Закуска ахуенная.
Закуска з оселедця
Смачна, гостра, пікантна і проста закуска.
Для приготування потрібні продукти:
Філе слабосоленої оселедця - 300 г
Яйце - 2 шт
Корнішони (або звичайні мариновані огірки)- 200 г
Зелена цибуля
Гірчиця в зернах
Хліб
Спосіб приготування:
Філе оселедця ретельно очистити від дрібних кісточок і порізати невеликими кубиками.
Яйця відварити вкруту (Від моменту кипіння варити рівно 5 хвилин - за цей час білок повністю звариться, а жовток лише злегка схопиться)
Корнішони порізати кубиками, цибулю подрібнити.
У мисці змішати - оселедець, корнішони і цибулю. Жовток вискобліть і перемішати з оселедцем і корнішонами. Білок порізати кубиками і перемішати з іншими продуктами.
Готову масу трохи остудити і подавати на скибочках чорного хліба. Зверху на бутерброди викласти трохи гірчиці.
Приємного апетиту! Готуйте з любов'ю!
Автор рецепта: Марина Климова
#Климова@lu_kul
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Закуска з кабачка
Закуска з обсмажених кабачків дуже популярна і улюблена багатьма. Дуже апетитний вигляд цієї закуски дозволяє нам прикрасити нею навіть святковий стіл, не кажучи вже про будні. Для її приготування краще використовувати молоді кабачки без великих насіння. Інгредієнти:
кабачок середній 1 шт (приблизно 15 кілець у мене вийшло), помідори 2 шт,
морква 1 шт (130 г),
сир твердий 130 г,
часник за смаком,
майонез,
зелень.
Кабачок порізати кружальцями, посолити і залишити на 10 хв.
Помідори порізати кружальцями.
З кабачків злити рідину, обваляти в борошні і обсмажити з 2 сторін до золотистої скоринки.
Моркву потерти на дрібній тертці.
Сир натерти на дрібній тертці.
Змішати сир з морквою, видавити часник, перемішати з майонезом.
Обсмажені кабачки викласти на блюдо, зверху помідор і сирно-морквяний салат.
Закуска готова. Залишається тільки прикрасити її зеленню.
Приємного апетиту!!
Автор рецепта: Наташа Чагай
#Чагай@lu_kul
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Закуска "Мухомор"
На 30 оригінальних мухоморчиков нам будуть потрібні наступні інгредієнти:
яйця - 3 шт.;
шинка - 120 гр.;
сир - 100 гр.;
помідори черрі - 15 шт.;
огірок - 1-2 шт.;
майонез - 1-2 ст. л.;
зелень - для прикраси.
Приготування:
Варені яйця і сир натремо на дрібній тертці. Шинку нарізаємо дрібними кубиками, розміром приблизно 5 на 5 міліметрів.
У глибокій чашці змішуємо яйця, сир, шинку і 2 столових ложки майонезу. Помідори черрі ріжемо навпіл. Огірок нарізаємо кільцями товщиною по пів сантиметра. Всі компоненти закуски готові, залишилося зібрати їх в оригінальну композицію.
На плоске блюдо викладаємо січену зелень, яка буде служити галявиною для мухоморчиков. Зелень підійде абсолютно будь-яка, яка буде у вас під рукою: цибуля, кріп, петрушка і т. п.
Поверх зелені викладаємо шматочки огірків, які будуть підставою для грибочків. Із суміші яєць, сиру і шинки формуємо невеличкі кульки. Якщо така кулька приплюснути зверху і знизу, то вийде барило, який буде служити ніжкою гриба. Вставляємо отримані ніжки на огірочки. Зверху одягаємо червоні капелюшки з половинок помідорів черрі. Щоб надати вже гарної закуски закінчений вигляд, залишилося лише на червоних капелюшках намалювати білі крапки з майонезу. Найзручніше це зробити звичайної зубочисткою.
Слід лише враховувати, що цю закуску бажано готувати безпосередньо перед приходом гостей (максимум за годину), так як огірки та помідори можуть дати сік.
Святкова закуска з буряка і сьомги
Олена Батухтина
Буряк - 2 невеликих;
Сир сирний (типу Альметте, Буко...) - 200 грам;
Сметана (20-25%) - 100 грам;
З/солона сьомга - 100 грам;
Часник - 1 зубчик - 1 пучок;
Сіль, перець - по щіпці;
Часник - 3 зубчики;
Желатин - 2 ч. ложки.
Желатин замочити в невеликій кількості води до набухання, потім прогріти, але не кип'ятити. Буряк відварити або запекти до готовності, порізати на шматочки. Викласти в блендер, додати сметану, 150 грам сирного сиру, часник, сіль-перець - все ретельно збити до стану ніжного однорідного пюре. Змішати його з желатином, викласти у відповідні формочки і прибрати в холодильник на кілька годин до застигання. Потім витягти бурякову основу з форм, викласти на неї залишки сирного сиру і дрібно порізану сьомгу. Прикрасити цедрою лимона і зеленню. Вийшло 6 таких формочок
Цибульні кільця - приголомшлива закуска!
Оригінальний рецепт приготування звичайного лука, який напевно стане одним з ваших улюблених. Цибульні кільця їдять навіть діти, які зазвичай не люблять цибулю.
Вам буде потрібно:
Цибуля 2−3 штуки середнього розміру
Вода 1 стакан (або молоко)
Яйця 2 штуки
Сода 0,5 чайної ложки
Борошно приблизно 2 склянки
Сіль і спеції за смаком
Олія рослинна
Як готувати:
1. Збити воду або молоко з яйцями з допомогою міксера, потім додати сіль, спеції, поступово ввести муку з содою. Має вийти тісто такої густоти, як для оладок (приблизно), дати постояти 20−30 хвилин.
2. У цей час очистити цибулини, нарізати кожну кільцями товщиною кілька міліметром (чим тонше нарізати, тим менше він буде відчуватися в клярі). Потім колечка відокремити один від одного.
3. У глибокій сковороді нагріти масло. Вмочити кожне колечко цибулі в кляр і обсмажити в маслі з двох сторін до золотистого кольору. Ні в якому разі не накривати кришкою, інакше вони не будуть хрусткими.
4. Подавати з соусом, аджикою. Можна приготувати кисло-солодкий соус: розтерти помідор в пюре, додати сіль, цукор і оцет, довести масу в каструльці до кипіння, дати трохи загуснути.
Немає коментарів:
Дописати коментар