Флорентійська запіканка
Інгредієнти:
- 5 середніх картоплин
- 2 склянки тертого сиру
- десяток яєць
- 1 кг фаршу курячого
- 1 пучок (упаковка) шпинату
- олія для смаження
- сіль/перець за смаком
Приготування:
1. Картоплю очистити і дрібно нашаткувати, посолити і поперчити, підсмажити на сковороді до половини готовності і відкласти в сторону
2. Додати у фарш курячий 1 яйце перемішати. додати сіль за смаком
3. Сформувати з фаршу курячого м'ясні круглі коржики і обсмажити їх з двох сторін
4. Яйця збити міксером, посолити і поперчити, додати 1 стакан сиру, ретельно перемішати і додати шпинат
5. Форму для запікання змастити маслом
6. Викласти спочатку картоплю, потім м'ясні коржі, зверху залити все яєчно-шпинатно-сирною сумішшю
7. Посипати склянкою сиру по всій поверхні
8. Запікати в духовці при 200 градусах 30-40 хвилин до золотавої скоринки
9. Відразу ж подавати!
Приємного апетиту!
#запіканки@cook_good
#картофельные_блюда@cook_good
#картопля@cook_good
#яйця@cook_good
#сир@cook_good
Сама проста і смачна запіканка - 3 інгредієнта!
Інгредієнти:
Яйця 3 штуки
Згущене молоко варене 1 банку
Сир свіжий 500 грам
Приготування:
Збиваємо яйця і згущене молоко. Протираємо сир і додаємо до згущеному молоці з яйцями. Отримуємо однорідну густу масу. Змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо в неї сирну суміш. Відправляємо випікатися приблизно на 45 хвилин.
Яйця можна збивати міксером, а якщо його немає - вилкою. Запіканка добре підніметься в будь-якому випадку, але потім осяде. Якщо 45 хвилин не вистачить для випікання, то зменшіть температуру і продовжуйте випікати. Перевіряємо зубочисткою ступінь готовності. Суха зубочистка говорить про приготування запіканки. Готується лише з трьох продуктів, виходить дуже ніжною і соковитою на смак. Спробуйте!
#запіканки@cook_good
#сир@cook_good
Наивкуснейшая запіканка,
підходить для сніданку,що для вечері
Інгредієнти:
●200 г Макарони
●200 г Карбонат (шинка,ковбаса)
●100 г Сир
●Спеції,сіль
●250 Молоко
●250 Вода
●Рослинне масло (для змащування форми)
Приготування:
Форму змастити олією
Викласти макарони
Порізати карбонат.
Викласти на макарони
Поперчити,додати спеції за смаком
Молоко з'єднати з водою,при необхідності посолити
Якщо є бажання можна використовувати одне молоко
Обов'язково дотримуємося співвідношення макарони-рідина, що має величезне значення в кінцевому результаті
Я методом проб і помилок дійшла саме до цієї!
Обсипати сиром,протерту на терці
Закрити форму фольгою
Форма повинна бути висока,достатньо,що б при кипінні рідини, вона не вихлюпувалася з під фольги,форми
Випікаємо під фольгою 30 хвилин,на досить великому вогні
Потім знімаємо Фольгу і даємо запіканці підрум'янитися,
ще хвилин 15-20 .
Запіканці даємо трохи охолонути,і можна різати
Їсти бажано в теплому вигляді!
#колбасные_изделия@cook_good
#запіканки@cook_good
#сніданок@cook_good
#макаронные_изделия@cook_good
Французька несолодка запіканка
Вам знадобиться:
2 середніх помідора
3 середній кабачка
150 г твердого сиру
150 г вареного рису відварити без солі і промити, відкинувши на друшляк)
3 товстеньких шматочки вареної ковбаси
1 велика або 2 маленькі цибулини
зубчик часнику
ст. л. сметани
2 яйця
кріп
зелена цибуля
сушений базилік і орегано
сіль, перець
раст. масло для смаження й змащення форми
Приготування:
1. Цибулю нарізати маленькими кубиками, часник розчавити. Обсмажити їх на розігрітій сковороді з раст. маслом близько 5-8 хвилин до легкої золотавості.
2. Ковбасу подрібнити і через 8 хвилин смаження цибулі з часником додати в сковороду. Помішуючи, обсмажувати ще 5-7 хвилин.
3. Кабачки натерти на дрібній тертці, віджати рідину і додати на сковороду, підлив за необхідності ще трохи олії. Тушкувати на середньому вогні до повного (!) випаровування рідини. Зняти з вогню.
4. Помідори ошпарити окропом і зняти з них шкірку. Натерти на крупній тертці і відкинути на марлю або сито, щоб стік сік.
5. Сир натерти на дрібній тертці.
6. Зелену цибулю і кріп подрібнити.
7. Яйця трохи збити виделкою.
8. Змішати всі інгредієнти у великій мисці, додати сметану, 100 г сиру і спеції, ретельно перемішати.
9. Форму змастити (зовсім трошки) раст. маслом, викласти в неї овочеву масу. Я випікала в двох невеликих формах з алюмінієвої фольги. Верх акуратно розрівняти ложкою.
10. Зверху присипати залишилися сиром.
11. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 160°C близько години (сир повинен добряче зарум'янитися).
#запіканки@cook_good
#помідори@cook_good
#кабачки@cook_good
#крупи@cook_good
Немає коментарів:
Дописати коментар