неділя, 26 травня 2013 р.

Справжній гуляш

Справжній гуляш



Що російська людина має на увазі під словом «гуляш»? Тушковане м'ясо в овочевому соусі. А адже насправді справжній угорський гуляш, або, точніше, гуйяш - це густий суп з картоплею! Угорські пастухи варили його у величезних казанах в степу.

Рецепти гуляшу в Угорщині на кожному кроці. Кожне містечко, кожна провінція пропонують свій оригінальний рецепт, але непорушна тріада будь-гуляшу - м'ясо, картопля і паприки. Класика жанру - півтора кілограма м'яса обсмажується на салі з 300 грамами цибулі, 1 столовою ложкою паприки, заливають м'ясним бульйоном, доповнюється 1 кілограмом крупно порізаної картоплі - і гаситься в товстостінній посуді під кришкою. Це і є той самий справжній пастушачий гуляш, гордість Угорщини.

Самий знаменитий угорський кулінар Карой Гундель запропонував сучасний, модифікований рецепт гуляшу, додавши в нього томатну пасту, свіжі помідори, болгарський перець і гриби.
Справжній гуляш



Гуляш



Інгредієнти:

700-800 гр. м'якоті яловичини порізати кубиками 4х4 см
3 великих цибулини
5 зубчиків часнику
1 ст. ложка паприки
1 моркву (за бажанням)
1 червоний болгарський перець
8 картоплин
100 гр. пива або червоного вина
Сіль, перець, лавровий лист
2 ст. ложки рослинної олії
3 ст. ложки томатної пасти

Розігріваємо масло й обсмажуємо нарізану цибулю і часник.
Додаємо нарізане кубиками м'ясо. Обсмажуємо на великому вогні 5 хвилин, додаємо паприку і через хвилину - томатну пасту.
Смажимо ще кілька хвилин і заливаємо водою так, щоб вона покрила м'ясо. Солимо, додаємо лавровий лист і варимо 1 годину.
Потім кладемо крупно порізану моркву, кубиками - перець і картоплю.
Наливаємо пиво (або вино), додаємо ще води, якщо хто-то любить побільше рідини і варимо до готовності картоплі. Приємного апетиту!






"Угорський гуляш із яловичини"



Інгредієнти:
- 600 г яловичини
- 500 г картоплі
- 150 г помідор
- 1 цибуля
- 200 г моркви
- 1 солодкий перець
- 4 зубчики часнику
- 40 г смальцю
- 4 ч.л. меленої паприки
- 1/2 ч.л. свіжомеленого чорного перцю
- 1 ч.л. солі

Приготування:
1. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на смальці до золотистого кольору. Коли цибуля підрум'яниться додайте паприку. Добре перемішайте, щоб паприка рівномірно з'єдналася з жиром.
2. М'ясо наріжте великими кубиками, посоліть, поперчіть. М'ясо відправляємо до цибулі і паприці, обсмажуємо все на великому вогні.
3. Після чого додаємо трохи води, закриваємо кришкою і тушкуємо близько години.
4. Наріжте кружечками моркву, солодкий перець поріжте кубиками.
5. Помідори опустити в окріп на 1 хвилину, зніміть шкірку, а м'якоть наріжте кубиками.
6. Додати в гуляш морква, перець, помідори і часник, додайте гарячої води і готуйте далі. Перемішайте і готуйте ще близько 15 хвилин.
7. Коли м'ясо стане м'яким, покладіть в гуляш крупно нарізану картоплю. Коли картопля буде готова, вимкніть вогонь і дайте страві набагато настоятися під кришкою.
"Угорський гуляш із яловичини"



Гуляш від Джеймі Олівера.



Інгредієнти:

М'якоть свинячої лопатки (бажано з жирком) - 2 кг.
Болгарський перець - 3 шт.
Перець гострий - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 2 шт.
Помідори - 3 шт.
Оцет - 4 ст.л.
Масло рослинне - 4 ст.л.
Сіль, спеції - за смаком.

Спосіб приготування:

Етап 1. М'якоть неглибоко надрізати з боку жиру, шматок натерти спеціями, викласти в казан або каструлю з товстим дном жиром вниз і обсмажити на сильному вогні, щоб витопився жир. М'ясо дістати.
Етап 2. У каструлю по черзі, обсмажуючи по 1 хвилині, викласти овочі: морква брусками, болгарський перець смужками, помідори-на 6 частин, цибуля на 4-6 частин, гострий перець дрібно, якщо жиру замало, додати раст. масло. Посолити, приправити за смаком, додати перець горошком, лавровий лист, оцет.
Етап 3. Викласти в каструлю м'ясо, рясно присипати притушенными овочами, долити окропу до 2/3 м'яса, накрити щільно прилягає кришкою, поставити в духовку на 2,5-3 години при 160-170 С. Готовність м'яса перевіряти ножем, коли м'ясо готове ніж входить в м'ясо як в м'яке масло.

Приємного апетиту!






Справжній гуляш



Що російська людина має на увазі під словом «гуляш»? Тушковане м'ясо в овочевому соусі. А адже насправді справжній угорський гуляш, або, точніше, гуйяш - це густий суп з картоплею! Угорські пастухи варили його у величезних казанах в степу.

Рецепти гуляшу в Угорщині на кожному кроці. Кожне містечко, кожна провінція пропонують свій оригінальний рецепт, але непорушна тріада будь-гуляшу - м'ясо, картопля і паприки. Класика жанру - півтора кілограма м'яса обсмажується на салі з 300 грамами цибулі, 1 столовою ложкою паприки, заливають м'ясним бульйоном, доповнюється 1 кілограмом крупно порізаної картоплі - і гаситься в товстостінній посуді під кришкою. Це і є той самий справжній пастушачий гуляш, гордість Угорщини.

Самий знаменитий угорський кулінар Карой Гундель запропонував сучасний, модифікований рецепт гуляшу, додавши в нього томатну пасту, свіжі помідори, болгарський перець і гриби.
Справжній гуляш



Угорський гуляш


Приготування:
1. М'ясо помити і нарізати невеликими кубиками.
2. Цибулю почистити і помити, нарізати кубиками.
3. Часник почистити і помити, дрібно нарізати.
4. Моркву очистити і помити, нарізати кубиками.
5. На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити на ньому цибулю, часник і моркву (5-7 хв).
6. Після до овочів додати м'ясо, смажити ще 10-15 хвилин.
7. Потім до м'яса і овочів додати паприку, кмин і 250 мл кип'яченої води, тушкувати на слабкому вогні під закритою кришкою 25-30 хвилин, поступово підливаючи воду (приблизно 1 літр).
8. Помідори помити і опустити на 20-30 секунд в окріп, після опустити в холодну воду і зняти шкірку. Помідори нарізати кубиками.
9. Картоплю очистити і помити, нарізати кубиками середніх розмірів.
10. До м'яса додати картоплю, помідори і лавровий лист, все посолити і поперчити. Гасити 25 хв. до готовності овочів.
Угорський гуляш






"Гуляш із яловичини"



Інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 200 г моркви
- 4 ч.л. паприки
- 150 г помідорів
- 1 ч.л. солі
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 1 червоний солодкий перчик
- 600 з яловичини
- 4 зубчики часнику

Приготування:
1. Нарізаємо дрібно цибулю і потім обсмажуємо його на сковороді, поки не з'явиться золотистий колір.
2. Тепер додаємо сюди паприку. Все ретельно перемішуємо для рівномірного з'єднання з жиром.
3. Через кілька хвилин додаємо м'ясо (м'ясо порізане великими кубиками), перчимо і солимо. Всі разом обсмажуємо на сильному вогні. Після додаємо трохи води і закриваємо кришкою. Тушкуємо приблизно годину. Нарізаємо солодкий перець і моркву.
4. В гуляш додаємо помідори, перець, часник і моркву, доливаємо гарячу воду і готуємо далі. Після все перемішуємо і готуємо ще хвилин 15.
5. Коли вже м'ясо стає м'яким гуляш кладемо картоплю (нарізати крупно).
6. Після того як картопля буде готовий, вимикаємо вогонь. Страви з закритою кришкою даємо трохи настоятися.
"Гуляш із яловичини"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика