середа, 29 травня 2013 р.

Картопля ″Шато″

Картопля ″Шато″



Інгредієнти:
6-8 картоплин середніх розмірів
вершкове масло
2 ст. л. оливкової олії
сіль
білий перець
Картопля ″Шато″
Картопля ″Шато″
Картопля ″Шато″
Картопля ″Шато″
Картопля ″Шато″
Картопля ″Шато″
Картопля ″Шато″
Картопля ″Шато″



Вегетаріанський картопляний шашлик


Щоб вегетаріанці не відчували себе ображеними на цьому святі життя, пропонуємо вам спеціально для них приготувати на грилі вегетаріанський картопляний шашлик. Втім, його можна з не меншим успіхом приготувати і вдома, в духовці.

Інгредієнти:
• молода картопля - 1 кг
• цибуля ріпчаста - 2 головки
• лавровий лист - 12 шт.
• суміш солі і перцю - 1 ст. ложка
• рослинна олія - 2 ст. ложки

Спосіб приготування:
1. Покладіть дерев'яні шпажки на 15-20 хв. у холодну воду.
2. Помиту картоплю киньте в киплячу воду і відваріть до напівготовності протягом 5 хв.
3. Очищені цибулини розрізати кожну на 6 частин.
4. Нанизайте на дерев'яні шпажки по черзі очищені картоплини, скибочки цибулі і лаврові листочки.
5. Укладіть шпажки на деко, збризніть маслом, присипте сумішшю солі і перцю і запікайте 7 хв. в духовці, попередньо розігрітій до 200°С. На природі вегетаріанський картопляний шашлик готується на грилі.
Вегетаріанський картопляний шашлик






Картопля в пакеті. Дуже просто і дуже смачно !



Інгредієнти:

1 кг дрібного картоплі, 2-3 ст. ложки оливкової олії, 2 зубчики часнику, зелень кропу, прянощі, сіль - за смаком.

Приготування:

Картоплю миємо й чистимо, обсушуємо паперовим рушником, наколюємо дерев'яною зубочисткою у кількох місцях. У миску вливаємо олію, додаємо часник, пропущений через землянку, сіль, прянощі і дрібно нарізану зелень кропу.

Отриманою сумішшю поливаємо картоплю і перемішуємо. Перекладаємо картоплю в пакет для запікання, зав'язуємо, робимо прокол голкою. Запікаємо в духовці при 200 градусах близько години, поки картопля повністю не стане м'яким.
Картопля в пакеті. Дуже просто і дуже смачно !



Картопля фрі в духовці



Інгредієнти:

- 1 кг картоплі
- 1 ч.л рослинного масла
- 1 ч.л. солі
- 1 щіпка червоного меленого перцю

Приготування:

1. Попередньо розігрійте духовку до 230 С. Очистіть картоплю і наріжте невеликими брусочками.
2. У великій ємності перемішайте картоплю з олією, сіллю і меленим перцем. Розкладіть на деку.
3. Запікайте протягом 30 хвилин у попередньо розігрітій духовці, поки картопля не стане ніжним і не підрум'яниться.
Картопля фрі в духовці






Картопляні кульки для гарнірів



Інгредієнти:
- 800 г картоплі
- 50 г вершкового масла
- 1 сире яйце для пюре
- червоний і чорний мелений перець, сіль за смаком
- 40 р пшеничного борошна
- рослинна олія для смаження у фритюрі

Картоплю вимийте, очистіть, відваріть до напівготовності і злийте воду.

Не даючи охолонути, швидко і ретельно розітріть дерев'яною маточкою. Додайте попередньо розтоплене гаряче вершкове масло, сире яйце, посоліть і поперчіть за смаком, ще раз гарненько розітріть і перемішайте.

Сформуйте з теплого картопляного пюре невеликі кульки. Обваляйте їх у борошні і запаніруйте в пшеничного борошні вищого сорту.

Рослинна олія розігрійте до кипіння на великій сковороді з високими бортами або в каструлі і обсмажте в ньому картопляні кульки до золотистого кольору.

Подавайте на стіл гарячими, прикрасивши свіжою зеленню.
Картопляні кульки для гарнірів



Картопля з цибулею і маслом



Продукти:
8-10 картоплин
1 цибулина
100 г вершкового масла
100 мл води

Приготування:

Картоплю треба почистити і нарізати круглими, дуже тонкими скибочками. Чим тонше, тим швидше приготується блюдо.

Цибулю нарізати дрібно, а масло розтопити. Взяти круглу форму. Злегка змащуємо розтопленим маслом.

У форму першим шаром викладаємо картоплю, посипаємо цибулею і поливаємо олією, присаливаем. Повторюємо так, поки форма не заповниться, додаємо воду.

Найкраще накрити форму фольгою, щоб верхній шар картоплі не засох.

Відправляємо в духовку на 50-60 хв.
Картопля з цибулею і маслом






Гарбузово-картопляна запіканка (пісна)



Інгредієнти:
Картопля 600 г,
Гарбуз 600 г,
Рослинна олія 80 мл,
Цибуля ріпчаста 1 шт.,
Капуста білоголова 150 г,
Манка, манна крупа 55 г,
Сіль 1 ч.л.

Приготування:
Картоплю і гарбуз очистити, нарізати досить великими шматками і зварити. Нарізати велику цибулину тонкими півкільцями, тонко нашаткувати капусту.
Все разом обсмажити в невеликій кількості олії до легкого золотистого кольору. Гарбуз з картоплею розім'яти в пюре, додати 2-3 столові ложки рослинної олії і манну крупу, посолити.
Добре перемішати до однорідності. Дно рознімної форми змастити маслом, посипати манною крупою або сухарями. Половину овочевого пюре викласти рівним шаром на дно форми.
Зверху покласти цибульно-капустяну начинку. Закрити Начинку шаром залишився пюре, розрівняти і змастити рослинним маслом.
Запіканку поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати 30-35 хвилин до повної готовності. Подавати як самостійне пісне страву або як гарнір.
Гарбузово-картопляна запіканка (пісна)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика