пʼятниця, 31 травня 2013 р.

Медовий бісквіт

Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:

- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.

Приготування:
1. Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
2. Альтернативний спосіб приготування: -
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.
3. Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
4. Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Медовий бісквіт



Бісквіт із згущеного молока



Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.

Інгредієнти:

- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.

Приготування:
1. Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.
2. Поступово додавати борошно з розпушувачем.
3. За бажанням додати какао або інші наповнювачі.
4. Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.
5. Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С
6. Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Бісквіт із згущеного молока






Бісквіт на кефірі



Інгредієнти:

Масло або маргарин - 100 гр.
Цукор - 0,5 ст.
Яйце - 1 шт.
Борошно - 2 ст.
Кефір - 0,5 л.
Сода - 0,5 ч.л.
Сіль, ванілін, родзинки.

Приготування:

Масло або маргарин в охолодженому вигляді натираємо на крупній тертці, потім перетираємо з цукром і додаємо яйце. Солимо, поступово вводимо муку і перетираємо все до однорідної маси. Ретельне перемішування - запорука хорошої якості бісквіта. Вливаємо кефір і доводимо тісно до консистенції густої сметани. Додаємо соду, промитий і заварений в окропі родзинки. Форму змащуємо маргарином або маслом і посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Тим, що є під рукою. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Для повільного остигання залишаємо в духовці ще хвилин на п'ять.
Після того, як бісквіт охолоне, його можна розрізати на два коржі змастити джемом або кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою
Бісквіт на кефірі



Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

І вам удачі і приємного апетиту!
Класичний бісквіт






Класичний бісквіт



Інгредієнти:

1 склянку цукру,
1 склянку борошна,
4 яйця
ванілін на кінчику чайної ложки

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків.
Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, акуратно розмішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
25-40 хвилин в нагрітій до ~180-200°C духовці
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Коли підійде час, виймаємо форму, перевертаємо бісквіт на тарілку і даємо охолонути.
Приємного чаювання!
Класичний бісквіт



Бісквіт



Інгредієнти:

- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 100 г
- Борошно блинная - 100 г
- Крохмаль - 35 г
- Масло вершкове - 15 г
- Вода - 3 столові ложки

Приготування:

1. Розігріти духовку до 180 гр С. Змастити маслом форму.
2. Покласти яйця в миску і збивати 5 хвилин електричним міксером у пишну піну.
3. Поступово додати цукор і продовжувати збивати, поки суміш не буде густий, а цукор повністю не розчиниться.
4. Просіяти борошно і крохмаль в іншу миску.
5. Додати яєчну суміш і перемішати злегка. Розтопити масло.
6. Перелити його і воду в суміш і перемішати. Перелити в підготовлену форму і запікати 20 хвилин.
7. Дістати з духовки, дістати з форми, покласти на решітку і дати охолонути. Коли бісквіт охолоне, нарізати на 15 шматків.
Бісквіт






Бісквіт з банановим кремом



Яйця - 6 шт
Цукор - 1стак + 0,5стак на крем
Борошно - 1стак
Банан - 1шт
Сметана - 450 г
Есенція для просочення - кілька крапель (можна і без неї)
Глазур:
Какао - 3ст.л.
Цукор - 2-3ст.л.
Вершкове масло - 50г
Сметана - 2-3ст.л.
Маргарин або олія-для змащування форми

Рецепт приготування бісквіту з банановим кремом:
Яйця ретельно збити з цукром, щоб маса збільшилася в три рази. Акуратно додати борошно, щоб маса не осіла. Форму змастити маргарином і трохи припорошити борошном, вилити в неї тісто. Випікати в попередньо розігрітій до 180-200С духовці 35-45хв. Готовність перевірити дерев'яною паличкою: застроміть її в бісквіт і вийміть, якщо на неї не налипло тісто - корж готовий. Залиште бісквіт у формі, поки не охолоне. Після цього вийміть його, акуратно розріжте ножем на 3 коржа.

Банани очистити і розмолоти в пюре, додати сметану, і півсклянки цукру (або по-смаку). Збивати масу в міксері, поки цукор не розчиниться.

Бісквітні коржі просочити водою з есенцією (злегка збризнути), фруктовим компотом або солодкою водою. Намазати банановим кремом і з'єднати. Верхній корж краще прикрасити іншим кремом або шоколадною глазур'ю, оскільки банановий крем на повітрі злегка темніє і буде не дуже красиво виглядати зверху.

Шоколадна глазур: змішати какао, цукор і сметану. Поставити на невеликий вогонь, постійно помішувати, довести до кипіння. Потім додати масло і варити до його розчинення. Зняти з вогню і відразу намазувати на торт, оскільки глазур може застигнути. Зверху можна посипати горіхами.
Приємного апетиту!
Бісквіт з банановим кремом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика