Розлити десерт по формах і поставити в холодильник - через кілька годин можна дегустувати, надзвичайно смачно і ніжно!






Десерт Мармуровий (сирний)


190 ккал/100 гр

Інгредієнти:

400гр сиру знежиреного
500 гр сметани 10%
5 ст.л какао
35-40 гр желатину
печиво Ювілейне (звичайне) 8 шт.
2/3 ст цукру

Приготування:

Желатин замочити на 30 мін.в холодної кипяч.воде(1/2 склянки).
Змішати в блендері цукор, сир, сметану.
Розвести желатин у теплому молоці (приблизно 5 ст.л може трохи більше, повинно жиденько вийти :) ) на газу, але не доводити до кипіння. Додати желатин до отриманої сирній масі.
Маси розділити на 3 частини. В одну додати какао (щоб вийшли такі чорненькі вкраплення (какао перемішати вилкою не оч добре), іншу частину змішати з подрібненим печивом (але не до крихти-побільше), третю частину залишити білою. Вистелити форму (глибше) харчовою плівкою. Наливати по 2 ст.л. по черзі. Прибрати в холодильник на 6 годин.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика