Зимова капуста з баклажанами
Для тих хто любить капусту і баклажани. Тепер Ви цю парочку зможете спробувати відразу. Закуска відмінна. Рецепт не складний . Така капуста з баклажанами може у Вас зберігатися всю зиму. А як дати, знають мабуть всі. Полив рослинним маслом з запахом насіння , так лучка туди і за вуха не відтягнеш.
Для приготування баклажанів з капустою на зиму знадобиться:
баклажани - 1 кг;
капуста свіжа - 1 кг;
морква - 300 г;
часник - 10 зубчиків;
перець гострий - за смаком;
перець чорний горошком - 10 шт.;
сіль - 1,5 ст. л.;
оцет 9% - 0,5 склянки (або за смаком).
* Сіль і оцет остаточно можна відрегулювати по своєму смаку.
Спочатку потрібно приготувати баклажани. Для цього потрібно відрізати хвостики, помістити баклажани в каструлю з киплячою водою і варити після закипання 5-7 хвилин, не більше, щоб баклажани не переварилися.
Зверху можна прикрити тарілкою, щоб баклажани не спливали і повністю все проварилися зо однаково.
Коли баклажани зваряться, викласти в миску і остудити.
Поки баклажани остигають, свіжу капусту тонко нашаткувати і покласти у велику миску.
Моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти.
Приготувати гострий перець і часник.
Гострий перець дрібно нарізати, а часник пропустити через часникодавку.
Часник і гострий перець додати до капусти з морквою. Також додати перець горошком. Все ретельно перемішати.
Остиглі баклажани нарізати кубиками приблизно в 2 див.
Нарізані баклажани додати в миску до інших овочів, додати сіль і оцет. Ретельно перемішати. Остаточно відрегулювати під свій смак вміст солі і оцту.
Перекласти баклажани з капустою в банки, прибрати в прохолодне місце для зберігання. Банки можна закрити поліетиленовими або завинчивающими кришками. А пробу можна знімати вже через тиждень.
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Огірки в капустяних листках
Не за горами у нас вже сезон консервування, так що підбираємо знову цікаві рецепти заготовок. Ви робили хто небудь таку закатку, як огірки в капустяному листі? Якщо немає, то беріть рецепт на озброєння. Дуже смачно.
Інгредієнти:
Огірки
Капуста
Хрін
Кріп
Часник
Листочки смородини
Сіль
Цукор
Оцет
Кількість продуктів залежить від кількості закритих банок.
В 3-х літрові банки укладаємо листя хрону, кріп, листя смородини, 2-3 зубки часнику. У огірків зрізаємо кінчики і загортаємо кожен огірочок в капустяний лист, складаємо в підготовлені банки. Заливаємо окропом і даємо постояти хвилин 20-30. Воду зливаємо в каструльку і готуємо маринад: на одну 3-х літрову банку 1,5 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру. Вливаємо в банку 70мл. 9%, потім заливаємо гарячим маринадом і стерилізуємо хвилин 15, закатуємо стерилізованими кришками.
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Квашена капуста
Хочу запропонувати вашій увазі мій улюблений рецепт,за яким я заквашиваю капусту.
Хороший цей рецепт тим,що в будь-який момент можна дуже швидко (буквально 2-3 дні) заквасити невелику кількість капусти і потім зберігати її в холодильнике.А це важливо в умовах міських квартир,де місця для зберігання консервації катастрофічно мало,та і умов для цього нет.Хотя треба зізнатися - довго в нашій родині вона не зберігатися...капустка така "хрумкая" і вкуснющая,що 5 літрова банка йде "вліт".Надо особливо відзначити,що при такому способі закваски виходить велика кількість дуже смачного і корисного капустяного сока.Просто приголомшливий по своїй енергетиці напій!!!
Отже рецепт:
- 5л банку досить щільно набити нашаткованої капустою + морква (я тру на крупній тертці)
- залити заздалегідь підготовленим ХОЛОДНИМ розсолом ( в 2х літрах КИП'ЯЧЕНОЇ води розчинити 3 ст.ложки солі з гіркою);
- два дні в теплі капуста квас,щоб не було гіркоти обов'язково періодично протикаємо,випускаючи газ, що накопичився (це, я думаю, всім відомо);
- на третій день зливаємо весь розсіл і розчиняємо в ньому 2 ст.ложки цукру;
- заливаємо вже підсолодженим розсолом і ставимо банку в холодильник,до вечора капуста вже готова.
Невеликий нюанс...в теплі заквашується капуста швидко,але якщо в квартирі прохолодно,процес займе трохи більше часу.
Якщо розсіл не випили швидше,чим закінчилася капуста ( а саме так у нас і виходить),то на ньому можна приготувати чудові кислі щі.
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Гостренькі капуста швидкого приготування.
Капуста виходить дуже смачною і моментально "змітається" з столу!
Приготування:
Отже, нашаткувати 2 кг свіжої капусти, натерти 3-4 моркви на крупній тертці,4 зубчики великого зимового часнику порізати.
Залити маринадом трохи остившім: на 1 літр води - 1/2 склянки цукру,2ст.л крупної солі з гіркою, 10 штучок перцю горошком, 5 гвоздик, 4 шт. лаврового листа - прокип'ятити 10 хвилин, додати 1/2 склянки рослинного масла і 1/2 склянки 9% оцту.
Придавити гнітом до повного охолодження, перекласти в 3-х літрову банку і прибрати в холодильник на добу. Потім капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою,але їй цього не потрібно -)
Маринована капуста
Вам знадобиться:
Капуста білокачанна 2000 р
Морква 400 г
Головки часник 1 шт.
Цукор-пісок 100 г
Сіль морська 5 ч.л.
Оцет столовий 150 мл
Рослинна олія 100 мл
Приготування:
Нашаткувати капусту.
Натерти моркву на крупній тертці.
Тепер у велику посудину складаємо шарами капусту і моркву. Десь між шарами кладемо часточки очищеного часнику і щільно утрамбовується.
Для маринаду змішуємо киплячу воду (1 літр) з іншими інгредієнтами і перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
Заливаємо капусту гарячим маринадом так, щоб він покрив капусту, накриваємо щільно кришкою і залишаємо маринуватися на 2 діб при кімнатній температурі.
Готову капусту залишилося тільки розкласти по банках і прибрати в холодильник.
Немає коментарів:
Дописати коментар