вівторок, 28 травня 2013 р.

Біляші

Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
400 гр. пшеничного борошна
1 яйце
250 мл мацоні
75 мл води
1/3 палички дріжджів
1/2 ч.ложки солі
1 ч.л. цукру
Для фаршу:
500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
2 середні цибулини
сіль, перець
Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження

Приготування:

Дріжджі лежали в морозильнику, тому їм знадобиться час розтанути. Дріжджі розпустила в 75 мл теплої води 1 ч.л. цукру, накрила рушником і поставила їх в тепле місце.

Для приготування фаршу використовувала приблизно 500 г яловичини і 2 цибулини. М'ясо дуже дрібно порізала. Лук нарізала маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі придушила в ступці.

Змішала нарізане м'ясо, кашку з цибулею, поперчила.

Готовий фарш накрила тарілкою і прибрала на 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.

В дріжджі ввела 250 мл теплого мацоні+просіяне борошно і замісила м'яке, не липнущее до рук тісто. Переклала тісто в миску, змащену олією. Накрила його рушником і поставила в тепле місце. Через годину тісто збільшившись в об'ємі в три рази

Я проколола, обложила тісто, скачати його в кулю. Загорнула в плівку, прибрала в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і увеличаваться в обсязі

Тісто расстоялось, змастила поверхню столу соняшниковою олією. Розділила тісто на 2 частини. Одну частину прибрала в холодильник, іншу скачала в "ковбаску", відривала від неї невеликі шматки, скатывала з них кульки вагою 60г. Накрила харчової пленк

поставила ще раз щоб підійшло. З кульок пальцями розминала корж, всередину якої складала дві ложки фаршу. Краї скріплювала, залишаючи зверху отвір. З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.

Даю заготівлях отдохнуть.В гарячу сковорідку наливаю соняшн масло, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановлюю середній вогонь, опускаю біляші в кипляче масло отвором вниз.Когда біляші зажарятся, перевертаю

В отвір наливаю ложку киплячого масла. Готові біляші викладаю на тарілку. Як бачите, жодного "надлишку" масла на них немає.
Біляші



Готуємо самі смачні біляші (перемячи)



Інгредієнти:

Для тіста:
- 500 мл теплого молока;
- 100-150гр води
- 30 г свіжих дріжджів або одна пачка сухих;
Для приготування дріжджів, можна використовувати молоко:
- 1 кг борошна;
- 1 яйце + 1 жовток за бажанням
- білок потім можна перемішати з фаршем
- 50-100гр сливочкого масла
- 1.5 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 2 ст. л. рослинного масла + для смаження.

Для начинки:
- 600-700 г фаршу;
- 1 велика цибулина;
- сіль і перець - за смаком.

Приготування:

фарш я готую змішаний з яловичини і свинини приблизно 50 на 50
підливаю води так, щоб фарш був трохи порідко середньої консистенції
цибулю можна провернути через м'ясорубку, але я беру велику цибулину і дрібно ріжу.
Готувати біляші потрібно в глибокій розігрітій сковороді з великою кількістю соняшникової олії. Обсмажувати біляші потрібно обов'язково дірочкою вниз на середньому вогні, як тільки тісто досить підрум'янитися (див. знімок), біляші перевернути, вогонь зменшити, накрити кришкою і далі готувати приблизно 10 хвилин.
За кілька хвилин до готовності я підливаю в дірочку біляша масло, взяте ложкою з самої сковорідці.
Готуємо самі смачні біляші (перемячи)






БІЛЯШІ


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Для тіста:
1/2 склянки теплої води
пакетик сухих дріжджів (7г)
1 ч. ложка цукру
1 склянку молока (3,5%)
100 г вершкового масла
2 ч. ложки солі
борошно (скільки візьме)
Спочатку зробити тісто:









































































Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика