понеділок, 27 травня 2013 р.

Тістечко "Картопля"

Тістечко "Картопля"



Інгредієнти:

* 100 р. вершкового масла
* 100 г згущеного молока
* 2 ст.л. коньяку або рому
* 2 ст.л. порошку какао
* 1 склянку молока
* 400 р. пісочного або бісквітного печива

Приготування:

1. Печиво змолоти у блендері або м'ясорубці в крихту.
2. Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром.
3. Змішати розмелене печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
4. Зліпити тістечка у вигляді картоплі і відправити в холодильник на годину.
5. Готові тістечка посипати какао-порошком.

Приємного апетиту Вам і Вашим близьким !
Тістечко "Картопля"



Запечена картопля


Що потрібно:
4 картоплини без пошкоджень на шкірці
4 ст. ложки вершкового масла
Пучок кропу
200 г тертого сиру
Як приготувати запечену картоплю:
Запікати картоплю в шкірці в духовці до золотистого кольору приблизно 1 годину при температурі 200 градусів.
Зверху надрізати картоплю, ложкою вийняти трохи м'якоті, посолити.
Змішати тертий сир, вершкове масло і рубаний кріп, начинити картоплю.

Приємного апетиту!



Запечена картопля.



Дуже смачний картоплю, а головне готується дуже швидко!

Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти #готовим_овощи #из_картофеля #рецепты_на_новый_год

Вам буде потрібно:

картопля - 700 гр.
ваші улюблені спеції
трохи рослинного масла сіль

Як готувати:

1. Картоплю очистити й нарізати часточками. Відварити у воді протягом 5-7 хвилин.

2. Викласти у форму для запікання, посипати вашими улюбленими спеціями, посолити, збризнути маслом і запекти в заздалегідь розігрітій духовці до золотистого кольору.

3. Якщо хочете щоб спеції більш рівномірно розподілилися складіть картоплю, спеції і масло в целофановый пакет, затисніть зверху рукою і добре все там потрясіть.

4. Молода картопля буде готова через 15 хвилин. Дрібну картоплю можна запекти цілком.

Приємного апетиту!
Запечена картопля.
Запечена картопля.






Тістечко Картопля



Інгредієнти:

100 г вершкового масла;
100 г згущеного молока;
2 ст.л. коньяку або рому;
2 ст.л. порошку какао;
1 стакан молока;
400 г пісочного або бісквітного печива.

Приготування:

Печиво змолоти у блендері або м'ясорубці в крихту.
Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром.
Змішати розмелене печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
Зліпити тістечка у вигляді картоплі і відправити в холодильник на годину.
Готові тістечка посипати какао-порошком.
Тістечко Картопля



Картопля в кунжуті



Інгредієнти
картопля - 5-6 шт.
насіння кунжуту - 3 ст.л.
сіль
оливкова олія

Для соусу
йогурт або сметана
кріп
сіль
перець
часник за бажанням

Приготування:
1. Насіння кунжуту обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору.
2. Картоплю добре помити, розрізати його уздовж навпіл.
3. Змішати з оливковою олією. Посолити.
4. Зрізом вмочити в кунжут. Викласти в один шар на деко і запікати в духовці при температурі 180-200 градусів до готовності, приблизно 30 хвилин.
5. Для соусу кріп і часник дрібно порізати.
6. Змішати з йогуртом або сметаною, посолити, поперчити за смаком і подавати до столу!






Фарширована картопля «Турша»



Інгредієнти:

5 великих картоплин,
250 г будь-якого фаршу,
1 морква,
2 цибулини,
1,5 ст. л. томатної пасти,
2 ст. л. рослинної олії,
сіль, чорний мелений перець, запашний перець, часник.

Приготування.

Картоплю помити, очистити. Вирізати середину, можна зробити це спеціальним ножем.

Фарш посолити, додати часник, чорний і запашний перець.

Начинити фаршем картоплю, разом з вирізаними серединками скласти в каструлю, залити гарячою водою і варити на слабкому вогні.

В цей час спасерувати цибулю і моркву, наприкінці пасерування додати томатну пасту, трохи води.

Коли картопля буде зварений до напівготовності, додати пасерування і тушкувати до готовності.

Подавати з підливою і зеленню
Фарширована картопля «Турша»



Кілька правил того, щоб ваша смажена картопля вийшла смачною і красивою.



- картоплю потрібно опускати у добре розігріте на сковороді масло
- перемішувати не більше 3-4-х разів за всю готування
- солити в самому кінці
- цибуля або часник, а також спеції додаються за 3-5 хвилин до готовності, інакше підгорять
Порізану картоплю опускаю в розігріту олію на сильному вогні і не чіпаю 3-4 хвилини, поки не схопиться скоринка, потім акуратно перевертаю лопаткою, зменшую вогонь на трохи менш середній, накриваю кришкою і так готую 7-9 хвилин.
Потім акуратно перемішуємо, накриваю кришкою і готую ще 7-9 хвилин.
Потім додаю цибулю або часник, а іноді і всі разом, перчу, солю і знову акуратно перемішуємо і доводжу на трохи більш сильному вогні до готовності вже без кришки

Ступінь рум'яності ви вибираєте самі і не забувайте про те, що картопля буває різних сортів, тому час приготування від цього чинника теж потрібно враховувати.
Кілька правил того, щоб ваша смажена картопля вийшла смачною і красивою.






Гостра картопля з болгарським перцем



Інгредієнти:
- 1,5 кг. картоплі
- 2 болгарських перцю (у мене був червоний і жовтий)
- 2 середніх цибулини
- 2-3 часточки часнику
- 1 стручок чилі
- 1 ст. ложка оцту (я використовую яблучний)
- 1 ч. ложка паприки
- 1 ч. ложка кмину
- 4-5 ст. ложок оливкової олії
- сіль
- перець
- петрушка

Приготування:
1. Картоплю почистити, відварити майже до готовності.
2. Перець і цибулю порізати невеликими кубиками.
3. Перець чилі і часник порубати ножем.
4. В ступці, змішати і добре потовкти перець чилі, часник, 2 ст. ложки олії, оцет, кмин, паприку і сіль. Я ще додаю січену петрушку туди.
5. У сковорідці розігріваємо 2-3 ст. ложки олії.
6. Картоплю, якщо велика, нарізаємо. Я зазвичай беру дрібну і не ріжу. 7. Обсмажуємо в олії картоплю до утворення скоринки.
8. Додаємо цибулю і ще трохи обсмажуємо.
9. Додаємо болгарський перець, суміш приправ і смажимо ще 4-5 хвилин.
10. Солимо і перчимо за смаком.
11. Перед подачею посипати петрушкою.
Приємного апетиту!
Гостра картопля з болгарським перцем

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика