Запіканка на сніданок за п'ять хвилин
Перемішується:
5 ст. л манки
4 ст. л цукру,
3 яйця
2 пачки сиру
1 банка (200 г) сметани
щіпка солі.
після додати 0,5 ч.л. соди, гашеного оцтом, можна родзинки.
Виливаю на сковороду (немає форми), запікаю в духовці до легкої рум'яності.
Пальчики проковтнете! Їдять навіть ті, хто не їсть сиру.
Запіканка з вишнею
Інгредієнти:
3-4 склянки вишні,
3 яйця,
80 грам 1 столова ложка цукру,
100 грам борошна,
200 грам молока,
щіпка солі,
цукрова пудра.
Спосіб приготування:
1. Вишні очистити від кісточок, змішати з однією столовою ложкою цукру.
2. Яйця збити з цукром, додати сіль, молоко. Продовжуючи збивати, всипати борошно. Заважати до тих пір, поки тісто не стане однорідним.
3. Форму для випічки змастити маслом, викласти в неї вишню, залити тестом. Випікати клафуті при температурі 180 градусів 40 хвилин, при подачі посипати його цукровою пудрою. Клафуті з вишнею готовий.
Можна використовувати заморожену або консервовану вишню.
Сирна запіканка
Дуже проста у приготуванні, ніжна, соковита, сама смачна запіканка.
Інгредієнти:
500 гр. сиру
4 ст.л. цукру
2 ст.л. вершкового масла
2 яйця
2 ст.л. манки
сметана
пакетик ванільного цукру
жменю родзинок
Приготування:
Масло розтопити, вбити яйця, додати цукор і ванілін, збити.
Якщо сир мокрий, відіжміть зайву рідину, додайте його до яєць, насипте манку і родзинки, перемішайте.
Форму змастити маслом, обсипати краю манкою або борошном, викласти тісто.
Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів.
Змастіть Верх запіканки хорошим шаром сметани, вона не дасть під час випічки піти вологи і запіканка буде соковитою.
Випікати 30-40 хвилин, як тільки боки позолотились - діставайте.
Смачно буде, якщо сметану, яку ви покриєте заготівлю, присипати цукром, такий шар кремовий буде зверху, дуже смачно.
Їсти тільки теплою, сметана, джеми і всякі інші смачні доповнення - вітаються.
Сама проста і смачна запіканка
Інгредієнти:
Яйця 3 штуки
Згущене молоко варене 1 банку
Сир свіжий 500 грам
Приготування:
Збиваємо яйця і згущене молоко. Протираємо сир і додаємо до згущеному молоці з яйцями. Отримуємо однорідну густу масу. Змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо в неї сирну суміш. Відправляємо випікатися приблизно на 45 хвилин.
Яйця можна збивати міксером, а якщо його немає - вилкою. Запіканка добре підніметься в будь-якому випадку, але потім осяде. Якщо 45 хвилин не вистачить для випікання, то зменшіть температуру і продовжуйте випікати. Перевіряємо зубочисткою ступінь готовності. Суха зубочистка говорить про приготування запіканки. Готується лише з трьох продуктів, виходить дуже ніжною і соковитою на смак. Спробуйте!
Кабачкова запіканка.
Буде потрібно:
400 грам кабачка,
100 грам сиру,
2 яйця,
100 грам сметани,
0,5 чайної ложки гашеної соди,
150 грам борошна,
зелень,
0,5 чайної ложки солі.,
перець.
Як робити:
Кабачок натерти, віджати гарненько. Сир дуже дрібно порізати або натерти, порізати зелень. Соду змішати зі сметаною, залишити на 5 хв, додати яйця, сіль, перець, збити виделкою, всипати борошно, перемішати. Потім туди ж викласти сир, кабачок і зелень, змішуємо і виливаємо у форму невеликого діаметра (змастити). Запікати 40-50 хв при температурі 180 градусів.
Сирно-яблучна запіканка з ароматом кориці
160 ккал/100 гр
Інгредієнти:
- 500г сиру;
- 4 яйця;
- 4ст.л. борошна;
- 3ст.л. цукру;
- щіпка ваніліну;
- 2 яблука;
- кориця.
Приготування:
Збийте яблука з цукром, додайте ванілін або кілька крапель ванільною есенції. Продовжуючи збивати яйця, додайте потроху сир і борошно. Збивайте до тих пір, поки маса не стане однорідною.
Одне яблуко порізати кубиками і посипте корицею. Викладіть його в форму для випікання і залийте сирною масою. Друге яблуко розрізати на половинки і наріжте дуже тонкими часточками (це можна зробити за допомогою приладу для чищення картоплі). Викладіть їх на сирну масу і посипте корицею. Запіканка повинна випікатися в духовці близько півгодини при виставленої температурі 200 градусів.
Готову сирно-яблучну запіканку найкраще зробити ввечері і залишити на ніч відстоятися. На сніданок полийте її варенням або розтопленим шоколадом і подавайте на стіл.
Запіканка з овочів та курячого фаршу
Інгредієнти:
- 500 гр курячого фаршу
- 1 велику цибулину
- 2 помідори
- 1 солодкий перець
- 1 картфелину
- 3-4 ст. л сметани
- 1 стіл. ложку оливкової або соняшникової олії
- Тертий твердий сир 100 гр
Приготування:
Цибулю подрібнити в блендері або через м'ясорубку, можна просто дрібно порубати ножем. Перемішати з курячим фаршем, посолити і поперчити на смак. Потім масу викласти в блюдо, в якому ви збираєтеся запікати. Зверху кладемо шарами нарізані овочі: помідори, солодкий перець і те, що ще у вас є. Картоплю натерти через тертку, все ще раз посолити і поперчити на свій смак, додати ложку оливкової олії, зверху полити сметаною і покрити всі тертим сиром. Запікати приблизно 40 хв, при температурі 190 C.
Кабачкова запіканка.
Буде потрібно:
400 грам кабачка,
100 грам сиру,
2 яйця,
100 грам сметани,
0,5 чайної ложки гашеної соди,
150 грам борошна,
зелень,
0,5 чайної ложки солі.,
перець.
Як робити:
Кабачок натерти, віджати гарненько. Сир дуже дрібно порізати або натерти, порізати зелень. Соду змішати зі сметаною, залишити на 5 хв, додати яйця, сіль, перець, збити виделкою, всипати борошно, перемішати. Потім туди ж викласти сир, кабачок і зелень, змішуємо і виливаємо у форму невеликого діаметра (змастити). Запікати 40-50 хв при температурі 180 градусів.
Немає коментарів:
Дописати коментар