пʼятниця, 31 травня 2013 р.

Закуска ахуенная.

Закуска ахуенная.

Закуска ахуенная.
Закуска ахуенная.
Закуска ахуенная.
Закуска ахуенная.



Закуска з оселедця



Смачна, гостра, пікантна і проста закуска.
Для приготування потрібні продукти:

Філе слабосоленої оселедця - 300 г
Яйце - 2 шт
Корнішони (або звичайні мариновані огірки)- 200 г
Зелена цибуля
Гірчиця в зернах
Хліб

Спосіб приготування:

Філе оселедця ретельно очистити від дрібних кісточок і порізати невеликими кубиками.
Яйця відварити вкруту (Від моменту кипіння варити рівно 5 хвилин - за цей час білок повністю звариться, а жовток лише злегка схопиться)
Корнішони порізати кубиками, цибулю подрібнити.
У мисці змішати - оселедець, корнішони і цибулю. Жовток вискобліть і перемішати з оселедцем і корнішонами. Білок порізати кубиками і перемішати з іншими продуктами.
Готову масу трохи остудити і подавати на скибочках чорного хліба. Зверху на бутерброди викласти трохи гірчиці.

Приємного апетиту! Готуйте з любов'ю!

Автор рецепта: Марина Климова

#Климова@lu_kul
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Закуска з оселедця



Закуска з кабачка



Закуска з обсмажених кабачків дуже популярна і улюблена багатьма. Дуже апетитний вигляд цієї закуски дозволяє нам прикрасити нею навіть святковий стіл, не кажучи вже про будні. Для її приготування краще використовувати молоді кабачки без великих насіння. Інгредієнти:
кабачок середній 1 шт (приблизно 15 кілець у мене вийшло), помідори 2 шт,
морква 1 шт (130 г),
сир твердий 130 г,
часник за смаком,
майонез,
зелень.
Кабачок порізати кружальцями, посолити і залишити на 10 хв.
Помідори порізати кружальцями.
З кабачків злити рідину, обваляти в борошні і обсмажити з 2 сторін до золотистої скоринки.
Моркву потерти на дрібній тертці.
Сир натерти на дрібній тертці.
Змішати сир з морквою, видавити часник, перемішати з майонезом.
Обсмажені кабачки викласти на блюдо, зверху помідор і сирно-морквяний салат.
Закуска готова. Залишається тільки прикрасити її зеленню.

Приємного апетиту!!

Автор рецепта: Наташа Чагай

#Чагай@lu_kul
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Закуска з кабачка






Закуска "Мухомор"



На 30 оригінальних мухоморчиков нам будуть потрібні наступні інгредієнти:

яйця - 3 шт.;
шинка - 120 гр.;
сир - 100 гр.;
помідори черрі - 15 шт.;
огірок - 1-2 шт.;
майонез - 1-2 ст. л.;
зелень - для прикраси.

Приготування:

Варені яйця і сир натремо на дрібній тертці. Шинку нарізаємо дрібними кубиками, розміром приблизно 5 на 5 міліметрів.

У глибокій чашці змішуємо яйця, сир, шинку і 2 столових ложки майонезу. Помідори черрі ріжемо навпіл. Огірок нарізаємо кільцями товщиною по пів сантиметра. Всі компоненти закуски готові, залишилося зібрати їх в оригінальну композицію.

На плоске блюдо викладаємо січену зелень, яка буде служити галявиною для мухоморчиков. Зелень підійде абсолютно будь-яка, яка буде у вас під рукою: цибуля, кріп, петрушка і т. п.

Поверх зелені викладаємо шматочки огірків, які будуть підставою для грибочків. Із суміші яєць, сиру і шинки формуємо невеличкі кульки. Якщо така кулька приплюснути зверху і знизу, то вийде барило, який буде служити ніжкою гриба. Вставляємо отримані ніжки на огірочки. Зверху одягаємо червоні капелюшки з половинок помідорів черрі. Щоб надати вже гарної закуски закінчений вигляд, залишилося лише на червоних капелюшках намалювати білі крапки з майонезу. Найзручніше це зробити звичайної зубочисткою.

Слід лише враховувати, що цю закуску бажано готувати безпосередньо перед приходом гостей (максимум за годину), так як огірки та помідори можуть дати сік.
Закуска "Мухомор"



Святкова закуска з буряка і сьомги



Олена Батухтина
Буряк - 2 невеликих;
Сир сирний (типу Альметте, Буко...) - 200 грам;
Сметана (20-25%) - 100 грам;
З/солона сьомга - 100 грам;
Часник - 1 зубчик - 1 пучок;
Сіль, перець - по щіпці;
Часник - 3 зубчики;
Желатин - 2 ч. ложки.
Желатин замочити в невеликій кількості води до набухання, потім прогріти, але не кип'ятити. Буряк відварити або запекти до готовності, порізати на шматочки. Викласти в блендер, додати сметану, 150 грам сирного сиру, часник, сіль-перець - все ретельно збити до стану ніжного однорідного пюре. Змішати його з желатином, викласти у відповідні формочки і прибрати в холодильник на кілька годин до застигання. Потім витягти бурякову основу з форм, викласти на неї залишки сирного сиру і дрібно порізану сьомгу. Прикрасити цедрою лимона і зеленню. Вийшло 6 таких формочок
Святкова закуска з буряка і сьомги






Цибульні кільця - приголомшлива закуска!



Оригінальний рецепт приготування звичайного лука, який напевно стане одним з ваших улюблених. Цибульні кільця їдять навіть діти, які зазвичай не люблять цибулю.

Вам буде потрібно:

Цибуля 2−3 штуки середнього розміру
Вода 1 стакан (або молоко)
Яйця 2 штуки
Сода 0,5 чайної ложки
Борошно приблизно 2 склянки
Сіль і спеції за смаком
Олія рослинна

Як готувати:

1. Збити воду або молоко з яйцями з допомогою міксера, потім додати сіль, спеції, поступово ввести муку з содою. Має вийти тісто такої густоти, як для оладок (приблизно), дати постояти 20−30 хвилин.

2. У цей час очистити цибулини, нарізати кожну кільцями товщиною кілька міліметром (чим тонше нарізати, тим менше він буде відчуватися в клярі). Потім колечка відокремити один від одного.

3. У глибокій сковороді нагріти масло. Вмочити кожне колечко цибулі в кляр і обсмажити в маслі з двох сторін до золотистого кольору. Ні в якому разі не накривати кришкою, інакше вони не будуть хрусткими.

4. Подавати з соусом, аджикою. Можна приготувати кисло-солодкий соус: розтерти помідор в пюре, додати сіль, цукор і оцет, довести масу в каструльці до кипіння, дати трохи загуснути.
Цибульні кільця - приголомшлива закуска!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика