субота, 25 травня 2013 р.

Сирний десерт Стара Рига - повітряний і ніжний!

Сирний десерт Стара Рига - повітряний і ніжний!



Інгредієнти:
400 гр сиру (жирність будь-яка, на смак не впливає)
200 гр сметани (жирність будь-яка)
20 гр желатину
банку ананасів кубиками
0,5 літра ананасового соку
ванілін
0,5-3/4 банки згущеного молока (солодкість регулюйте по своєму смаку)

Приготування:

Желатин розчинити хвилин 40 - 1година в ананасовому соку (до нього ж додати і рідина з ананасових кубиків). Сир збити зі сметаною, вініліном і згущеним молоком (можна блендером). Набряклий желатин розчинити на повільному вогні (до кипіння не доводити!), змішати зі сметанно-сирною сумішшю і додати кубики ананаса ( ананас бажано повинен бути завжди, з них більш яскравий смак). Розлити десерт по формах і поставити в холодильник - через кілька годин можна дегустувати, надзвичайно смачно і ніжно!



Робимо листя для декору десертів



Вимийте і висушіть листя. Розтопити гіркий шоколад і пензликом нанесіть на задню поверхню листа. Залиште застигати. Потім акуратно від'єднайте лист від застиглого шоколаду.

#десерти@cooklove
Робимо листя для декору десертів



Робимо незвичайний десерт "Самоцвіти"



Діти будуть у захваті!

Інгредієнти:

- 6 упаковок желе різних кольорів
- Банка згущеного молока
- 2 пакетики желатину

Приготування:

1. Зробіть різнокольорові желе згідно інструкції на пакеті. Поставте на кілька годин у холодильник. Як тільки желе застигнуть, розріжте їх на кубики гарячим гострим ножем.

2. Перемішайте в мисці кубики-желе всіх кольорів.

3. В окремій мисці розчиніть два пакетики желатину і 1/2 склянки холодної води. Желатин повинен набрякнути протягом однієї-двох хвилин.

4. Додайте 1 1/2 склянки кип'яченої води желатин і перемішайте.

5. Додайте до желатину банку згущеного молока. Отриману суміш перемішайте і охолодіть.

6. Як тільки суміш охолоне, вилийте її на ваші кубики-желе. Поставте десерт в холодильник на всю ніч.

7. Як тільки желе застигне, гострим ножем, змоченим у гарячій воді, розріжте желе на квадрати.

Самоцвіти готові!






Десерт сирковий



Інгредієнти:

- сир - 300 г
- сметана - 150 г
- цукор - 2 ст. ложка
- желатин - 1 ст. ложка
- апельсин - 1 шт.
- банан - 1 шт.
- ківі - 1 шт.

Приготування:

Для приготування сирного десерту до сиру додати сметану і цукор.
Сирну масу збити блендером.
Фрукти очистити і порізати кружальцями і шматочками, як вам подобається.
Закип'ятити 100 мл води і трохи остудити. Поступово всипати желатин, постійно помішуючи, розмішати до повного розчинення.
Воду з желатином влити в сирну суміш і добре перемішати.
У форму викласти шар фруктів.
Залити сирною масою і знову викласти шар фруктів.
Так повторювати стільки, скільки необхідно. Останнім у десерті сирному повинен бути шар з сирною масою. Прикрасити рештою кружечками різних фруктів.
Десерт сирковий поставити в холодильник на півгодини охолоджуватися.

Приємного апетиту!



Сицилійський десерт - пудинг з кавуна



Інгредієнти:
500 мл пюре кавуна, процідити
40 р крохмалю
165 г цукру
1 чайна ложка екстракту ванілі
1/4 палички кориці

Додатково:
мелена кориця
шматочки шоколаду
мелені фісташки

Приготування:
У маленькій мисці змішайте трохи пюре кавуна з крохмалем до однорідної маси. У невеликій каструльці змішайте пюре кавуна, розведений крохмаль, цукор, ванілін, закиньте паличку кориці. Доведіть масу до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального. Залиште гаситися, періодично помішуючи, 10-15 хвилин до загустіння. Підготуйте 2-4 креманки, ополоснувши їх під крижаною водою. Не висушуйте. Розлийте загуслу масу з мокрим креманкам і поставте в холодильник на ніч.
Подавайте в креманках або дістаньте пудинг з них. Присипте корицею, шоколадом і фісташками.

#десерти@cooklove
Сицилійський десерт - пудинг з кавуна
Сицилійський десерт - пудинг з кавуна






Сирний десерт з виноградом



Все дуже просто:
1. желатин (30 гр) заливаємо молоком (200 мл) і прибираємо в бік на 1 годину;
2. сир (700 гр), сметану (250 гр) і цукор (200 гр) за допомогою міксера перетворюємо в однорідну масу;
3. фрукти, в даному випадку виноград (можна використовувати і інші, тут все справа смаку і фантазії) дрібно (можна і більше) нарізаємо;
4. набряклий желатин нагріваємо на вогні до 50-60 градусів, але ні в якому разі не даємо закипіти;
5. все змішуємо воєдино, заливаємо в будь-яку ємність (в нашому випадку - силіконова форма) і прибираємо в холодильник на 4-5 годин.

Приємного апетиту!



Десерт «Солодкі серця»



Інгредієнти:
3 банана
Жменя журавлини
200 г темного або гіркого шоколаду.
25 г вершкового масла
півсклянки мигдалю
знадобиться силіконова форма для кексів з сердечками

Приготування:

Глазур:
Нарізаємо або шоколад ламаємо на шматочки і відправляємо растапливаться на водяну баню. Туди ж додаємо вершкове масло.
Потихеньку помішуємо шоколад з маслом, щоб утворилася однорідна маса.

Тепер беремо силіконову форму і промазуємо стінки кожного сердечка рідким шоколадом. Зручно використовувати для цього пекарську силіконову пензлик. Потім відправляємо форму в морозилку на кілька хвилин, щоб шар шоколаду застиг. Потім потрібно буде зробити ще один шар глазурі.

Поки форма стоїть у морозилці, заливаємо окропом мигдаль. Очищаємо мигдалини від шкірки і подрібнюємо.

Дістаємо з морозилки форму з сердечками, промазуємо другий шар рідким шоколадом і знову відправляємо в морозилку.

Поки в морозилці застигає глазур, готуємо бананову начинку для наших солодких валентинок. Очищаємо банани від шкірки і закладаємо в блендер. Насипаємо до бананів жменя журавлини. Кисленька журавлина приємно відтінятиме і доповнить ніжний смак бананової начинки.
Прокручуємо банани з журавлиною, поки не утвориться однорідне пюре.

Негайно дістаємо з морозилки силіконову форму, рівномірно викладаємо на дно кожного сердечка нарізаний мигдаль.

Зверху заливаємо мигдаль бананової кашкою.

А тепер ложкою набираємо рідкий шоколад і заливаємо кожне сердечко повністю. Ставимо в морозилку на пару годин.

Потім легенько відшаровуємо форму від сердечок і викладаємо їх на блюдо. Смачний банановий десерт готовий!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика